باید توجه کرد که مراکز درمانی ما در ایام تعطیل فقط اقدامات اورژانسی را انجام میدهند. البته موقعیت بیماران تالاسمی به گونهای است که میتوانند برنامهریزی کرده و پیش از تعطیلات، خون مورد نیازشان را تزریق کنند؛ بهطوریکه حداقل دو هفته به تزریق خون نیازی نداشته باشند
شفاآنلاین>سلامت> مشاور معاون درمان در امور بیماریهای وزارت بهداشت با اشاره به تمهیدات نوروزی وزارت بهداشت برای بیماران خاص، از افزایش ۳۰ درصدی فاکتورهای بیماران هموفیلی در استانهای مسافرخیز خبر داد.به گزارش شفاآنلاین، دکتر جمشید کرمانچی با اشاره به نزدیک بودن تعطیلات نوروزی، توصیههایی را به بیمارن خاص ارائه کرد و گفت: باید توجه کرد که مراکز درمانی ما در ایام تعطیل فقط اقدامات اورژانسی را انجام میدهند. البته موقعیت بیماران(patients) تالاسمی به گونهای است که میتوانند برنامهریزی کرده و پیش از تعطیلات، خون مورد نیازشان را تزریق کنند؛ بهطوریکه حداقل دو هفته به تزریق خون نیازی نداشته باشند.وی با بیان اینکه بنابراین توصیه میکنم که بیماران حتما این برنامهریزی را اجرا کنند تا در ایام تعطیلات نوروز دچار مشکل نشوند، افزود: البته چنانچه مشکلی هم برای این بیماران ایجاد شود، تمام بیمارستانهای ما میتوانند خون مورد نیاز بیماران تالاسمی را درخواست دهند. خوشبختانه پایگاههای انتقال خون هم در این زمینه اعلام آمادهگی کردهاند. در عین حال بیماران تالاسمی باید داروهای آهنزدای خود را طبق روال سابق مصرف کنند. همچنین توصیه میکنم که اگر بیماران تالاسمی در ایام تعطیلات به مسافرت میروند، حتما کارت شناسایی خود را همراه داشته باشند، حتما شعبه انجمن تالاسمی و مرکز درمان تالاسمی را در آن شهر از طریق انجمن تالاسمی شناسایی کنند و به شعبه انجمن تالاسمی در آن شهر اطلاع دهند تا انجمن مطلع باشد که این بیمار به آن شهر مسافرت میکند.کرمانچی با بیان اینکه خوشبختانه در سالهای گذشته مشکل(Problem) اورژانسی خاصی در بیماران تالاسمی نداشتیم، گفت: از طرفی این بیماران باید داروهای آهنزدایشان را در شرایط یخچالی با خود حمل کنند و تزریق آن را طبق همان روالی که بلدند، انجام دهند.
افزایش ۳۰ درصدی فاکتور بیماران هموفیلی در استانهای مسافرخیزمشاور معاون درمان در امور بیماریهای وزارت بهداشت به تمهیدات وزارت بهداشت برای بیماران هموفیلی در تعطیلات نوروز اشاره و اظهار کرد: سهمیه فاکتورهای مورد نیاز بیماران هموفیلی را در فروردین ماه برای استانهای مسافرخیز مانند اصفهان، مشهد، استانهای شمالی و... ۳۰ درصد بیشتر افزایش میدهیم تا بیماران هموفیلی که به این استانها سفر میکنند، مشکلی نداشته باشند. از طرفی هم میزان داروهای این بیماران را به میزان ۲۰ درصد در کل کشور افزایش میدهیم. بر این اساس بیمار هم میتواند مقداری دارو با خود حمل کند و هم در صورت مسافرت، داروی مورد نیازش را از آن شهر تهیه کند. خوشبختانه همه این اقدامات انجام شده و سازمان غذا و دارو هم فاکتورها را تحویل دانشگاههای علوم پزشکی داده است.
دستورالعمل اورژانسی برای هموفیلیهاکرمانچی با بیان اینکه بیماران هموفیلی هم حتما کارتهایشان را به همراه داشته باشند و قبل از سفر حتما مرکز درمانی آن شهر را شناسایی کنند، ادامه داد: در عین حال دستورالعمل رسیدگی به بیماران هموفیلی در موارد بحران را برای موارد اورژانسی تدوین کردیم و سعی میکنیم قبل از عید آن را به اورژانسهای کشور ارائه دهیم؛ چراکه به هر حال ممکن است بیمار به مراکزی به جز استانهای پرمسافر هم مراجعه کند و این دستورالعمل به صورت خلاصه و الگوریتمی در اختیار اورژانس قرار میگیرد تا اگر مورد اورژانسی پیش آمد بتوانند خدمات مورد نیاز بیمار را به سرعت ارائه دهند.مراقب کودکان هموفیلی باشیدوی با اشاره به ضرورت خودمراقبتی در بیماران هموفیلی، گفت: البته بیماران بزرگسال هموفیلی خصوصا در سنین بالا، اقدامات مربوط به خودمراقبتی را یاد گرفتند، اما باید از کودکان مبتلا به هموفیلی به خوبی مراقبت کرد. به هر حال نوع وزرشهایی که انجام میدهند مهم است. از طرفی در زمان تعطیلات، در گردشها و تفریحات باید مراقب کودکان مبتلا به هموفیلی باشند. بنابراین خودمراقبتی در این بیماران یک اصل است و فرد باید بداند که با افراد عادی متفاوت است و باید برخی مراقبتهای لازم را انجام دهد. علیرغم تمام تمهیدات بهتر است که این موضوعات رعایت شود.