برخی خانوادهها بر این باورند چون توتفرنگیهای گلخانهای با خاک در تماس نیستند در مقایسه با انواع مزرعهای، آلودگی کمتری دارند
شفاآنلاین>سلامت> توت فرنگیهای ریز و درشت در مغازه میوه فروشی نظرش را جلب کرد. شنیده بود احتمال حضور سموم شیمیایی در برخی از انواع توت فرنگی بیشتر است.
تصویر این توت فرنگیهای مرموز
به گزارش شفاآنلاین، اما نمیدانست چه نوع از توت فرنگیها میتواند نسبت به بقیه سالمتر باشد. اگر شما هم توت فرنگیها را بدرستی نمیشناسید این نوشتار را بخوانید.
توت فرنگی، ریز یا درشت؟
توت فرنگی به دو روش گلخانهای و مزرعهای پرورش مییابد. اغلب توت فرنگیهای گلخانهای، درشت هستند. احتمال این که توت فرنگیها بهواسطه افزودن ترکیباتی خاص درشت شده باشند یا اندازه آن به گونه و جنس آن بستگی داشته باشد یا به دلیل اصلاحات ژنتیک که روی بذر میوه انجام میدهند تا این حد رشد کرده باشد، زیاد است. بنابراین بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که عطر و طعم بهتری دارند، استفاده کنید.
آلودگی این میوه چه میزان است؟
برخی خانوادهها بر این باورند چون توتفرنگیهای گلخانهای با خاک در تماس نیستند در مقایسه با انواع مزرعهای، آلودگی(Contamination) کمتری دارند. این موضوع در خصوص آلودگیهای میکروبی صحت دارد، اما تمامی توت فرنگیهای وارداتی، صادراتی، ریز و درشت به علت استفاده از ترکیبات قارچکش و سموم دفع آفات، می توانند آلودگی شیمیایی بالایی داشته باشند. برای به حداقل رساندن بار میکروبی توت فرنگیهای مزرعهای، کلاهک سبز آن را در زمان شستوشو جدا کنید.
خطر توت فرنگیهای جادهای
بیشتر توت فرنگیهای بظاهر سالم و تازهای که کنار جاده به فروش میرسند آلودگی شیمیایی بیشتری دارند. به دلیل این که توت فرنگی بسرعت و چند ساعت پس از چیدن کپک میزند برخی عرضهکنندگان غیرمتعهد بهواسطه افزودن قارچکشها، چند روزی قابلیت نگهداری آن را افزایش میدهند. این موضوع در مورد توت فرنگیهایی که به صورت جعبهای کنار جادهها به فروش میرسد بیشتر صدق میکند. قارچکشها و برخی از انواع سموم دفع آفات باعث ایجاد مسمومیتهای مزمن گوارشی و عصبی میشود و چون از طریق بافت ظریف توت فرنگی به داخل میوه نفوذ میکند بر اثر آبشویی یا به کار بردن ترکیبات ضد عفونیکننده از میوه حذف نمیشود.
آلرژی کودکان با توت فرنگی
توت فرنگی یکی از میوههای حساسیتزایی است که در برخی افراد از چند دقیقه تا دو ساعت پس از خوردن آن سبب بروز علائم آلرژیزا نظیر خارش، سوزش و تورم در دهان و گلو و... بخصوص در کودکان نوپا میشود. محصولات(Products) حاوی توتفرنگی همچون بستنی، کیک، کلوچه و مرباها نیز میتوانند این آلرژی را تشدید کنند. بهترین راه کنترل، خودداری از مصرف آن است.
توت فرنگی و مشکلات گوارشی
گاهی برخی افراد با مصرف توت فرنگی دچار ناراحتی گوارشی میشوند که عامل اصلی آن، مزاج سرد و تر این میوه است و هرچه این میوه کال و ترشتر باشد طبع آن رو به خشکی میرود و کمی قابض و یبوستزا میشود. مصرف زیاد این میوه برای سرد مزاجان مناسب نیست. هر چه توت فرنگی رسیده و شیرینتر باشد، سردی آن کمتر و شربت و مربای آن مزاج متعادلتر دارد و برای افراد با این مزاج مشکلی ایجاد نمیکند.
میوهای مناسب برای دیابتیها
اغلب مبتلایان به دیابت در گزینش نوع میوهای که برایشان مناسبتر باشد، دچار مشکل میشوند. توتفرنگی یکی از میوههایی است که با وجود شیرین بودن، شاخص گلایسمی و کالری پایینی دارد و برای دیابتیها منع مصرف ندارد.