ماده اولیه اصلی فلافل با سس ارده، نخود است؛ نخود ارزش غذایی بالایی برای بدن دارد همچنین اگر در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده خوب دقت شود این غذا خاصیت دارویی هم پیدا میکند
شفاآنلاین>تغذیه> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از تاثیر فلافل در استحکام استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان خبر داد.به گزارش شفآانلاین، ماده اولیه اصلی فلافل با سس ارده، نخود است؛ نخود ارزش غذایی بالایی برای بدن دارد همچنین اگر در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده خوب دقت شود این غذا خاصیت دارویی هم پیدا میکند.فلافل با سس ارده حاوی پروتئین، روی، فولات، منیزیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم، سدیم، نشاسته، روغنهای گیاهی مانند زیتون و کنجد، اسید آمینههای مختلف، انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ و B۲ است.برای بررسی خواص فلافل با سس ارده و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine)، مطالبی را عنوان نمودند. نکاتی که در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده باید رعایت شودحیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره نکاتی که در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده باید رعایت شود، اظهار کرد: این غذا بهتر است که به شکل خانگی از مواد اولیه مرغوب تهیه یا از مکانهای مطمئن خریداری شود.وی افزود: برخی از اغذیهفروشیها برای پخت فلافل از جوش شیرین، بیکینگ پودر و روغنهای صنعتی استفاده یا برخی اوقات فلافل را زیاد سرخ میکنند بنابراین ارزش دارویی این غذا از بین میرود؛ مصرف این نوع فلافلها عوارضی مانند سوزش سردل، ترش کردن و زخم معده، التهاب روده، کمخونی و بروز جوش را به همراه دارند.مهمترین خواص فلافل با سس اردهاین محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص فلافل با سس ارده بیان کرد: این غذا موجب کاهش کلسترول خون میشود و نیاز به انسولین را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد.عظمایی تاکید کرد: فلافل با سس ارده انرژی بدن را افزایش میدهد بنابراین برای ورزشکاران بسیار مفید است؛ این غذا باعث تقویت عمومی بدن، قوای جنسی و سیستم ایمنی هم میشود.وی درباره خواص دیگر فلافل با سس ارده تصریح کرد: فلافل با سس ارده اشتهاآور و خونساز بوده و برای استحکام استخوانها و پیشگیری(prevention) از پوکی استخوان هم مفید است.عظمایی یادآور شد: فلافل با سس ارده کبد، طحال و کلیهها را تقویت میکند و برای دستگاه تنفسی به ویژه ریهها بسیار مفید است؛ مواد استفاده شده در تهیه این غذا هم خواص آنتیبیوتیکی دارند.مواد لازم برای تهیه فلافل با سس ارده (پنج تا ۶ نفر)نخود خیس خورده ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرمپیاز رنده شده ۲ عددجعفری خُرد شده نصف استکانتخم مرغ ۲ عددسیر خُرد یا رنده شده پنج حبهروغن کنجد سه قاشق غذاخوریروغن زیتون ۲ قاشق غذاخورینمک، تخم گشنیز، زردچوبه، زیره سیاه، هل و فلفل قرمز به مقدار لازمآرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوریپودر نان سوخاری یک قاشق غذاخوریمواد لازم برای تهیه سس اردهارده پنج تا ۶ قاشق غذاخورینخود خیس خورده ۶ قاشق غذاخوریسیر یک حبهلیموترش تازه سه تا چهار عددنمک یک قاشق چایخوریفلفل قرمز نصف قاشق چایخوریسرکه سیب پنج قاشق غذاخوریروغن زیتون یک لیوانکتیرای گُل (کتیرای خوراکی) یک قاشق چایخوریطرز تهیه سس اردهنخست نخود خیس خورده را به همراه آب بپزید.پس از اینکه نخود سرد شد، ارده، آب لیموترش تازه، سیر خرد شده، نمک، فلفل قرمز، سرکه سیب، روغن زیتون و کتیرای گُل را به آن اضافه کنید.مواد را داخل مخلوطکن بریزید تا قوام بیایند؛ اگر مخلوط مواد رقیق بود میتوان ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن افزود.سس ارده آماده است؛ این سس را میتوان روی فلافل و انواع کتلتها ریخت.طرز تهیه فلافلنخست نخودهای خیس خورده را بگذارید پخته و آب آن کشیده شود.نخودهای پخته شده را چرخ کنید تا نرم شوند.پیاز رنده شده، جعفری، آرد نخودچی، تخممرغ، روغن زیتون و ادویهجات را به نخودهای چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.مقداری از مواد را بردارید و قالب بزنید.مواد قالب زده شده را داخل پودر نان سوخاری بغلتانید.سینی فر را با روغن کنجد چرب کنید و مواد قالب زده شده را در سینی بگذارید تا بپزند یا ماهیتابه را روی اجاق گاز با شعله ملایم قرار دهید، درون آن روغن کنجد بریزید، پس از اینکه روغن داغ شد، مواد قالب زده شده را به آرامی درون ماهیتابه بگذارید.پس از چند دقیقه فلافلها را برگردانید تا پشت آنها هم سرخ شوند.روی فلافلها سس ارده را بریزید.فلافلها را با نان سنگک سبوسدار، جعفری تازه، گوجهفرنگی و کاهوی خُرد شده میل کنید.