دسر شاتوت حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، فیبر، آنتوسیانین، رزوراترول و فلاونوئیدها است
شفاآنلاین>سلامت> پژوهشگر طب سنتی گفت: نوعی دسر تابستانی افراد را در برابر انواع سرطانها محافظت کرده و مانع رشد سلولهای سرطانی میشود.به گزارش شفاآنلاین، دسر شاتوت حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، فیبر، آنتوسیانین، رزوراترول و فلاونوئیدها است.برای بررسی خواص(Properties) دسر شاتوت و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.مهمترین خواص دسر شاتوتحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص دسر شاتوت اظهار کرد: این دسر حاوی آنتیاکسیدانها، فیتونها، آنتوسیانین و رزوراترول است، این مواد خاصیت ضد سرطانی دارند و ابتلا به سرطان کولون، پوست، پروستات و تیروئید جلوگیری میکنند و مانع از رشد سلولهای سرطانی هم میشوند.وی درباره خواص دیگر دسر شاتوت بیان کرد: دسر شاتوت به علت داشتن فیبر معده و روده را تقویت و یبوست را هم برطرف میکند، این دسر موجب بهبود جریان خون میشود و به علت وجود آهن، کمخونی را رفع میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) افزود: دسر شاتوت به علت داشتن فلاونوئیدها، ویتامینها و سایر املاح معدنی سیستم قلبی و عروقی را تقویت و از بروز سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری میکند؛ این دسر نقش موثری در سلامتی و کارکرد بهتر مغز دارد و مانع از ابتلای افراد به آلزایمر میشود.عظمایی تاکید کرد: دسر شاتوت تاثیر چشمگیری در جوانسازی، رفع لکهای پوستی و خشکی پوست دارد؛ این دسر موجب تقویت و رشد موها میشود و از سفید شدن موها هم جلوگیری میکند؛ دسر شاتوت نقش موثری در تقویت و پاکسازی کبد دارد.وی یادآور شد: دسر شاتوت به تقویت استخوانها، کنترل فشار، چربی و قند خون، رفع بیاشتهایی و خارش بدن و بهبود سرگیجه کمک شایانی میکند.مواد لازم برای تهیه دسر شاتوت (چهار تا ۶ نفر)شاتوت ۶ پیمانهعسل ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرمخامه یک چهارم پیمانهپودر ژلاتین به مقدار لازمبیسکویت به مقدار لازم
طرز تهیه دسر شاتوت
پنج پیمانه از شاتوت را همراه با عسل و خامه داخل مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره دربیاید.
پودر ژلاتین را به همراه آب سرد در ظرفی مناسب بریزید، ظرف را روی حرارت غیر مستقیم (کتری یا سماور) قرار دهید تا ژلاتین در آب حل شود.
ژلاتین حل شده را به سایر مواد اضافه کنید.
بسکوئیت خرده شده را هم به مواد بیفزایید.
مواد را به خوبی هم بزنید و در ظرفهای مناسب بریزید.
روی دسر را با مقداری شاتوت تزئین کنید.