شفاآنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه اصلاح الگوی غذایی در کارکنان در درجه اول نیازمند فرهنگسازی است، گفت: گذراندن دوره اجباری تغذیه برای کارکنان الزامی است.
به گزارش شفاآنلاین،دکتر زهرا عبداللهی در همایش بهبود تغذیه در جامعه کارکنان، گفت: کارکنان،
قشر فعال کشور هستند و از طرفی بیشترین میزان ابتلا به بیماریهای
غیرواگیر هم در این گروه است.
وی با تاکید براینکه الگوی غذایی مردم تغییر کرده است، گفت: گذار
اپیدمیولوژیک تغذیه در کشور اتفاق افتاده است و مردم در الگوی غذایی خود
ریسک فاکتورهایی مانند نمک و چربی را بیشتر مصرف کرده و مواد غذایی پیشگیری
کننده از بیماریها همچون سبزی و حبوبات را کمتر مورد استفاده قرار می
دهند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه زندگی
کارکنان هم دستخوش تغییرات الگوی غذایی شده است، خاطرنشان کرد: برای اصلاح
این موضوع باید چند راهکار درپیش گرفت که در درجه اول، آموزش و فرهنگسازی
تغدیهای برای جامعه کارکنان است؛ چراکه اگر آموزش وجود نداشته باشد و در
ابتدا به سراغ آشپزخانه ها برویم و خواهان غذای کم نمک و کم چرب برای
کارکنان باشیم، راه به جایی نمیبرد، زیرا با اعتراض آنها مبنی بر بی مزه
بودن و خشک بودن غذا مواجه می شویم.
عبداللهی با بیان اینکه گذراندن دوره اجباری تغذیه برای
کارکنان الزامی است و باید این دوره برای آنها درنظر گرفته شود، تصریح کرد:
در تمام دستگاه های اجرایی باید حداقل اطلاعاتی درمورد تغذیه مناسب به
کارکنان داده شود و آشپزخانههایشان نیز تسهیلات و تجهیزات لازم برای طبخ
غذا با روش مناسب را داشته باشند.
وی گفت: برای اینکه وضعیت الگوی غذایی مردم اصلاح شود، صنعت و استانداردهای
محصولات غذایی هم سهیم هستند؛ صنعت غذایی باید تشویق شود تا محصولات کم
چرب تولید کند و نمک و قند محصولات را کاهش دهد که این اقدام با همکاری
صنایع غذایی کشور و پیگیری سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد در
حال انجام است.