کد خبر: ۱۸۹۵۴۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۰ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۷ - 2018March 24
در 80 درصد مواقع هیچ بیماری و عیب و نقص عضوی وجود ندارد و در 20درصد مواقع ممکن است بیماری‌های نظیر دیابت، عفونت ادراری، بیماری‌های مادرزادی کلیه، عیوب نخاع و بیماری‌های سیستم اعصاب باعث شب ادراری باشند.

شفاآنلاین>سلامت>یک اورولوژیست در خصوص علل شب ادراری کودکان گفت: در ۸۰ درصد مواقع هیچ بیماری وجود ندارد و در ۲۰ درصد مواقع ممکن است بیماری‌های نظیر دیابت، عفونت ادراری و بیماری‌های مادرزادی کلیه باعث شب ادراری باشند.

به گزارش شفاآنلاین،حسین کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری در خصوص نکاتی که والدین باید درخصوص شب ادراری کودکان بدانند توضیح داد: در 80 درصد مواقع هیچ بیماری و عیب و نقص عضوی وجود ندارد و در 20درصد مواقع ممکن است بیماری‌های نظیر دیابت، عفونت ادراری، بیماری‌های مادرزادی کلیه، عیوب نخاع و بیماری‌های سیستم اعصاب باعث شب ادراری باشند.

وی گفت: تولد نوزاد جدید و کم شدن توجه پدر و مادر به بچه بزرگ، اختلاف پدر و مادر، مسافرت یا فوت والدین، تنبیه کودکان و ترس هیجان و اضطراب شدید کودک ناشی از مشاهده مناظر فیلم‌ها و بازی‌های کامپیوتری خطرناک می‌تواند از علل این بیماری باشد؛ شیوع شب ادراری در پسرها 2 برابر دختران است و شب ادراری اغلب در کودکانی دیده می‌شود که والدین آنها در کودکی مبتلا به این بیماری بوده‌اند.

کرمی تصریح کرد: از علل دیگر شب ادراری کاهش ظرفیت مثانه و انقباض‌های خودبه‌خودی مثانه است و این کودکان در روز نیز تکرر و فوریت احساس دفع ادرار دارند.

این اورولوژیست ادامه داد: اغلب با گذشت زمان و رعایت نکات درمانی این بیماری درمان می‌شوند؛ درمان‌های متداول این بیماری عبارتند از، آموزش مناسب آدات تخلیه کامل ادرار، محدودیت مصرف مایعات 3 ساعت قبل از خواب، از بین بردن مسائل عاطفی و روحی که باعث اضطراب و مشکلات عصبی می شوند.

کرمی گفت: مصرف مایعات زیاد در روز و آموزش کودک برای تأخیر انداختن زمان ادرار کردن جهت افزایش حجم مثانه، استفاده از تشک‌های زنگ‌دار که در صورت تماس با ادرار به صدا درمی‌آید و موجب بیداری کودک می‌شود می‌تواند به درمان وی کمک کند.

وی در پایان گفت: در صورت عدم درمان شب ادراری با توصیه‌های فوق و همراه بودن آن با بی‌اختیاری ادراری و تکرر ادرار روزانه مسائلی از قبیل دیابت، عفونت‌های ادراری، مثانه‌های عصبی و ناپایدار، عیوب نخاع و غیره محتمل است که باید با مراجعه به پزشک متخصص علت اصلی بررسی و تشخیص و درمان مناسب انجام شود

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: