مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد که در یک دهه گذشته، شیوع سوء تغذیه کودکان به طور متوسط حدود 50 درصد کاهش یافته است.
شفاآنلاین>سلامت>مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد که در یک دهه گذشته، شیوع سوء تغذیه کودکان به طور متوسط حدود 50 درصد کاهش یافته است. به گزارش شفاآنلاین،زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه در پاسخ به خبر شیوع سوء تغذیه در استان سیستان و بلوچستان در شبکه های مجازی اظهار داشت: اقدامات متعددی برای بهبود وضعیت تغذیه مادران و کودکان زیر 5 سال در این استان ها به مورد اجرا گذاشته شده است که شامل مکمل یاری رایگان ریزمغذی ها، پایش رشد، آموزش و مشاوره تغذیه و حمایت های تغذیه ای کودکان نیازمند مبتلا به سوء تغذیه با توزیع سبد غذایی رایگان است. وی با بیان اینکه میزان شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال که به صورت کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری تعریف می شود، یکی از شاخص های بین المللی برای نشان دادن وضعیت امنیت غذایی در کشورهاست، افزود: تأمین امنیت غذایی و امنیت تغذیه ای مستلزم اقدامات توسعه ای در همه بخش هاست. همچنین محورهای عمده و اثرگذار بر امنیت غذا و تغذیه شامل تولید مواد غذایی سالم و کافی، درآمد و قیمت غذا، فرهنگ و سواد تغذیه ای و تأمین سلامت برای پیشگیری از بیماری ها که جذب و استفاده بدن از مواد مغذی را مختل می کند، می باشد. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه تصریح کرد: مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد که در یک دهه گذشته، شیوع سوء تغذیه کودکان به طور متوسط حدود 50 درصد کاهش یافته است. براساس نتایج بررسی های ملی انجام شده، در یک دهه اخیر در سال های 1386 تا 1395 شیوع کم وزنی کودکان از 8.3 درصد در سال 1387 به 3.8 درصد در سال 1395 کاهش یافته است. شیوع کوتاه قدی تعذیه ای نیز از 8.9 درصد در سال 1387 به 4.6 درصد در سال 1395 سیر نزولی داشته است. همچنین شیوع لاغری که معرف سوء تغذیه زمان حال و گذشته می باشد، از 7.5 درصد در سال 1387 به 4 درصد در سال 1395 کاهش یافته و کاهش شیوع سوء تغذیه کودکان حتی در استان های کم برخوردار کشور نیز قابل توجه بوده است.وی با اشاره به اینکه در استان سیستان و بلوچستان شیوع لاغری از 17 درصد به 5.9 درصد (یعنی 65 درصد کاهش) رسیده است، بیان کرد: شیوع کوتاه قدی از حدود 21 درصد به حدود 18 درصد (یعنی حدود 15 درصد) و شیوع کم وزنی نیز در این استان از حدود 25 درصد به حدود 12 درصد(یعنی حدود 50 درصد) کاهش یافته است. البته نباید از نظر دور داشت که علیرغم کاهش قابل ملاحظه در شیوع سوء تغذیه کودکان در سطح کشور و حتی در استان های کم برخوردار، لازم است توجه بیشتری به این استان ها شود، چون وضعیت سوء تغذیه کودکان در استان های کم برخوردار از متوسط کشوری بالاتر است. عبداللهی خاطرنشان کرد: کودکان و مادران باردار دچار سوء تغذیه توسط بهورزان و مراقبین سلامت در خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت شناسایی می شوند و علاوه بر ارائه خدمات و مراقبت های تغذیه ای رایگان و مشاوره تغذیه توسط کارشناسان تغذیه، برای دریافت سبد غذایی رایگان به سازمان های حمایتی معرفی می شوند.وی ادامه داد: همچنین همه کودکان زیر 2 سال از مکمل های ویتامین قطره آهن و قطره مولتی ویتامین و A+D به صورت رایگان بهره مند شده و مادران باردار و شیرده نیز ضمن استفاده رایگان از قرص آهن و اسید فولیک و مکمل مولتی ویتامین مینرال حاوی ید، آموزش های لازم را نیز در این زمینه دریافت می کنند. مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه افزود: همچنین در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در همه استان های کشور با محوریت استانداری و در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، همه بخش های ذیربط در امنیت غذا و تغذیه از جمله وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش و تعاون و کار و رفاه اجتماعی مطابق با وظایفی که در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی برای آنها تعریف شده، اقدامات خوبی در حال اجرا است. به ویژه در استان های کم برخوردار از نظر امنیت غذایی طرح های توانمندسازی خانوارها، آموزش زنان روستایی، پروژه های اشتغال زایی، ترویج باغچه های سبزی کاری و پرورش دام و طیور برای بهبود وضع تغذیه و امنیت غذایی خانوارها در مرحله اجرا قرار دارد.