کد خبر: ۱۹۷۸۲۹
تاریخ انتشار: ۰۲:۴۵ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 03
حرکات مکرر کتف بر روی قفسه سینه در بعضی شغل ها مانند چسباندن کاغذ دیواری و یا بعضی ورزش ها مانند پرتاپ توپ در بیسبال می تواند موجب التهاب بافت نرم بین استخوان کتف و جدار پشتی قفسه سینه شود، این التهاب موجب بروز علائم بیماری می شد.
شفا آنلاین>سلامت>سندروم کتف صدادهنده نوعی بیماری است که طی آن بافت نرم بین استخوان کتف و قفسه صدری کلفت، ملتهب و آزرده شده  و با صدای خرت خرت، تق تق یا سایش دو چیز بر روی هم در پشت کتف و در حین حرکت شانه همراه است.


به گزارش شفا آنلاین:استخوان کتف در پشت قفسه سینه قرار دارد. گاهی اوقات در حین حرکت کتف صدایی به‌صورت خرت خرت یا تق تق یا احساس ساییده شدن دو چیز بر روی هم در پشت قفسه سینه احساس می‌شود. به این وضعیت سندروم کتف صدا دهنده (Snapping scapula syndrome) می گویند. در این بیماری بافت نرم بین استخوان کتف و قفسه صدری کلفت، ملتهب و آزرده می شود.

حرکات مکرر کتف بر روی قفسه سینه در بعضی شغل ها مانند چسباندن کاغذ دیواری و یا بعضی ورزش ها مانند پرتاپ توپ در بیسبال می تواند موجب التهاب بافت نرم بین استخوان کتف و جدار پشتی قفسه سینه شود، این التهاب موجب بروز علائم بیماری می شد.

گاهی اوقات عضلات بین استخوان کتف و قفسه سینه بر اثر ضعف و یا عدم فعالیت های بدنی لاغر و ضعیف می شوند. این موضوع موجب می شود تا استخوان کتف به دنده‌ها نزدیک‌تر شده و در حین حرکت کتف به بالا و پایین بر روی برجستگی دنده‌ها سایش پیدا کند. این سایش می‌تواند موجب بروز علائم بیماری شود. در مواردی دیگر علت بیماری تغییر شکل استخوان‌ها است. بطور مثال شکستگی و بد جوش خوردن استخوان کتف یا دنده‌ها می‌تواند موجب سایش ناجور آنها بر روی هم شود.

علائم بیماری

بر اساس این گزارش، مهم‌ترین علامت این بیماری احساس و یا شنیدن صدای خرت خرت، تق تق یا سایش دو چیز بر روی هم در پشت کتف و در حین حرکت شانه است. گاهی اوقات بورس اسکاپولوتوراسیک هم ملتهب شده و این التهاب موجب بروز درد در پشت کتف در هنگام حرکت شانه می‌شود.

تشخیص این بیماری بر اساس گفته‌های بیمار و معاینه پزشک است. تغییر شکل استخوان‌های کتف یا قفسه سینه را می‌توان در رادیوگرافی ساده و یا سی تی اسکن مشاهده کرد و برای دیدن بورسیت اسکاپولوتوراسیک می‌توان از ام آر آی کمک گرفت.

رادیولوژی می‌تواند حاشیه استخوان کتف را نشان دهد و سی تی اسکن می‌تواند برجستگی‌های استخوانی کتف را مشخص کند.

درمان سندروم

اساس درمان این بیماری در غالب اوقات اقدامات غیر جراحی است. کاهش سطح فعالیت‌های بدنی، انجام نرمش‌های کششی تحت نظر فیزیوتراپ، استفاده از سرما و یا داروهای ضد التهاب در صورت درد اقداماتی هستند که از آنها در درمان این سندروم استفاده می‌شود.

در صورتی که پاسخ درمانی مناسبی ایجاد نشود عمل جراحی ممکن است به بیمار کمک کند. دو نوع جراحی برای این بیماری انجام می‌شود،اول برداشتن برجستگی‌های استخوان کتف، که معمولا خار استخوان کتف طی عمل جراحی خارج می‌شود، دوم برداشتن بورس ملتهب توسط آرتروسکوپ که به آن عمل جراحی بورسکتومی می‌گویند.

 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: