ترشیجات موادی هستند که در برنامه غذایی افراد جایگاه ویژهای دارند؛ اشخاص باید در تهیه مواد اولیه و مصرف ترشیجات احتیاط کنند؛ استفاده متعادل از ترشیجات همراه با غذا موجب بهتر شدن طعم غذا میشود.
شفاآنلاین>سلامت>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط و خانگی خوشمزه و طرز تهیه آن توضیحاتی را داد. به گزارش شفاآنلاین،حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره اهمیت ترشیجات اظهار کرد: ترشیجات موادی هستند که در برنامه غذایی افراد جایگاه ویژهای دارند؛ اشخاص باید در تهیه مواد اولیه و مصرف ترشیجات احتیاط کنند؛ استفاده متعادل از ترشیجات همراه با غذا موجب بهتر شدن طعم غذا میشود.
وی درباره عوارض ناشی از زیاده روی در مصرف ترشیجات بیان کرد: طبع ترشیجات سرد است و از سوی دیگر استخوانها هم مزاج (طبع) سرد و خشک دارند بنابراین افراط در مصرف آنها میتواند فرد را مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند آرتروز، ساییدگی مفاصل و استخوانها و پوکی استخوان کند.عظمایی افزود: افراد مسن طبع سرد دارند و اگر ترشیجات را هم در فصل سرد میل کنند دچار مشکلات استخوانی میشوند.وی با بیان اینکه مصرف ترشیجات در دوران قاعدگی ممنوع است، یادآور شد: مصرف زیاد ترشیجات اشتهای کاذب افراد را افزایش میدهد و موجب بروز چاقی در افراد میشود؛ اشخاص در تهیه ترشیجات بهتر است از سرکههای خانگی استفاده کنند.مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط و خانگیگل کلم یک کیلوکلم سفید و بنفش مجموعاً ۵۰۰ گرمکرفس ترد پنج ساقهپیاز ریز ۲۰۰ گرمموسیر ۲۰۰ گرمهویج فرنگی چهار عددفلفلدلمهای یک عددسیر خرد شده هفت حبهسیب ترشی ۱۰۰ گرمسبزیجات (ترخون، شوید و مرزه خشک شده یا تازه) به مقدار لازمپودر گلپر به مقدار کمِطرز تهیه ترشی مخلوط و خانگی کلمها، هویج، سیب ترشی، فلفل دلمهای، ساقه کرفس و پیاز را به خوبی بشویید سپس صبر کنید تا آب آنها کشیده شود. مواد را در قطعاتی کوچک خُرد کنید و داخل ظرفی مناسب بریزید. موسیر، نمک و سبزیجات معطر خُرد شده را به سایر مواد اضافه کنید. سرکه سیب خانگی را به مواد بیفزایید سپس درب ظرف را محکم ببندید و آن را در مکان مناسبی قرار دهید تا ترشی به خوبی جا بیفتد؛ حدود یک ماه بعد، ترشی آماده مصرف است