سندرم تونل کارپال (CTS) یک اختلال مربوط به اعصاب است که بیشتر در کارمندان و افرادی که برای ساعت های طولانی پشت میز می نشینند و با کامپیوتر کار می کنند دیده می شود و احتمال بروز آن در زنان سه برابر مردان است.
شفا آنلاین>سلامت>پشت میز نشینی عوارض زیادی برای سلامتی ما به همراه دارد کسانی که پشت میز به کار مشغول هستند بدانند در معرض ایجاد لخته خون <Clot>و ترومبوز وریدی قرار دارند نشستن زیاد از حد آسیب های شدیدی برای این افراد در بر خواهد داشت تضعیف و پوکی استخوان ، چاقی و اضافه وزن،سندرم تونل کارپال و بسیاری بیماری های خطرناک دیگر سلامت این افراد را تهدید میکند در ادامه توضیحات بیشتری در این باره خواهیم داد .
به گزارش
شفا آنلاین:ایجاد لخته خون, آسیب به مهره های گردن و ستون فقرات, پوکی استخوان, چاقی و سندرم تونل کارپال از جمله مهمترین تهدیدات پشت میز نشین ها است.ساینس ، برخی از مشاغل امن به نظر می رسند؛ مانند اینکه در مجاورت ماشین آلات و مواد شیمیایی خطرناک وجود ندارند، یا اینکه در محله ای نسبتا سالم تر از نظر آلودگی هوا و آلودگی صوتی قرار دارند. درست است که این موارد اثر مستقیمی بر سلامتی دارند، ولی پشت میز نشینی نیز دست کمی از استنشاق مواد شیمیایی سرطان زا ندارد. در ادامه برخی از موارد زیان بار مشاغل دفتری ذکر شده است.
گردن درد
ساعت ها خیره شدن به صفحه نمایش یکی از مهمترین دلایل گردن درد مزمن است؛ این موضوع زمانی حادتر می شود که صفحه نمایش به طور مستقیم مقابل چشم قرار نداشته باشد و مجبور به خم کردن گردن باشید. نگه داشتن گوشی تلفن توسط گردن و شانه یکی دیگر از دلایل آسیب به گردن و ستون فقرات است. برای حل این مشکل در ابتدا باید صفحه نمایش را مستقیما مقابل چشمان قرار داد و پس از یک ساعت نشستن، ۱۰ دقیقه استراحت کرد و گردن را در حالت آرامش قرار داد. انجام نرمش های مناسب گردن و ستون فقرات ضروری است.ایجاد لخته خون
نشستن طولانی مدت یکی از مهمترین دلایل ایجاد لخته خون و ترومبوز وریدی است. این لخته می تواند به سمت ریه، قلب و مغز سفر کند و منجر به مرگ شود. نشستن بیش از ۹۰ دقیقه سبب می شود جریان خون پشت زانو ها به میزان ۵۰ درصد کاهش می یابد و این عامل شانس ایجاد لخته را افزایش می دهد. این حالت در پروازهای هوایی طولانی مدت هم وجود دارد. تنها راه حل این مشکل، ایستادن و راه رفتن به مدت ۱۰ دقیقه، پس از هر ساعت نشستن است. از طرفی نشستن طولانی مدت سبب سفت شدن و آسیب به مهره های کمر می شود. دیسک های سخت موجود بین مهره ها، شبیه اسفنج هستند و مدام جریان خون تازه را جذب می کنند؛ ولی دیسک ها پس از نشستن طولانی مدت، این عملکرد را از دست می دهند و سخت و آسیب پذیر می شوند. آسیب به تاندون ها از دیگر عوارض نشستن طولانی مدت است.
پوکی استخوان
عدم فعالیت فیزیکی و کم تحرکی از مهمترین دلایل تضعیف و پوکی استخوان است. برای داشتن استخوان های سالم، پیوسته در حرکت باشید.
چاقی
افزایش فشارخون ، کلسترول ، بیماری های قلبی و دیابت ، از مهمترین عوارض چاقی و اضافه وزن هستند که در نتیجه بی تحرکی بوجود می آیند.
سندرم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال (CTS) یک اختلال مربوط به اعصاب است که بیشتر در کارمندان و افرادی که برای ساعت های طولانی پشت میز می نشینند و با کامپیوتر کار می کنند دیده می شود و احتمال بروز آن در زنان سه برابر مردان است.پزشک آنلاین
مرتضی شریفی [ فیزیوتراپیست ]