کد خبر: ۱۹۷۳۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - 2018May 29
انجمن اهدای عضو با کمک وزارت بهداشت کارهای مهمی راانجام داده است اما هنوز قدم های بزرگی باید در این مسیر برداشته شود
شفاآنلاین>سلامت> قاضی زاده هاشمی گفت : تریبون رسانه ها به جای خودبرتر بینی و تشویق به حسادت، کار اهدای عضو را تبلیغ کنند.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه مراسم برگزاری ضیافت نفس در پاسخ به این پرسش که چه تدابیری در زمینه اهدای عضو صورت گرفته که رشد آمار اهدای عضو و بهبود روند آن در کشور را شاهد هستیم، اظهار داشت: آنچه در این زمینه اتفاق افتاده مرهون تلاش انجمن اهدای عضو ایرانیان است.

وی با بیان این که با نگاه به آمار انجام شده اهدای عضو  متوجه خواهید شد که وزارت بهداشت گام های بسیار موثری در این زمینه برداشته است، افزود: البته این به این معنا نیست که به آنچه تاکنون در این زمینه حاصل شده راضی هستیم، بلکه هنوز مسیر طولانی در پیش داریم.

هاشمی در ادامه با اشاره به این که همه باید فارغ از اینکه این مسئله به دولت ارتباط دارد به تسهیل روند آن، کمک کنند، گفت: باید فکر کنیم که اهدای عضو اقدامی انسانی و خدمتی بزرگ و ملی به همنوعان است و بنابر این طبیعی است که دستگاه های تبلیغی در معرفی این کار که خود یک نوع فرهنگسازی است، باید کمک کنند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: اهدای عضو  در عین حال موجب تقویت غرور و افتخار ملی است، زیرا انسان های بسیار بزرگی هستند که در سخت ترین شرایط زندگی، مهمترین تصمیمات را می گیرند و با اهدای عضو به تعدادی از هموطنانشان زندگی دوباره می بخشند.

هاشمی در ادامه با بیان این که وزارت بهداشت نه تنها در راه اندازی انجمن اهدای عضو، تبلیغ و تشویق این خدمت انسانی فعال بوده، بلکه در حمایت از انجام پیوند نیز بسیار همکاری کرده است بیان داشت: بخشی از پروسه پیوند به نیروی تخصصی مربوط است. در این زمینه وزارت بهداشت به تربیت اساتید و جراحان ماهر پرداخته است.

وی یادآور شد:  برای پیوند قلب، از ابتدا تا انتهای این پروسه، حدودا ۱۰۰ نفر برای فراهم آوری عضو، رضایت گرفتن از خانواده متوفی، انتقال عضو و  انجام پیوند همکاری می کنند.

وزیر بهداشت همچنین تعداد مراکز پیوند در کشور را مطلوب دانست و گفت: در سفری که حدود یک ماه و نیم پیش، با رییس جمهور به تبریز داشتیم، فردی درخواست داشت که مرکز پیوندی نیز در تبریز راه‌اندازی شود. امروز شاهد هستیم که این خواسته برآورده شده و در این شهر پیوند قلب، کبد و ریه انجام می شود. یعنی کمتر از ۵ یا ۶ هفته سه نوع پیوند سخت انجام می گیرد که نشان دهنده این است که کل سیستم بسیج شده اند که این اتفاق بیافتد.

وی با تاکید بر این که باید کارهای بسیاری در این زمینه انجام شود، بخش عمده آن را متوجه رسانه ها دانست و عنوان کرد: در این راستا افراد تاثیرگذار جامعه از جمله دانشمندان ملی، دانشجویان، مقاطع متوسطه، هنرمندان، ورزشکاران، گروهای مرجع و روحانیون می توانند در ترغیب و تشویق اهدای عضو  بسیار موثر باشند و امیدوارم از طریق تریبون هایی که در کشور وجود دارد در جهت تشویق مسائل انسانی استفاده شود.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که در مواجهه با خانواده های اهداکنندگان چه احساسی از شنیدن صحبت های آنها داشته است، گفت: برای من حتی شنیدن این که بانویی  سه نفر از اعضای خانواده خود را به فاصله کم از دست داده و اعضای بدن آن ها را به ۱۰ نفر اهدا کرده است، سخت بود و به نظرم این کار تا آنجایی که اطلاع دارم در دنیا نیز کم نظیر بوده است.

وزیر بهداشت در ادامه افزود: هر انسانی از مشاهده این کارها تحت تاثیر قرار می گیرد. باید افتخار کنیم که چنین هموطنانی داریم و امیدوارم که تعدادشان روز به روز بیشتر شود. 

هاشمی درخصوص هزینه های عمل پیوند نیز اظهار داشت: با توجه به بخشنامه ای که به بیمارستان های دولتی ابلاغ کرده ایم، تمامی هزینه های عمل پیوند رایگان بوده و اگر مرکزی از این موضوع تخطی کند، باید گزارش شود تا به آن تخلف رسیدگی کنیم. همچنین اگرچه پرداخت هزینه های اهدای عضو و پیوند در بیمارستان های خصوصی به خود بیمارستان مربوط می شود، اما انتظار این است که هیات مدیره این بیمارستان ها این هزینه را رایگان کنند، چون این حداقل کاری است که می توان برای خانواده هایی که راضی به اهدای عضو هستند، انجام داد.

هاشمی در پاسخ به پرسش این که در کشورهای دیگر برای این که پیوند اعضا حفظ شود سعی می کنند که داروی این افراد رایگان شود در حالی که وزارت بهداشت فقط برای ۲۵۰۰ بیمار پیوند کلیه این کار را کرده است و در مورد دیگر اعمال پیوندی انجام نشده گفت: شاید انتظار شما از دولت برای رایگان کردن داروهای تمامی پیوندی ها انتظار به جایی باشد، اما در حال حاضر ما توان اجرای آن را نداریم.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان این که شما می توانید همین هزینه ایی که برای جراحی، دوره نقاهت و بستری این بیماران صرف می شود را هدفمند کنید، افزود: افرادی هستند که پیوند رایگان انجام داده اند، در حالی که تمکن مالی و یا بیمه های تکمیلی دارند، در صورتی که می توان لااقل آن هزینه عمل پیوند را از آنها گرفت و برای خانواده هایی که بی بضاعت هستند هزینه کرد.

هاشمی با بیان این که دلیلی وجود ندارد عمل پیوند افرادی که تمکن مالی دارند، رایگان انجام شود، افزود: اشکالی که الان وجود دارد این است که در حال حاضر ما عمل پیوند را برای فقیر و غنی به یک نسبت انجام می دهیم و این در صورتی خوب است که دولت توانمند باشد و بتواند هزینه ها را تامین کند، درحالی که در شرایط فعلی در توان دولت نیست.

وزیر بهداشت خطاب به رسانه ها بیان داشت: اگر شما بتوانید هزینه پیوند را از افرادی که تمکن مالی دارند بگیرید و حتی تشویق کنید که به صندوق کمک کنند و هزینه دارو را که به مدت طولانی بعد از پیوند باید استفاده کنند پوشش دهند، بسیار ممنون می شویم.

هاشمی همچنین افزود: البته این بخش به بیمه ها مربوط می شود، ولی از آنجایی که حاضر به پوشش آن نیستند، ما نیز از دولت و مجلس اجازه گرفتیم و پولی را به این امر اختصاص دادیم و هزینه این بیماران را خودمان تقبل کردیم. البته باید هزینه ها را اولویت بندی کنید تا مشکلات رفع شود.

در پایان این مراسم وزیر بهداشت مجددا به عنوان سفیر اهدای عضو معرفی شد.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: