کد خبر: ۱۹۲۹۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳:۴۵ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018April 23
اگرچه آرزوی غیرسیگاری بودن همه مردم جهان بسیار دور از ذهن است، اما حداقل می‌توان به این فکر کرد که ایکاش افرادی که سیگار می‌کشند مراعات حال غیرسیگاری‌ها را بکنند و با ایجاد برخی محدودیت‌ها و انجام بعضی کارهای ساده، علاوه بر ادامه دادن به عادت خود، سبب ناراحتی دیگران نیز نشوند.
شفا آنلاین>اجتماعی>این که شمار زیادی از مردم جهان سیگاری هستند و در هر گوشه از شهر، خانه یا محل کار می‌توان عده‌ای را دید که سیگار به دست ایستاده‌اند، قابل انکار نیست. این‌روزها سیگار کشیدن هیچ محدودیت سنی ندارد و متاسفانه حتی دختران نوجوانی را شاهد هستیم که در کافه‌ یا فضای سبز به این کار اقدام می‌کنند. اما فارغ از ناراحت‌کننده بودن این مساله، باید گفت که سیگار کشیدن در اجتماع و مکان‌های عمومی هم آداب و اصول خاص خود را دارد. به‌طور مثال، شما نمی‌توانید در اتوبوسی که ده‌ها مسافر دیگر حضور دارند، سیگار روشن کرده و با بو و دود آن دیگران را آزار دهید.

به گزارش شفا آنلاین:اگرچه آرزوی غیرسیگاری بودن همه مردم جهان بسیار دور از ذهن است، اما حداقل می‌توان به این فکر کرد که ایکاش افرادی که سیگار می‌کشند مراعات حال غیرسیگاری‌ها را بکنند و با ایجاد برخی محدودیت‌ها و انجام بعضی کارهای ساده، علاوه بر ادامه دادن به عادت خود، سبب ناراحتی دیگران نیز نشوند. در این رابطه، اگر سیگاری هستید شاید بد نباشد با برخی اصول و قواعد سیگار کشیدن در جامعه آشنا شوید. همراهمان باشید.



«لطفا در این مکان سیگار نکشید!»

پیش از اینکه سیگار و فندک خود را درآورده و اقدام به روشن کردن آن کنید، مطمئن شوید مکانی که در آن حضور دارید ممنوعیت استعمال سیگار نداشته باشد. در غیر این صورت، مسئول یا متصدی آن مکان می‌تواند شما را مجبور به خاموش کردن سیگار یا حتی بدتر از آن، ترک کردن آن را فضا کند.

سوال بپرسید

حتی وقتی در مکانی حضور دارید که می‌دانید استعمال سیگار آزاد است، اما پیش از گیراندن سیگار از اطرافیان خود بپرسید که آیا آنها با این امر مشکلی دارند یا خیر. به این نکته توجه داشته باشید که دود سیگار هم می‌تواند به اندازه خود سیگار برای سلامتی افراد مضر باشد. اگر دیگران این اجازه را به شما دادند، باز هم بد نیست که به لحن و شیوه بیانشان هم توجه کنید. اگر متوجه شدید که طرف مقابل شما با کمی مکث و با شک اجازه سیگار کشیدن می‌دهد، مطمئن باشید که دوست ندارد این کار را بکنید و فقط به شما احترام گذاشته است.

خاموش کردن سیگار یا رفتن به مکانی دیگر

اگر سیگار روشن کردید و فردی در آن میان از شما درخواست کرد تا آن را خاموش کنید، شما دو انتخاب پیش رو دارید: یا سیگارتان را خاموش کنید، یا به مکانی دیگر و دور از آن فرد یا دیگر اشخاص به دود کردن دخانیات ادامه دهید. هرگز در چنین مواقعی فرد متقاضی را برای درخواستش شماتت نکنید زیرا این شما هستید که مُخل آسایش بقیه شده‌اید. بهترین کار در این شرایط این است که مودبانه عذرخواهی کنید و یکی از دو کار ذکر شده در بالا را انجام دهید.


سیگار کشیدن در مواقع بیکاری

وقتی آزاد و دور از مشغله‌های کاری خود هستید، سعی کنید سیگار را در محلی روشن کنید که در اطرافتان کسی نیست. یا اگر به هر دلیلی در اطرافتان آدم‌های دیگری هم هستند و یا مثلا در حال صحبت کردن با فرد دیگری هستید، حتما در فاصله دورتر از حالت عادی از او بایستید/بنشینید. شک نکنید که حتی خودسیگاری‌ها هم وقتی سیگار نمی‌کشند دوست ندارند در معرض نفسِ یک فرد سیگاری قرار داشته باشند. بوی سیگاری که از دهان فرد خارج می‌شود به اندازه دود سیگار آزاردهنده است. به این نکته توجه داشته باشید که بوی سیگار بسیار دیرتر از آنچه خودتان تصور می‌کنید از دهان و لباس شما می‌رود.

پس از تمام شدن سیگار

پس از تمام شدن سیگار، شما در قبال ته‌سیگار مسئول هستید. همیشه از خاموش بودن کامل سیگار مطمئن شده و سپس ته‌سیگار را درون سطل زباله بیندازید. هرگز آن را کف خیابان، در میان شمشادها، درون جوی آب یا روی زمین نیندازید. این کار نه تنها به زیبایی سطح شهر آسیب می‌رساند، بلکه برای گیاهان و پرنده‌ها هم بسیار مضر است و می‌تواند حیات آنها را به خطر بیندازد

قوانین غیرسیگاری‌ها

هرچقدر هم که آرزوی داشتن جهانی بدون سیگار را باشید، باید بدانید که این کار غیرقانونی نیست و در هر جامعه‌ای که باشید، عده‌ای سیگاری در آنجا حضور خواهند داشت. پس واقعیت را قبول کنید و با این افراد رفتار دوستانه و همراه با ادب داشته باشید. درست است که بو و دود سیگار بسیار آزاردهنده و بعضا غیرقابل تحمل است، اما این وظیفه انسانی شماست که راهی بیابید تا بدون غر زدن در کنار دوستان سیگاری خود زندگی کنید. مثلا در کافه‌هایی که فضای باز دارند قرار بگذارید تا مجبور به تحمل دود سیگار در فضای بسته نباشید. به این صورت هم شما راحت خواهید بود و هم فرد سیگاری.


همچنین، نکات ریز دیگری نیز در رابطه با معاشرت با افراد سیگاری وجود دارد که شما به‌عنوان یک غیرسیگاری باید همیشه به آنها توجه داشته باشید.

    خود سیگاری‌ها از بد بودن عادتشان مطلع هستند، پس لطفا بالای منبر نرفته و نصیحت کردن را شروع نکنید.
    اگر دوست ندارید فرد مقابل شما سیگار بکشد، رک اما مودبانه این موضوع را با او مطرح کنید. مطمئن باشید استفاده از واژه‌ها و عبارت‌های لطفا، خواهش می‌کنم یا ممنون در این مسیر بسیار یاری‌رسان خواهند بود.
    سیگاری‌ها باید بدانند که هیچ کسی مجبور نیست تا به شما اجازه سیگار کشیدن در خانه خود را بدهد. اگر تصور می‌کنید در یک یا چند ساعتی که قرار است مهمان فردی باشید، نمی‌توانید سیگار نکشید توصیه می‌کنیم از قبول دعوت پرهیز کنید.
    اگر در بالکن سیگار می‌کشید، حتما از پنجره یا در فاصله بگیرید تا دود وارد فضای خانه یا اتاق نشود.
    اگر در مکانی حضور دارید که سیگار کشیدن آزاد است و دیگران هم سیگاری هستند، حتما به آنها سیگار تعارف کنید.
    حتما پیش از روشن کردن سیگار در خانه فردی دیگر از او اجازه بگیرید و در محلی که صاحب‌خانه برایتان تعیین می‌کند این کار را انجام دهید زیرا هیچ‌کسی دوست ندارد مبلمانش بسوزد یا با خاکستر سیگار آلوده شود.
    اگر سیگاری نیستید، تا حد امکان به سراغش نروید و اگر دوستی به شما یک نخ سیگار تعارف کرد، آن را قبول نکنید. به این فکر کنید که سیگار سلامتی جسمانی شما را در معرض خطرات زیادی قرار می‌دهد. ساده‌ترین ضرر سیگار که بسیار رایج و محسوس است، خراب شدن لثه و دندان‌هاست که شکل بسیار زشتی هم به صورت فرد می‌بخشد.
    پس از ترک سیگار از دوستان خود برای استمرار در این کار کمک بگیرید. اگر به هر دلیلی قرار است در جمع سیگاری‌ها حاضر شوید، یادتان باشد که برای ترک کردن تلاش زیادی انجام داده‌اید و قرار نیست به سادگی آن را به دست فراموشی بسپارید.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: