برای بررسی خواص مربای شاتوت با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید
شفا آنلاین>سلامت>مربای شاتوت خونساز است بنابراین مصرف آن برای مبتلایان به کمخونی مفید است.به گزارش شفا آنلاین، طبع شاتوت سرد و تر و مربای شاتوت معتدل بوده؛ مربای شاتوت حاوی انواع ویتامینهای A ، E ، C و B کمپلکس، B۳، B۶، K ، آهن، پتاسیم، منگنز، منیزیم و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص مربای شاتوت با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.مهمترین خواص مربای شاتوتحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره مهمترین خواص مربای شاتوت اظهار کرد: این مربا به علت داشتن ویتامینهای A ، E و C آنتی اکسیدانی بسیار قوی است و بدن را در برابر انواع عفونت ها مانند عفونتهای مجاری ادراری، التهاب ها و سرطان ها محافظت میکند.وی بیان کرد: پتاسیم موجود در مربای شاتوت نقش موثری در بهبود عملکرد قلب و کنترل فشار خون(blood pressure) دارد؛ این مربا خونساز و متعادلکننده صفراست و خون را هم تصفیه میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مربای شاتوت برای مبتلایان به بیماریهای کبد به ویژه افرادی که دچار سیروز کبدی هستند، بسیار مفید است.عظمایی با بیان اینکه مصرف مربای شاتوت موجب بهبود عملکرد مغز میشوند، تاکید کرد: آنتوسیانین و فلاوانول از جمله فلاونوئیدهای موجود در میوه شاتوت هستند؛ مصرف این میوه همراه با عسل بر عملکرد هیپوکامپ اثر میگذارد و از طریق فعالسازی پروتئین خاصی موجب تقویت حافظه میشود؛ هیپوکامپ بخشی از مغز است که بر حافظه کوتاه و بلند مدت و یادگیری اثر دارد.۲ روش برای تهیه مربای شاتوت وجود دارد.روش اولمواد لازم برای تهیه یک کیلو و نیم مربای شاتوتشاتوت ۵۰۰ گرمعسل یک کیلوهل ساییده شده یک قاشق چایخوریطرز تهیه مربای شاتوتنخست کمی آب روی شاتوتها بریزید تا شسته شوند (از شستن زیاد شاتوتها خودداری کنید.)شاتوتهای شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید سپس عسل و هل ساییده شده را به آنها اضافه کنید.ظرف را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا عسل و هل به خوبی با شاتوتها مخلوط شوند.اکنون مربای شاتوت آماده مصرف است.روش دوممواد لازم برای تهیه یک کیلو و نیم مربای شاتوتشاتوت ۵۰۰ گرمشکر یک کیلوآب لیموترش تازه یک قاشق مرباخوریوانیل به مقدار خیلی کمطرز تهیه مربای شاتوتنخست شاتوتها را کمی بشویید سپس آنها را در ظرف مناسبی بریزید.شکر را به شاتوتها اضافه کنید و ظرف را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید.ظرف حاوی شاتوتها را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد.اگر کف روی شاتوتها تشکیل شد به کمک یک قاشق آن را بردارید و صبر کنید تا شاتوتها به مدت ۱۵ دقیقه بجوشند.پس از اینکه شاتوتها ۱۵ دقیقه جوشیدند اجاق گاز را خاموش و آب لیموترش تازه و وانیل را به آنها اضافه کنید.ظرف حاوی شاتوتها را در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شود. اکنون مربای شاتوت آماده مصرف است.