مطالعات قبلی در زمینه بیماری ALS در مدلهای حیوانی، ناسازگاری در تغییرات اندازه نورونهای حرکتی را نشان داد. ت
شفا آنلاین>سلامت>مطالعات محققان دانشگاه ایالتی رایت در آمریکا نشان میدهد نورونهای حرکتی در طول بیماری عصبی تغییر اندازه میدهند و با درک این مکانیسم میتوان از مرگ سلولهای عصبی و پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
به گزارش شفا آنلاین:مطالعات قبلی در زمینه بیماری ALS در مدلهای حیوانی، ناسازگاری در تغییرات اندازه نورونهای حرکتی را نشان داد. تحقیقات جدید نشان میدهد نورونهای حرکتی در طول پیشرفت بیماری تغییر اندازه میدهند و به طور کلی نورونهای مختلف، تغییرات مختلفی را تجربه میکنند. این مطالعه همچنین نشان میدهد نورونهای حرکتی که بیشتر به بیماری مبتلا هستند و پیش از نورونهای دیگر میمیرند، در اوایل بیماری و قبل از بروز علایم اولیه، سایزشان بزرگ میشود. نورونهای حرکتی مقاومتر که دیرتر میمیرند، افزایش سایز ندارند. این تغییر سایز فاکتور مهمی در عملکرد و سرنوشت نورونها در طول بیماری است.
محققان معتقدند با درک بهتر مکانیسم تغییر اندازه نورونها میتوان استراتژیهای جدیدی برای کاهش یا توقف مرگسلولهای عصبی اتخاذ کرد. این راهکار علاوه بر درمان ALS، برای درمان بیماریهای عصبی دیگر از جمله پارکینسون و آلزایمر نیز موثر است.
بیماری ALS (اسکلروز آمیوتروفیک جانبی) که بیماری لوگرینگ نیز نامیده میشود، یک بیماری عصبی پیشرونده است که سبب زوال تدریجی سلولهای عصبی میشود و توانایی حرکتی بیمار را سلب میکند. در ALS بیمار به مرور زمان توانایی مکالمه را از دست میدهد و به دلیل ضعف عضلات، تنفس نیز به شواری انجام میشود.
سالانه حدود شش هزار و 400 آمریکایی با این بیماری تشخیص داده میشوند. نتایج این مطالعه در نشریه The Journa- of Physiology منتشر شده است.
HealthDay