کوکو سبزی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۲ و B۶، آهن، پروتئین، اسید چرب امگا ۳، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آنتیاکسیدان، پتاسیم، کربوهیدرات و فیبر است
شفا آنلاین>سلامت>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از تاثیر کوکو سبزی در جلوگیری از ابتلا به بیماریها خبر داد.به گزارش شفا آنلاین، کوکو سبزی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۲ و B۶، آهن، پروتئین، اسید چرب امگا ۳، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آنتیاکسیدان، پتاسیم، کربوهیدرات و فیبر است.برای بررسی خواص کوکو سبزی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.مهمترین خواص کوکو سبزیحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص کوکو سبزی اظهار کرد: این کوکو به علت اینکه حاوی اسید فولیک بوده برای مبتلایان به کم خونی(Anemia) مفید است؛ کوکو سبزی به علت داشتن کلسیم و منیزیم موجب تقویت استخوانها میشود.وی درباره خواص دیگر کوکو سبزی بیان کرد: این کوکو به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماریها محافظت میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) افزود: کوکو سبزی نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و به علت داشتن فیبر برای مبتلایان به یبوست مفید است.عظمایی تاکید کرد: کوکو سبزی ضد نفخ و بادشکن است و به پاکسازی عروق و تقویت عمومی بدن کمک شایانی میکند.وی یادآور شد: کوکو سبزی برای مادران شیرده و مبتلایان به چربی، فشار و قند خون مفید است.مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی (پنج تا ۶ نفر)سبزی کوکو (تره، جعفری، شوید و گشنیز) مجموعاً یک کیلوگرم (البته تره باید بیشتر از بقیه سبزیها باشد.)تخممرغ محلی هشت عددزرشک پلویی ۲ تا سه قاشق غذاخوریگردوی خُرد شده یک و نیم قاشق غذاخوریروغن کنجد به مقدار لازمسیر چهار تا پنج حبهنمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازمطرز تهیه کوکو سبزی -سبزیها را پس از پاک کردن به خوبی بشویید پس از اینکه آب سبزیها کشیده شد، آنها را خُرد کنید و داخل ظرف بریزید.
-تخممرغها، نمک، فلفل و زردچوبه را به سبزی خُرد شده اضافه کنید و خوب هم بزنید.
-زرشک، گردو و سیر خُرد شده را به سایر مواد بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
-اجاق گاز را روشن کنید؛ ماهیتابه را روی آن بگذارید و داخل آن روغن کنجد بریزید تا داغ شود.
-مواد آماده شده را داخل ماهیتابه بریزید سپس در آن را بگذارید تا مواد آلی و ویتامینهای موجود در غذا حفظ شود.
-پس از چند دقیقه مواد درون ماهیتابه را پشت و رو کنید؛ در ماهیتابه را هم بگذارید تا با حرارت ملایم به خوبی پخته شوند.
-کوکو سبزی بهتر است با نان سنگک میل شود.