کد خبر: ۱۹۳۴۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018April 26
تومورهای خوش خیم ور کودکان انواع مختلفی دارد اما اکثرا به شکل کیست استخوانی بروز می یابد.
شفاآنلاین>سلامت>عضو هیات رئیسه انجمن جراحان  ارتوپدی اطفال  ایران با بیان اینکه کیست ساده استخوانی در کودکان از شیوع بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: این بیماری در پسران شایع تر از دختران است.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر شیرین زمانی در کنفرانس ماهانه انجمن علمی جراحان ارتوپدی  ایران با موضوع  اطفال درباره شایع ترین تومورهای استخوانی در کودکان، گفت: تومورهای خوش خیم ور کودکان انواع مختلفی دارد اما اکثرا به شکل کیست استخوانی بروز می یابد. شایع ترین تومور خوش خیم استخوانی در کودکان Unicameral Bone cyst  است که به آن کیست ساده گفته می شود.این بیماری بر خلاف نامی که دارد ساده نیست و نیاز به درمان دوره ای دارد.

وی افزود: این تومور معمولا در بالای استخوان ران یا بازو به وجود می آید و منجر به ایجاد حفره در استخوان می شود. کیست ساده منجر به بروز علائم ظاهری نمی شود بنابراین در بیشتر موارد بیماران به صورت تصادفی یا به دنبال وارد شدن ضربه به استخوان و هنگام تصویربرداری تشخیص داده می شود.

این عضو هیات رئیسه انجمن ارتوپدی اطفال ایران با بیان اینکه احتمال بدخیم شدن این کیست استخوانی بسیار اندک است، یادآور شد: اگر بیماری تشخیص داده شود و اقدامات درمانی آغاز شود ، بیمار بهبود می یابد. 

زمانی با تاکید براینکه درمان این کیست به اندازه تومور و میزان درد استخوانی بیمار بستگی دارد، گفت: اگر اندازه تومور کوچک باشد و بیماری دردی احساس نکند  بیمار صرفا تحت نظر قرار می گیرد اما اگر اندازه تومور افزایش یابد و منجر به بروز دردهای استخوانی شود پزشک تصمیم به جراحی بیمار می گیرد. انجام جراحی نیز مراحل مختلفی دارد برای مثال اگر کیست صرفا منجر به ایجاد حفره استخوانی شده باشد پزشک به محل مورد نظر کورتن تزریق می کند.

این فلوشیپ ارتوپدی کودکان ادامه داد: اما اگر پزشک متوجه علائم دیگری در کیست شود ناچار به برداشت تومور  می شود که برخی افراد ممکن است پس از برداشت تومور نیاز به پیوند استخوان نیز داشته باشند.

وی با بیان اینکه بیماران پس از جراحی بهبود می یابند، بیان کرد: پس از جراحی بیمار باید به مدت ۲۴ ساعت آنتی بیوتیک دریافت کند و تا پایان سن رشد سالانه ۲ بار برای معاینه به پزشک مراجعه کند.

این متخصص جراحی ارتوپدی  اطفال با بیان اینکه کیست ساده استخوانی در کودکان بسیار شایع است، افزود: متاسفانه علت دقیق و عوامل موثر در بروز این بیماری شناخته نشده است. میزان بروز این بیماری در دنیا و از جمله کشور ما از شیوع بالایی برخوردار است.

زمانی با توجه به نقش ژنتیک و ازدواج های فامیلی، تصریح کرد: هنوز تاثیر هیچ یک به اثبات نرسیده اما میزان شیوع در دختران بیش از پسران است.
این عضو هیات رئیسه انجمن جراحان ارتوپدی اطفال ایران درباره احتمال عود تومور پس از درمان و جراحی، گفت: احتمال عود تا قبل از اتمام سن رشد بسیار زیاد است اما پس از سن رشد این احتمال بسیار نادر می شود.

برچسب ها: سلامت ، انجمن ، اطفال ، کیست
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: