کد خبر: ۱۹۱۱۴۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - 2018April 08
اگر داروی گیاهی و شیمیایی با هم استفاده شود اثر آن دارو در بدن فرد خنثی می‌شود
شفاآنلاین>سلامت> یک متخصص طب سنتی گفت: استفاده همزمان داروی گیاهی و شیمیایی،باعث ایجاد اختلالاتی در بدن می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین، زهرا بیگی متخصص طب سنتی در خصوص عوارض مصرف همزمان داروی گیاهی و شیمیایی، اظهار کرد: اگر داروی گیاهی و شیمیایی با هم استفاده شود اثر آن دارو در بدن فرد خنثی می‌شود.

این متخصص طب سنتی(Traditional medicine) با اشاره به اینکه داروی شیمیایی به تنهایی برای بدن مضر است، گفت: مصرف طولانی مدت داروی شیمیایی برای بدن ممکن است به همراه ضررهایی باشد؛ لذا حتما باید در صورت مصرف داروی گیاهی و شیمیایی به پزشک مراجعه کرد.

بیگی با بیان اینکه بسیاری از داروهای گیاهی با داروی شیمیایی تداخل عملکرد دارند، خاطر نشان کرد: مصرف همزمان داروی گیاهی و شیمیایی ممکن است باعث افزایش یا کاهش اثر آنها ‌شوند؛ اگر فردی داروی شیمیایی مصرف می‌کند، باید حتما پیش از مصرف هر نوع داروی گیاهی، با پزشک خود مشورت کند.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که فردی سرما می‌خورد بهتر است جای مصرف داروی شیمیایی از داروی گیاهی استفاده کند، اظهار کرد: فردی که می‌خواهد با داروی گیاهی سرماخوردگی خود را درمان کند می‌تواند یک قاشق گلپر و یک قاشق بانونه تازه را با هم دم کرده و روزی سه مرحله از بخور آن استفاده کنند تا بیماری او در کوتاه مدت درمان شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف طولانی مدت داروها(medicines) برای بدن مضر است، مطرح کرد: اگر فردی داروی گیاهی ویا شیمیایی را طولانی مدت استفاده نماید بدن او در برابر آن دارو مقاوم می‌شود و اگر در آینده به بیماری مبتلا شود دیگر آن دارو برای درمان بیماری اثر گذار نیست.

بیگی با اشاره به اینکه برخی گیاهان دارویی در کنار مصرف داروهای شیمایی مضر نیست، افزود: برخی داروهای گیاهی و شیمیایی در کنار هم مکمل هستند؛ پزشکان در درمان برخی بیماری‌ها، داروهای گیاهی و شیمیایی را در کنار هم برای فرد بیمار تجویز می‌کنند که اثر بخشی مطلوب‌تر و سرعت بالاتری دارد.

وی با تاکید به اینکه نباید داروهای شیمیایی و گیاهی را طولانی مدت مصرف کرد، عنوان کرد: اگر پزشکی دارویی را برای فرد در مدت 2 هفته تجویز کرد پس دارو باید در همان مدت زمان مصرف شود، اگرزمان مصرف دارو ازحد  تجویز بیشتر شود، بدن در مراحل بعدی بیماری مقاوم می‌شود و باید نوع دارو تعویض شود.

بیگی با بیان اینکه برای کاهش چربی خون داروهایی با منشا گیاهی داریم، افزود: در کنار این داروهای گیاهی برای کاهش چربی خون داروی شیمیایی هم داریم ؛ پزشک با تجویز داروی شیمیایی برای بیمار، میزان مصرف آن را حتما برای بیمار مشخص می‌کند، اما مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی می‌تواند به بیمار آسیب برساند زیرا همانطور که چربی و کلسترول بالای خون باعث گرفتگی عروق و افزایش فشار خون می شود، کاهش این فاکتورها هم سلامت بیمار را تهدید می‌کند.

وی با تاکید به اینکه اگر بدن فردی به مصرف داروی شیمیایی عادت دارد باید همان روش خود را ادامه دهد، خاطر نشان کرد: فردی که به مصرف داروی گیاهی علاقه دارد باید همان داروها را مصرف کند و بهتر است داروهای شیمیایی را استفاده نکند.

بیگی با اشاره به اینکه مقدار مصرف گیاهان دارویی یا داروهای گیاهی در میزان اثردرمانی آنها تاثیرگذار است، یادآرو شد: حتما در صورت مصرف داروها باید در مورد آن با پزشک طب سنتی مشورت کرد؛ علاوه بر آن برخی از گیاهان، دارای دوزهای سمی هستند و اگر بیشتر از مقدار مجاز مصرف شوند، می‌توانند باعث بروز مسمومیت در بدن شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: