میزان کالری مورد نیاز هر فرد بسته به وضعیت جسمانی شامل قد، وزن و فعالیتهای فیزیکی و بر اساس فرمول خاصی تعیین میشود و عدد ثابتی نیست و نمیتوان عدد مشخصی را برای همه افراد در نظر گرفت
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: افراد با حذف هر گروه غذایی ممکن است دچار کمبود مواد ریزمغذی و ویتامینها شده و به بدن خود آسیب خواهند زد.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر محمدرضا وفابا بیان این مطلب افزود: میزان کالری مورد نیاز هر فرد بسته به وضعیت جسمانی شامل قد، وزن و فعالیتهای فیزیکی<Physical activities> و بر اساس فرمول خاصی تعیین میشود و عدد ثابتی نیست و نمیتوان عدد مشخصی را برای همه افراد در نظر گرفت.وی با اشاره به اینکه افراد نباید خودسرانه ماده غذاییای را از چرخه مصرف خود حذف کنند؛ اضافه کرد: هیچ فردی نباید مواد غذایی را به صورت خودسرانه حذف کند و این کار نادرستی است، در الگوی غذایی سالم باید هر چهار گروه مواد غذایی لبنیات تازه و کم چزب، نان و غلات کامل، سبزی، صیفی و میوه کامل و انواع گوشتها و انواع مغزدانهها و تخم مرغ و پنیر وجود داشته باشد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: اگر فردی روزانه از هر چهار گروه انتخابهای خاصی داشته باشد به این معناست که به احتمال زیاد تمام مواد مغذی و املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدنش را توانسته تامین کند، اما اگر گروهی از این مواد غذایی که برای سلامت بدن مهم هستند حذف شوند سلامت فرد به خطر خواهد افتاد.
وی با اشاره به عادات خوردن یک نوع از مواد غذایی، اظهار داشت: به عنوان مثال تمایل به خوردن انواع شیرینی به ویژه در افرادی که گرسنه هستند، یک عادت غذایی است.
وفا تصریح کرد: اگر یک فرد کامل، بالغ و جوان کاملا گرسنه باشد میتواند حداقل نیمیاز یک جعبه معمولی شیرینی را بخورد و به این دلیل که احساس سیری با خوردن شیرینی به تعویق میفتد کنترل غذا خوردن هم از دست میرود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: کسانی که مکرر شیرینی، فلفل، ادویه یا هر ماده غذایی دیگری را میخورند حساسیت سلولهای چشاییشان کمتر خواهد شد و برای احساس همان طعم، باید میزانی را که مصرف میکردند افزایش دهند، لذا افراد باید مراقب نوع و میزان مواد غذایی که مصرف میکنند باشند.طبنا