کد خبر: ۱۸۹۴۳۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - 2018March 22
با فرا رسیدن نوروز با وجود انواع شیرینی‌ها، شکلات، غذاهای چرب و پرکالری، چطور می‌توان بیماری‌هایی مانند دیابت، کلسترول بالا، کبد چرب و... را کنترل کرد و از جشن آغاز سال نو نیز لذت برد
شفاآنلاین>تغذیه> با آغاز دید و بازدید‌ها و همچنین شروع شدن دوباره دوره‌ها و مهمانی‌ها لازم است تا برخی بیماران برای حفظ سلامتی خودشان نکات مهم تغذیه‌ای را رعایت کنند

به گزارش شفاآنلاین، با فرا رسیدن نوروز با وجود انواع شیرینی‌ها، شکلات، غذاهای چرب و پرکالری، چطور می‌توان بیماری‌هایی(Diseases) مانند دیابت، کلسترول بالا، کبد چرب و... را کنترل کرد و از جشن آغاز سال نو نیز لذت برد؟ برای پاسخ به این پرسش، همراه ما باشید و توصیه‌های مندرج در این مطلب را به کار ببندید تا در سال جدید، با کمترین مشکل جسمی روبرو شوید.

1. اگر دیابت دارید...
میزان قند خونتان را در طول روز بررسی کنید و در حد مجاز ثابت نگه دارید. تا جای ممکن میزان مصرف چربی‌های مضر را کاهش دهید. توصیه می‌کنیم در جشن سال نو از مصرف قندهای ساده و شکلات و انواع شیرینی تا حد ممکن پرهیز و فقط در موارد استثنا این خوراکی‌ها را مصرف کنید. تعداد وعده‌های غذایی خود را به 3 وعده اصلی و 3 میان‌وعده تقسیم کنید. دریافت غلات را در وعده‌های اصلی محدود و از غلات با کیفیت بالا (سبوس‌دار) استفاده کنید. به یاد داشته باشید از سبزیجات در قالب سالاد یا سبزی خوردن همراه وعده‌های اصلی‌تان استفاده کنید. لازم نیست قندهای پیچیده را حذف کنید اما به میزان مجاز دریافت روزانه توجه داشته باشید. میوه‌های با اندیس‌گلایسمی بالا و خشک‌شده را حذف کنید و در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نکنید. در نظر داشته باشید که نوشیدنی‌هایی مثل آب، چای و قهوه را جایگزین آبمیوه، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های شیرین شده کنید. شکلات و شیرینی را تا حد ممکن مصرف نکنید و به جای آن از مغزها در حد اعتدال ترجیحاً بادام استفاده کنید. می‌توانید هرازگاهی یک شیرینی کوچک میل کنید اما همراه با یک وعده غذایی که بهتر است مقدار و دفعات آن را پزشک معالجتان تنظیم کند. یادتان باشد مصرف انواع سس‌ها، خامه و غذاهای سرخ‌شده باید جز در موارد استثنا، حذف شود.
توصیه: انواع گوشت‌ها، تخم‌مرغ، ماهی، غلات در حد کنترل‌شده در هر وعده غذایی مصرف شود. فراموش نکنید در صورت داشتن اضافه وزن(Overweight)، روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی و کاهش وزن تدریجی می‌تواند به کنترل قند خونتان کمک کند.

2. اگر کلسترول خونتان بالاست...
پیشنهاد می‌شود روغن‌های مفید مانند روغن زیتون، کنجد و کانولا را جایگزین روغن‌های اشباع و جامد کنید. از مصرف میان‌وعده‌های چرب و نمکی در طول روز بپرهیزید و لبنیات کم‌چرب، گروه سبزیجات، میوه و مغزها را در قالب میان‌وعده قرار دهید. گوشت قرمز را در هفته محدود و ترجیحاً گوشت سفید و ماهی مصرف کنید. برخلاف تصور، مصرف تخم‌مرغ روزانه یک عدد بلامانع است. برای کنترل مقدار کلسترول خون می‌توانید از فیبرها کمک بگیرید. میوه و سبزی‌ها، مغزها، دانه‌هایی مثل بذر کتان و اسفرزه، همچنین حبوبات حاوی فیبر بالا هستند. ثابت شده مصرف مرتب سیب به شکل خام یا پخته با یا بدون پوست، کلسترول خون را پایین می‌آورد پس روزانه یکی از انتخاب‌های میوه‌تان را سیب قرار دهید.

توصیه: مواد غذایی غنی از چربی‌های اشباع یا حاوی کلسترول بالا، گوشت‌های پرچرب، کره، پنیر چرب، شیرینی‌ها و بستنی باید با احتیاط مصرف شوند. در مصرف شکلات نیز باید محتاط باشید و در صورت مصرف بهتر است شکلات‌های تلخ را انتخاب کنید.

3. اگر ریفلاکس معده دارید...
لقمه‌های کوچک بردارید و آرام غذا بخورید. غذا را خوب بجوید و پشت سر هم میل نکنید. حین غذا خوردن نوشیدنی ننوشید. مصرف غذاهای چرب و سرخ‌شده در روغن زیاد یا به عبارت دیگر مصرف غذاهای حجیم و سنگین که دیر از معده تخلیه می‌شوند، به تشدید علائم بیماری‌تان کمک می‌کند.

بهتر است برای عدم تشدید اگزما، قند و چربی کمتری مصرف کنید بنابراین مصرف شیرینی را به حداقل برسانید. مواد غذایی غنی از هیستامین می‌تواند سبب بروز حساسیت کاذب شود بنابراین ماهی، شکلات و شیرینی دارچینی نخورید. تیرامین هم همین اثر را دارد پس از خوردن شکلات به این دلیل نیز خودداری کنید

مصرف چای غلیظ، قهوه، شکلات و نسکافه را محدود کنید. بهتر است بین میوه‌ها، مرکبات و میوه‌های اسیدی را انتخاب نکنید چراکه علائم ریفلاکس را تشدید می‌کنند. غذاهای پرادویه، سیر، پیاز و سس گوجه‌فرنگی تند ممکن است باعث سوزش سردل شود بنابراین آن‌ها را در حد اعتدال مصرف کنید و بعد از صرف غذا بلافاصله دراز نکشید.

توصیه: مواد غذایی سالم و کم‌چرب را در وعده‌های متعدد و به میزان کم مصرف کنید. به جای ادویه و ترشیجات برای طعم‌دهی به غذا از سبزی‌های معطر کمک بگیرید. تا جای ممکن گوشت بدون چربی و ماهی کم‌چرب و غذاهای دریایی آب‌پز یا بخارپز میل کنید. میوه‌ها را بدون پوست و خردشده میل کنید تا هضم راحتی داشته باشند.

4. اگر کبد چرب دارید...
باید از مصرف مواد غذایی چرب و شیرین خودداری کنید تا فشار زیادی به کبدتان نیاید. غذاهای خانگی بخورید و دور مصرف غذاهای آماده و رستورانی خط بکشید. در کل، مواد غذایی که بیش از 20 درصد چربی دارند را حذف و سعی کنید وعده‌های غذایی متعدد و کوچک داشته باشید. یادتان باشد که خوراکی‌های پرنمک و انواع کنسروها جایی در برنامه غذایی شما ندارند. به جای غذاهای کبابی و سرخ‌شده باید غذاهای آب‌دار مثل آبگوشت و خورش مصرف کنید. در غذاهای خود از سبزیجات تازه کمک بگیرید و مواد غذایی سنگین مثل حبوبات نخورید. فراموش نکنید گوشت‌های فرآوری شده، کره و مارگارین، سس‌های آماده و شکلات و شیرینی برای شما ممنوع است. به‌عنوان روغن نیز می‌توانید روغن کلزا را پس از اتمام پخت به غذایتان اضافه کنید.
توصیه: به جای گوشت قرمز، ماهی مصرف کنید و از شیرهای گیاهی مثل شیر بادام به جای شیر گاو بهره ببرید. سبزی‌های برگ سبز، نارنجی و میوه‌های تازه به جز مرکبات که پوست کنده باشند نیز برای شما مناسب هستند.

5. اگر اگزما دارید...
اگزما نوعی بیماری پوستی است که منشاء روانی یا آلرژیک دارد. برای داشتن پوست سالم نه‌تنها باید استرس خود را مدیریت کنید بلکه باید تغذیه سالمی داشته باشید و از همه مهم‌تر به اندازه، آب بنوشید. البته بهتر است برای عدم تشدید اگزما، قند و چربی کمتری مصرف کنید بنابراین مصرف شیرینی را به حداقل برسانید. مواد غذایی غنی از هیستامین می‌تواند سبب بروز حساسیت کاذب شود بنابراین ماهی، شکلات و شیرینی دارچینی نخورید. تیرامین هم همین اثر را دارد پس از خوردن شکلات به این دلیل نیز خودداری کنید.

توصیه: پروتئین با کیفیت بالا مثل گوشت مرغ، ماهی و تخم‌مرغ را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. یادتان باشد که ویتامین B به جذب بهتر پروتئین کمک می‌کند و این ویتامین در ماهی قزل‌آلا و بادام موجود است. برای محافظت از پوستتان، مواد غذایی غنی از ویتامین‌های A و E را بیشتر بخورید و سلنیوم را از یاد نبرید. یادتان باشد که ویتامین A در زردآلوی خشک، هویج، کدو تنبل، و پرتقال وجود دارد و روغن‌های آفتابگردان، کلزا و زیتون منبع خوب ویتامین E هستند. باز هم تأکید می‌کنیم که روزانه 5/1 لیتر آب بنوشید و بعد از هر بار حمام کرم مرطوب‌کننده را فراموش نکنید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: