کد خبر: ۱۸۷۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 10
در حال حاضر تعداد تخت‌های سوختگی در بیمارستان‌های ایران اندک است و مراکز درمانی نیز استاندارد نیست؛ بودجه کافی ندارند و مراکز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند
شفاآنلاین>سلامت> رئیس مرکز تحقیقات سوختگی، از راه‌اندازی سیستم جامع ثبت اطلاعات بیماران سوخته از سال آینده خبر داد و گفت: سطح‌بندی مراکز سوختگی در کشور توسط وزارت بهداشت امری ضروری است.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر محمدجواد فاطمی در آستانه چهارشنبه آخر سال در مورد تخت‌های سوختگی در کشور، اظهار داشت: در حال حاضر تعداد تخت‌های سوختگی در بیمارستان‌های ایران اندک است و مراکز درمانی نیز استاندارد نیست؛ بودجه کافی ندارند و مراکز با مشکلات(Difficulties) زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: متأسفانه سطح‌بندی مراکز سوختگی در کشور انجام نشده و مشخص نیست که هر بیمارستان بر اساس امکانات و نیرو چه خدماتی باید ارائه دهد وا گر مرکزی شرایط لازم جهت ارائه خدمات به بیماران سوخته را ندارد نباید آن را پذیرش کند.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی ادامه داد: مراکز سوختگی باید بررسی ارزشیابی از نظر نیروی تخصص و تجهیزات شوند و در صورت نبود شرایط بیمار را پذیرش نکرده یا به مراکز مجهزتر ارجاع دهند.

فاطمی ضمن انتقاد از وزارت بهداشت به دلیل عدم این سطح‌بندی گفت: دستورالعمل یکسان درمان و مدیریت بیماران دچار سوختگی نداریم و این مسئله بسیار حائز اهمیت است و این موضوع باعث می‌شود عوارض ناشی از سوختگی و مشکلات آن چندین برابر باشد.

وی با بیان اینکه آمار کشوری در مورد سوختگی نداریم، تصریح کرد: آمارهای ارائه شده تا کنون تقریبی بوده و نیاز به سیستم جامع ثبت اطلاعات بیماران سوخته داریم.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور از راه‌اندازی این سیستم جامع به همت مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت پژوهشی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: قرارداد راه‌اندازی این سیستم (System)جامع منعقد شده و سال آینده فعالیت آن آغاز می‌شود.

فاطمی در مورد سازمان‌های بیمه‌گر و بیماران سوخته اظهار داشت: حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از بیماران سوخته خوب نیست و اغلب پانسمان‌های نوین نه دستورالعمل استفاده دارند و نه تحت پوشش بیمه است. این در حالی بوده که این پانسمان برای همه بیماران نیاز نیست و تنها کسانی که شرایط خاص دارند برای آنها استفاده می‌شود.

وی بیان داشت: برخی شرکت‌ها به دنبال درآمد در این زمینه بوده و برخی پزشکان بی‌محابا از این پانسمان‌ها استفاده می‌کنند. بنابر این باید دستورالعمل آن مشخص شود.

رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور گفت: کاردرمانی، لباس سوختگی نیز تحت پوشش بیمه نیست و منظور از لباس سوختگی لباسی بوده که از الیاف مشخص تهیه شده و با فشار از روی زخم از ایجاد گوشت اضافه جلوگیری می‌کند.

فاطمی گفت: استفاده از این لباس سبب می‌شود که نیاز به جراحی‌های بیشتر برای رفع چسبندگی‌های سوختگی نداشته باشیم و متأسفانه بیمه‌ها متوجه نیستند که اگر لباس سوختگی را تحت پوشش بیمه قرار دهند از جراحی پلاستیک کاسته و هزینه‌ها را کمتر می‌کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: