کد خبر: ۲۰۱۸۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۰ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - 2014April 15
شفا آنلاین -بی‌شک، اغلب خانم‌هایی که متوجه بارداری‌شان می‌شوند، از شنیدن این خبر خوشحال خواهند شد و 9 ماه تمام با این حس و حال خوب زندگی خواهند کرد.

به گزارش شفا آنلاین ،گاهی اما این وضعیت 9 ماه ادامه پیدا نمی کند و نوزادی که منتظرش هستند، خیلی زودتر از موعد به دنیا می آید. این تولد زودتر از موقع هم به جای این که باعث خوشحالی بیشتر پدر و مادر شود، آنها را نگران می کند و حتی ممکن است آنها مجبور شوند چند روزی فرزندشان را در بیمارستان بستری کنند. البته عده ای هم هستند که نمی دانند نوزاد نارس به چه مراقبت هایی نیاز دارد و به همین دلیل، به این موضوع چندان توجهی نشان نمی دهند. در حالی که نوزادان نارس که زودتر از زمان تعیین شده به دنیا می آیند، در معرض مشکلاتی هستند که باعث می شود به مراقبت ها و توجه بیشتر هم نیاز داشته باشند.

البته هر بچه ای که زودتر از موعد به دنیا بیاید، لزوما نوزاد نارس نیست و هر نوزادی که هنگام تولد وزن کمی داشته باشد هم در این گروه قرار نمی گیرد. دکتر نسترن خسروی، فوق تخصص نوزادان در این باره می گوید: نوزادانی که پیش از کامل شدن 37 هفته بارداری به دنیا می آیند، در گروه نوزادان نارس قرار می گیرند.

این نوزادان که زودتر از زمان تعیین شده به دنیا می آیند، با مشکلاتی هم مواجه خواهند بود و به همین دلیل به مراقبت های بیشتری نیاز خواهند داشت. دکتر خسروی، فوق تخصص نوزادان با اشاره به این موضوع ادامه می دهد: با توجه به این که ممکن است تمام سیستم های بدن این نوزادان تکامل پیدا نکرده باشد، پس از تولد با مشکلات متعددی روبه رو خواهند شد و به همین دلیل والدین باید توجه بیشتری به سلامت آنها داشته باشند.

مشکلات تنفسی، قلبی و مغزی در نوزادان نارس

وقتی می گویند نوزادان نارس دچار مشکلات متعددی خواهند شد، منظور این نیست که هر نوزاد نارسی با تمام این مسائل دست به گریبان است. بلکه ممکن است بعضی ها این شرایط را تجربه کنند و بعضی های دیگر هم هیچ مشکلی نداشته باشند، اما با توجه به اهمیت موضوع لازم است نسبت به تمام این مسائل آگاه باشید و اطلاعات لازم را به دست آورید تا بتوانید از فرزندتان بخوبی مراقبت کنید.

یکی از مهم ترین مسائلی که می تواند برای نوزادان نارس پیش بیاید، مشکلات تنفسی است که به گفته دکتر خسروی، چون ریه این بچه ها هنوز کامل نشده با چنین اختلالات و مشکلاتی متولد خواهند شد. بنابراین بسیاری از این نوزادان به دستگاه تنفس مصنوعی یا تزریق ماده ای به نام سورفکتانت نیاز خواهند داشت تا ریه شان را باز نگه دارد.

وی با اشاره به مشکلات قلبی نوزادان نارس توضیح می دهد: معمولا در قلب نوزادانی که به صورت نارس متولد می شوند، ممکن است سوراخی وجود داشته باشد که به مرور زمان بسته می شود، ولی در همان ابتدا می تواند مشکلاتی برای آنها فراهم کند و به همین دلیل به مراقبت های دقیق تر نیاز دارند. علاوه بر اینها، با توجه به این که عروق مغزی در این بچه ها هنوز به طور کامل بافت همبند ندارد، مستعد خونریزی است و در نتیجه به گفته این فوق تخصص نوزادان، یکی از مشکلاتی که با آن روبه رو هستند، احتمال خونریزی های مغزی است.

تغذیه صحیح برای کاهش مشکلات گوارشی

همان طور که گفته شد، سیستم های مختلف بدن این نوزادان ازجمله سیستم گوارشی با مشکل روبه روست و آن طور که دکتر خسروی می گوید به دلیل این که سیستم گوارشی این بچه ها هنوز تکامل پیدا نکرده و حرکات روده شان ضعیف است، احتمال دارد مشکلاتی مانند عدم تحمل خوراکی نیز برایشان پیش بیاید.در نتیجه ممکن است این بچه ها بخوبی هم تغذیه نشوند که این فوق تخصص نوزادان در این باره تاکید می کند: شیوه تغذیه نوزادان نارس بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد. در صورتی که این بچه ها به کمک شیر مادر تغذیه نشوند و از همان ابتدا برای تغذیه شان از شیر خشک استفاده کنند، عفونت و التهابی در جدار روده هایشان به وجود خواهد آمد. به همین علت وقتی این نوزادان در بیمارستان بستری هستند، تغذیه باید با شیر مادر و به مقدار بسیار کم شروع شود.وی ادامه می دهد: سرعت افزایش مصرف شیر مادر هم نباید خیلی زیاد باشد. به طوری که به ازای هر کیلوگرم وزن بدن اجازه نداریم بیشتر از 20 سی سی شیر را افزایش دهیم.

مراقب عفونت ها باشید

این بچه ها زودتر از موقع به دنیا می آیند و برای همین طبیعی است سیستم ایمنی شان هم با مشکلاتی روبه رو باشد. دکتر خسروی با تائید این موضوع یادآور می شود: آنتی بادی هایی که در برابر عفونت ها از بدن محافظت می کند، اواخر دوره بارداری از جفت رد می شود و نوزادان نارس به دلیل تولد زودتر از موقع، این آنتی بادی ها را از مادر دریافت نمی کنند و در نتیجه سیستم ایمنی بدن شان ضعیف خواهد بود. به همین دلیل این بچه ها بخصوص در ماه اول پس از تولد مستعد بروز عفونت هستند. تولد زودتر از موقع، علاوه بر مشکلاتی که گفته شد باعث می شود کلسیم، قند، الکترولیت ها و املاح مورد نیاز از مادر به کودک کمتر برسد و در نتیجه آنها مستعد کمبود کلسیم و قند نیز خواهند بود. از طرف دیگر، کبد این نوزادان و آنزیم های کبدی شان هم هنوز کامل نشده و در نتیجه باعث می شود پس از تولد و بخصوص طی ماه اول دچار زردی شوند. آن طور که دکتر خسروی می گوید این بچه ها نمی توانند درجه حرارت بدن شان را کنترل و آن را حفظ کنند. همچنین چون سطح بدن نسبت به وزن شان بیشتر است، میزان حرارت زیادی را از دست خواهند داد. به همین دلیل هم توصیه می شود از همان بدو تولد، آنها را در محیطی گرم و مناسب قرار دهید تا از اتلاف گرما پیشگیری شود. این پزشک متخصص با تاکید بر اهمیت معاینات چشم پزشکی نوزادان نارس خاطرنشان می کند: بستری بودن در بیمارستان، اکسیژن گرفتن و بروز عفونت ها ممکن است به ایجاد مشکلات بینایی برای این نوزادان منجر شود و به همین دلیل این بچه ها بعد از این که مشکلات اولیه شان برطرف شد، حتما باید در ماه اول تولد از نظر سلامت چشم نیز بررسی شوند.

نوزادان نارس، کودکان سالم

خیلی ها فکر می کنند نوزادان نارس نمی توانند زندگی طبیعی داشته باشند، در حالی که متخصصان می گویند اگر مراقبت های اولیه بدرستی انجام شود، این بچه ها بدون مشکل می توانند زندگی کنند. دکتر خسروی هم در این باره توصیه می کند وقتی این نوزادان در بیمارستان بستری هستند، مراقبت های لازم برای آنها انجام شود و زمانی که مرخص می شوند نیز از نظر تغذیه ای به آنها توجه داشته باشید؛ به این ترتیب که چون مستعد بروز التهاب روده هستند تغذیه باید با شیر مادر شروع شده و افزایش شیر هم نباید بیشتر از 20 سی سی به ازای هر کیلوگرم باشد.

این فوق تخصص نوزادان خاطرنشان می کند: شاید شیر مادر به تنهایی برای این نوزادان کافی نباشد که در این صورت باید براساس نظر پزشک از مواد مورد نیاز به عنوان تغذیه کمکی استفاده کرد تا نیازهای نوزاد تامین شود. همچنین برای بچه هایی که در زمان مناسب به دنیا می آیند، معمولا مصرف مکمل آهن از شش ماهگی شروع می شود، اما برای نوزادان نارس باید خیلی زودتر از این مکمل ها استفاده کرد.

وی با اشاره به این که هر چقدر سن جنینی پایین تر و وزن نوزاد کمتر باشد، احتمال روبه رو شدن با این مشکلات نیز بیشتر است، توضیح می دهد: هر چه مراقبت های اولیه در نوزادی بهتر صورت گیرد، بروز چنین مشکلاتی هم به حداقل می رسد. بنابراین نوزادان نارس باید معاینات مرتب با فاصله زمانی کمتر داشته باشند و توصیه می شود از مشاوره های کاردرمانی نیز کمک بگیرند.

دکتر خسروی یادآور می شود: زمانی که این بچه ها شروع به وزن گیری می کنند، مشکلات شان هم کمتر می شود و انتظار می رود تا حدود دو سال و نیم به رشد طبیعی بچه های هم سن و سال شان برسند.

از زایمان های زودرس پیشگیری کنیم

این فوق تخصص نوزادان توصیه می کند برای پیشگیری از تولد نوزادان نارس و کاهش مشکلات این بچه ها، از زایمان های زودرس پیشگیری کنید.

دکتر خسروی ادامه می دهد: در صورتی که قرار است زایمان زودرسی اتفاق بیفتد مادر حتما باید در بیمارستانی بستری شود که بخش مراقبت های ویژه نوزادان را داشته باشد. زیرا انتقال دادن نوزاد نارس به بیمارستان های مجهز می تواند مشکلات او را افزایش دهد.

جام جم

برچسب ها: نوزاد ، نارس ، تولد ، قلبی ، مغزی
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۱
سمیه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۳۱
0
3
من بچه نارس دارم شش سال داره
مرادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
0
0
سلام بچه خواهرمن در 26 هفتگی به دنیا اومد الان 20 روزش و 2 روز اطراف ریش گاز جمع شده باید براش چه کار کرد ایا زنده می مونه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
0
0
نوزاد منم نارس بو النم شکر خدا حالش خیلی خوبه
مژگان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۱
0
0
دختر من 31 هفته به دنیا اومد یک هفته ای میشه رفته تو 3 ماه.خیلی عذاب کشیدم یک ماهو نیم تو بیمارستان بود خودم همش از شدت گریه از هوش میرفتم.داغون بودم.الان آروم تر شدم.دخترم خدارو شکر بهتره تازه شده 3 کیلو.موقع تولد 1600 بود.توکلتون به خدا باشه
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
0
0
بچه های منم دوقلو هستن 26 هفته به دنیا اومدن الان ان ای سی یو هستن دوهفته شده
مهری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
0
0
سلام پسر دوم منم ۶ماه تمام به دنیا اومد وزنش یک کیلو بود چهل روز تو بخش ان آی سیو بستری بودخیلی حالم بد بود تا مرزه افسردگی رفتم ولی الان خدا رو شکر حالش خیلی خوبه فقط توکل به خدا باید کرد.
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۸
0
0
سلام بچه منم حدود7ماهگی بدنیا اومد وزنش 1700بود الان حدود بیستوپنج روزشه وزنش حدود 2200شده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۷
0
1
پسر من هفت ماهه با 1.460کیلوگرم بدنیا آمد. یک ماه تو دستگاه بود.
خدا رو شکر الان 6 سالشه ، کاملا طبیعی مانند بچه های دیگر.
مادران و پدران خیلی رو خودتون کار کنید تا این فرشته ها بزرگ شوند و ببینید که با بچه های دیگه هیچ فرقی نمی کنند.
محبت راز زندگی است
حمزه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۴
0
0
سلام
شهین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۴
0
0
سلام من بچه های دوقلو دارم نارس بدنیا امدند قرنییه چشم یکیش هنوز تشکیل نشده چیکار کنم
مدیر پایگاه باسلام
حتما باید به متخصص چشم پزشک مراجعه کنید
لیلا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۰
0
0
سلام پسرم سال92با28هفته و وزن 1کیلو و شصت بدنیا اومد خیلی روزای سختی گدروندم الان خدا رو شکر 3سالشه خیلی باهوشه
المیرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۰۷
0
0
سلام من نوزاد نارس ۷ ماهه دارم الان ۶ روزه به دنیا اومده روز اول مدفوع کرده ولی الان ۵ روزه اصلا مدفوع نکرده بهش سروم وصل کردن خیلی نگرانشم تو رو خدا بگین باید چی کار کنم.
مدیر پایگاه باسلام
نوزاد شما به طورقطع دربخش ان آی سی یو بستری هستند
پس همکاران پزشک وتیم درمانی مراقبتهای لازم را خواهند داشت
بی تردید بهترین مشاوران شما پزشک فرزندتان است چراکه ما اطلاعی ازوضعیت بالینی نوزاد نداریم
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۲
0
0
سلام.دانشجوی پرستاری هستم و یه تحقیق دارم راجب نوزادان پره ماچور یا نوزادان زودرس . میخواستم بدونم نوزادان زودرس میزان گلوکز خونشون چقدر هست در بدو تولد؟ با تشکر
درویش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۷
0
0
پسرم ۳۱هفته با وزن ۱۵۰۰بدنیا امد خیلی الان ۶ ماهشه نمی دونم الانم حالم خوبه پسرمم خوبه فقط خدا هیشکی رو تویه منگنه قرار نده روزی هزار بار میمیری پسرم روزی که بدنیا اومد زانو هاش صاف نمی شود ویه پاش چرخیده بود بعد از چتد مدت باخبر شدم ناشنواست هروز از پس روز بعد خبر بدی مسشنیدم ولی فقط می دونم یه خدا اون بالا هست دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه فقط خواهشن ازدواج فامیلی انجام ندین
سمیرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۱
0
0
باسلام. من ۳۵هفته۵روز بارداری بودم که با کاهش حرکات بچه به بیمارستان رفته وبعداز ۱۰ساعت سزارین شدم ولی گفتن بچه فوت شده. خواستم بدونم من شنبه ویکشنبه روزی سه عدد امپول بتامتازون زدم ودرروز چهارشنبه جراحی شدم ایا ریه بچه تشکیل میشه واینکه ایا بچه نارس به حساب میاد. در ضمن بچه من فوت شد.
مدیر پایگاه

دکتر شهره بهروزی متخصص زنان و درمان ناباروری

باید به پاتالوژی ارسال شود تا بررسی کامل انجام شود معولا در هفته 35 فوت
به دلیل نارسایی خیلی خصوصا با تزریق بتامتازون کمی بعید به نظر می آید




بهار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۶
0
0
سلام من بچه ام چهار هفته زود به دنیا امده و یک هفته هم در بیمارستان بستری بود بخاطر تنفسش الان 54 روزدارد وهنوز گردن نگرفته وسرش نسبت به بدنش بزرگه حرکت باهاش کمه وفتق ناف هم پیدا کرده تو رو خدا راهنماییم کنید خیلی دل واپسم
مدیر پایگاه دکتر شهره بهروزی متخصص زنان و درمان ناباروری

:به متخصص اطفال مراجعه شود
معصومه
|
United States
|
۰۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
0
0
سلام بچه منم ۳۶هفته ب دنیا اومد وبعد از ده روز اسهال شدید گرفت و دوماهه ک بیمارستان بستریه و هنوز نتونستن براش کاری کنن و میگن خوب شدنی نیست از تون میخوام برای پسر م دعا کنین
مریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۵
0
0
سلام پسرمنم 28هفته به دنیااومدبا1250وزن 37روزبستری بودبعدهم جراحی فتق داشت خیلی عذاب کشیدم شب وروزم شده بودگریه الان 17 ماهه شده 10کیلووزن امیدتون به خداروازدست ندین
مهیا فتحی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
0
0
نوزاد من نارسه 28 هفته روی سر بچه یک لکه قرمز رنگه مشکلی نداره سونوی مغز خوب بود
بهناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
0
0
سلام بچه من هم چهار روز پیش با 38 هفته کامل بدنیا آمد حالش و وزنش خیلی خوب بود (3200 وزن داشت )ولی بعد از دو ساعت دچار تنفسهای شدید شد الان تو ان ای سی یو بستریه خیلی ناراحت هستم دعا کنید و لطفا راهنمایی کنید چکار کنم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
0
0
سلام من ب دلیل فشارخون بارداری اولای هفته ۳۴زایمان کردم
وزن ۱۵۰۰ دوهفته تو‌ان ای سیو موند بچه چه روز‌ای سختی خدا ب همه کمک‌کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۶
0
0
سلام بچه منم توو هفته 28به دنیا اومد .الان هشت روزه..ولی شیر نخورده تا حالا..وزنش هم 740گرم بود موقع تولد...
زیبا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
0
0
بچه های منم دوقولو بودن ۳۱هفته بدنیا اومدن ۳۵ روز تو ان ای سیو بودند با وزن ۱۵۰۰و۱۳۰۰ الن ۳ سالشون خدارا شکر خوبند ولی خوب همه چیزشون نسبت به همسن وسالشون کمی عقبتر
زينب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
0
0
سلام من٢٠سالمه وهفت ماهه بهدنيااومدم باوزن١٧٠٠امکان داره بچه منم هفت ماهه به دنيابياد؟درضمن هيچ مشکلي هم ازبدوتولدندارم
سما طالبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
0
0
سلام پسرام 32 هفته بدنیا اومدن الان در ان ای سی یو هستن میگن عفونت داره بدنشون میخوان بدونم خوب میشن .قابل درمانه خیلی نگرانم کمکم کنید لطفا
مدیر پایگاه
باسلام
بهترین مشاورشما دراین شرایط مسول بخش ان آی سی یو می باشد
چراکه متاسفانه ما اطلاعات لازم درباره نوع ومیزان عفونت نداریم
مینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
0
0
سلام پسر من تو هفته 29با وزن 800گرم به دنیا اومد،الان هشت روزه شیر بهش ندادن گفتن مشکل گوارشی داره،شاید نیاز به جراحی داشته باشه
خیلی بی قرارم
میخوام بدونم امکان داره خوب بشه
مدیر پایگاه
باسلام
انشالله با توکل به خدا باید امیدواربود و به پزشکان اطمینان داد
ناشناس
|
Canada
|
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
0
0
من بچمو هشت ماه وده روزم بود که به دنیا اوردم باوزن سه کیلو و سیصد گرم بچه یک هفته بستری بود بهم گفتندمعدش نارسه مرتب شیرش میدادم ولی استفراغ می کرد و در اخرم بچمو بعدی یک هفته از دست دادم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
0
0
سلام من پجمو توی سی و چهار هفته بدنیا اوردم الان دوماهشه بهم گفته بودند ی سر چشم پزشک ببرش ولی من نبردم به نظرتون مشکلی نداره ؟؟؟
مدیر پایگاه
باسلام
بهتراست وقتی شرایط به دور ازکرونا فراهم شد این کار را انجام دهید
میترا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
0
0
سلام
تو هفته ۲۹زایمان کردم الان ۶روزه دخترم بستری هست میگن برا ریه هاش مونده نمیدونم چقد دیگه باید بمونه
مدیر پایگاه
باسلام
این موضوع به وضعیت جسمی نوزاد و عملکرد ریه هایش بستگی دارد و بهترین راهنمای شما پزشک معالج می باشد
میترا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
0
0
سلام
تو هفته ۲۹زایمان کردم الان ۶روزه دخترم بستری هست میگن برا ریه هاش مونده نمیدونم چقد دیگه باید بمونه
محدثه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
0
0
سلام من داداشم ۷ماهو نیم بدنیا اومد الان یکسالو یک ماهشه ولی نه میشینه نه سینه خیز میره چیکار کنیم؟
مدیر پایگاه
باسلام
بهتراست ابتدا متخصص کودکان ایشان را ویزیت کند
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: