کد خبر: ۱۹۷۹۹۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 03
بسیاری از میکروب‌ها و ویروس‌ها در فصل گرم و مرطوب سال فعالیت بیشتری دارند و به راحتی از طریق آب آلوده، غذاهای فاسد، سبزی ها و میوه های نشسته و عدم رعایت بهداشت فردی قابل انتقال به افراد به ویژه کودکان، نوجوانان و سالمندان هستند
شفا آنلاین>سلامت>عفونت های روده ای، انگلی و مسمومیت های غذایی جزو بیماری های گوارشی هستند که با فرارسیدن فصل گرما و آغاز مسافرت ها شیوع می یابند و افراد بسیاری را مبتلا می کنند.

به گزارش شفا آنلاین، بسیاری از میکروب‌ها و ویروس‌ها در فصل گرم و مرطوب سال فعالیت بیشتری دارند و به راحتی از طریق آب آلوده، غذاهای فاسد، سبزی ها و میوه های نشسته و عدم رعایت بهداشت فردی قابل انتقال به افراد به ویژه کودکان، نوجوانان و سالمندان هستند.

عفونت های روده ای، انگلی، گوارشی و مسمومیت(Poisoning) های غذایی از بیماری‌های گوارشی شایع در ماه‌های گرم سال، بیشتر در هنگام مسافرت و در مکان‌های تفریحی و گردشی بروز می‌کنند در حالی که باید افراد اطلاعات سلامت و پزشکی خود را در این زمینه افزایش و رسانه ها نیز اطلاع رسانی به موقع را به مردم ارایه دهند.

اسهال(Diarrhea) به شکل آبکی و خونی از مهمترین علائم این بیماری ها است؛ به طوری که بر اساس گزارش های موجود، هر کودک زیر پنج سال به طور تقریبی سه بار در سال به این بیماری ها مبتلا می‌شود که در صورت درمان نشدن به موقع می تواند منجر به مرگ شود.

مسعود مردانی عضو هیات موسس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با گرم شدن هوا بروز بیماری های عفونی، روده ای، انگلی و مسمویت های غذایی شیوع فراوانی می یابند.

وی افزود: با توجه به تعطیلی مدارس و افزایش مسافرت ها، افراد باید در استفاده از غذاها و آب سالم در طی سفر اطمینان داشته باشند، از خوردن آبی (آب چاه و لوله کشی نشده) که نسبت به سالم بودن آن مشکوک هستند خودداری کنند و در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی، آب را جوشانده و مصرف کنند.

کارشناس سازمان جهانی بهداشت(WHO) در مقاومت میکروبی با بیان اینکه جوشاندن آب باعث از بین رفتن عوامل بیماری زا می شود، ادامه داد: جوشاندن آب مهمترین راه برای از بین بردن باکتری‌ها و انگل‌ ها است.

مردانی با اشاره به افزایش درجه دمای هوا و فاسد شدن سریع مواد غذایی، توضیح داد: برخی موادغذایی مانند سالاد الویه، تخم مرغ، خامه و غیره باید حتما در یخچال نگهداری و مصرف شوند و بهتر است افراد در مسافرت و خارج از منزل، از این غذاها استفاده نکنند؛ زیرا سریعا فاسد و منجر به مسمویت غذایی و بیماری های روده ای می شوند.

وی اضافه کرد: خوردن سوسیس، کالباس و برنج بوداده نیز در مسافرت و به ویژه اگر خارج از یخچال مانده باشند، توصیه نمی شود زیرا سبب عفونت در بدن می شود و دوره نهفتگی طولانی مدت دارد.

مردانی درد شکم، تهوع، استفراغ، نفخ و تب را از علائم بیماری های روده ای، انگلی، عفونی و مسمویت غذایی بیان کرد و افزود: این بیماری ها نیز با اسهال آبکی و یا خونی همراه هستند.

وی ادامه داد: در اسهال حاد که بین هفت تا 14 روز به طول می‌انجامد، در هر بار مقدار زیادی آب از بدن بیمار دفع می شود و مدفوع فرم آبکی دارد، ولی در اسهال مزمن مدفوع کمتر آبکی و حاوی خون است در این صورت بیمار باید فورا به پزشک مراجعه کند.

متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک تاثیری در بهبودی بیمار ندارد، گفت: افراد در صورت مشاهده علائم یادشده باید مایعات بیشتری مصرف کنند و اگر علائم کاهش نیافت به پزشک مراجعه کنند.

مردانی تاکید کرد: مردم با آموزش و مطالعه می توانند پیام های بهداشتی را به یکدیگر منتقل کنند تا شاخص های بهداشتی ارتقا یابد و در نتیجه بیماری های روده ای، انگلی، عفونی و مسمومیت های غذایی نیز قابل کنترل خواهد بود.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: