حیاتیترین دوره رشد کودک و دریافت ید، ۱۰۰۰ روز بین دوره لقاح و سن دو سالگی است.
شفا آنلاین>سلامت>هر سال کمبود ماده معدنی «ید» ۱۹ میلیون نوزاد را با خطر آسیب مغزی روبرو میکند. کمبود ید در دوران بارداری و اوایل کودکی ۱۹ میلیون نوزاد در سراسر جهان را با خطر دائم اما قابل پیشگیری آسیب مغزی روبرو میکند. کمبود ید در دوران بارداری میتواند بر رشد روانشناختی و عصبی جنین تاثیر بگذارد و ضریب هوشی کودک را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. کارشناسان همچنین مدعی شدند کمبود گسترده ید میتواند به سرانه شناختی مجموع یک کشور آسیب بزند و به پیشرفتهای اجتماعی- اقتصادی ضربه وارد کند.
به گزارش شفا آنلاین:از دهه ۱۹۹۰ اقدام جهانی برای افزودن مقدار ناچیزی از ید به نمک خوراکی به طور موفقیتآمیز معضل کمبود ید را برطرف و سلامت رشد مغزی کودکان در جهان را حفظ کرده است. هرچند تحقیقات حاکی از آن است که برای مقابله با این معضل باید اقدامات بیشتری انجام شود و هنوز ۱۴ درصد از کودکان متولدشده در جهان با خطر قابلپیشگیری آسیب مغزی روبرو هستند. به گفته محققان نوع مواد معدنی که کودک در سالهای نخست تولد دریافت میکند بر رشد مغزی در تمامی دوران زندگی او تاثیر میگذارد. حیاتیترین دوره رشد کودک و دریافت ید، ۱۰۰۰ روز بین دوره لقاح و سن دو سالگی است.
بیشتر کشورها به دلیل اینکه این ماده معدنی نامنظم در خاک و محیط زیست آنها توزیع شده با خطر کمبود ید روبرو هستند. همچنین در بسیاری از مناطق خاک به طور فزایندهای از ماده معدنی ید محروم است. اکنون نمک یددار در دسترس ۸۶ درصد خانوارهای جهان قرار دارد و به طور فزایندهای در صنعت مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. هرچند این چالش برای بسیاری از کشورها باقیمانده است.
از جمله کشورهایی که کمبود ید در آنها شایع است میتوان به بروندی، مالی، ماداگاسگار، موزامبیک، سودان جنوبی و سودان اشاره کرد که در تمامی این مناطق باید اقدامات جدی اتخاذ شود.سپید
Guardia-