کد خبر: ۱۹۰۰۲۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - 2018March 28
بر اساس این تحقیقات 291.9 میلیون نفر یعنی 3.9 درصد از جمعیت جهان مبتلا به بیماری هپاتیت B هستند.
شفاآنلاین>سلامت>تحقیقات جدید نشان می دهند حدود 90 درصد از افراد مبتلا به هپاتیت B از بیماری خود آگاهی ندارند و تنها پنج درصد آنها خدمات پزشکی ضروری را دریافت می‌کنند.

به گزارش شفاآنلاین، بر اساس این تحقیقات 291.9 میلیون نفر یعنی 3.9 درصد از جمعیت جهان مبتلا به بیماری هپاتیت B هستند.

در این تحقیقات مدل‌هایی برای 120 کشور جهان ساخته شد که اطلاعات 78 مورد از آنها توسط متخصصان تدوین شده است. در بین این کشورها تنها 20 مورد توانسته‌اند مطابق با هدف‌گذاری که برای سال 2020 میلادی انجام شده است (تشخیص یک سوم از مبتلایان به بیماری هپاتیت B) دست یابند.

در حال حاضر حدود 1.8 میلیون کودک پنج ساله به هپاتیت B مبتلا هستند. سازمان جهانی بهداشت به عنوان بخشی از برنامه ریشه‌کنی هپاتیت تا سال 2030 میلادی تزریق اولین واکسن را ظرف 24 ساعت بعد از تولد نوزادان تجویز کرده است.

بر اساس تخمین محققان 87 درصد از نوزادان در سال اول زندگی خود سه نوبت واکسن هپاتیت B دریافت کرده‌، 46 درصد آنها اولین واکسن را در زمان مناسب دریافت کرده اند و 13 درصد آنها ایمونوگلوبولین هپاتیتB را به همراه مجموعه کامل واکسن‌های مورد نیاز دریافت می‌کنند.کمتر از یک درصد مادران مبتلا به این بیماری، درمان ضد ویروسی را به منظور جلوگیری از انتقال بیماری به فرزندان دریافت می‌کنند.

به التهاب کبد هپاتیت گفته می شود. التهاب کبد می تواند به فیبروز، سیروز یا سرطان کبد منجر شود. ویروس هپاتیت مهمترین عامل بروز این بیماری است ولی عفونت های دیگری مانند مواد سمی (مصرف الکل و مواد مخدر) و بیماری های خودایمنی نیز جزو دلایل هپاتیت محسوب می شوند.

تاکنون پنج ویروس اصلی هپاتیت شناخته شده است که به عنوان هپاتیت نوع A، B، C، D و E شناخته می شوند. احتمال سیروز کبدی و سرطان در دو نوع B و C بیشتر است. هپاتیت نوع A و E معمولا بر اثر مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می شوند. هپاتیت نوع B، C و D معمولا نتیجه تماس با مایعات آلوده بدن هستند.

دریافت خون آلوده، تماس با تجهیزات آلوده، انتقال از مادر به نوزاد و تماس جنسی کنترل نشده مهمترین روش های انتقال این ویروس کشنده هستند. این بیماری می تواند با علایمی همچون یرقان (زردی پوست و چشم)، تیرگی ادرار، خستگی مزمن، تهوع، درد و استفراغ همراه باشد یا بدون هیچ علامت اولیه ای بروز کند.

استفاده از سرنگ آلوده یکی از مهمترین روش های گسترش هپاتیت است؛ به گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود 2 میلیون نفر بر اثر سرنگ آلوده در معرض هپاتیت قرار می گیرند. تنها راه جلوگیری از این فاجعه، عدم استفاده از سرنگ مشترک است. یکی دیگر از مهمترین راهکارهای پیشگیری از هپاتیت، واکسیناسیون کودکان است. سالانه حدود 780 هزار کودک بر اثر آلودگی به هپاتیت B جان خود را از دست می دهند.

چند سالی است که به این ویروس بیشتر توجه شده و حرکت های جهانی برای مقابله با آن آغاز شده است. در ماه مه سال 2014 میلادی، قطعنامه ای برای پیشگیری، تشخیص و درمان هپاتیت صادر شد و 194 کشور آن را تایید کردند. تاکید این قطعنامه بر تدوین برنامه جامع ملی برای مقابله با هپاتیت است.
برچسب ها: سلامت ، هپاتیت ، پزشکی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: