کد خبر: ۱۸۶۵۵۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 26
هر سال حدود 100 هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود و سالانه حدود 40 هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور فوت می کند.
شفا آنلاین>سلامت>معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه سه هزار میلیارد تومان برای درمان سرطان هزینه می شود. بخشی از این هزینه ها زیادی است. برای کاهش این هزینه ها راهنمای بالینی درمان سرطان(Cancer) بعد از نوروز اجرا می شود و می تواند تا 30 درصد هزینه درمان سرطان را کم کند.

به گزارش شفا آنلاین، قاسم جان بابایی افزود: در نظام سلامت باید در منابع و مصارف تجدید نظر کنیم، این یک واقعیت است که از نظر برخی داروها و ملزومات پزشکی بیش از حد نیاز، در کشور مصرف داریم و باید با توجه به متوسط مصرف دنیا، میزان مصرف این اقلام را کم کنیم، مثلا برخی داروهای جدید وجود دارد که پزشکان بدون هیچ گایدلاین و دستورالعملی تجویز می کنند.

وی گفت: قرار است برای ساماندهی و کاهش این نوع تجویزها، گایدلاین و راهنمای بالینی(Clinical guide) تدوین شود، سال گذشته حدود 200 راهنمای بالینی با مشارکت استادان برجسته رشته های تخصصی تدوین شد اما برخی از آنها در حوزه خدمات پرهزینه نبود، الان به دنبال این هستیم که راهنماهای بالینی را برای خدمات پرهزینه تدوین کنیم.

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: یکی از راهنماهای بالینی تدوین شده، گایدلاین درمان سرطان است. بر اساس راهنماهای بالینی سرطان هر بیمار مبتلا به سرطان باید یک کدشناسایی داشته باشد و هر پزشکی می خواهد داروی این بیمار را تغییر دهد، باید بر اساس راهنمای بالینی این کار را انجام دهد.

جان بابایی ادامه داد: گایدلاین و راهنمای بالینی درمان سرطان در وزارت بهداشت تدوین شده است و اجرای آن عملی است اما نرم افزار آن باید تهیه شود، چون راهنمای بالینی درمان سرطان باید در نرم افزار خوانده شود. در این نرم افزار پزشک پس از تایید کد بیمار باید دلایل تجویز داروی مورد نظر را وارد کند و اگر بیماری از یک لایه درمانی به لایه گرانتر می رود باید پزشک دلیل آن را در نرم افزار تشریح کند.

عقب ماندگی رادیولوژی، زیاده روی در شیمی درمانی
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: این برنامه بعد از نوروز 97 اجرایی می شود و بر اساس آن، مثلا تلاش می شود عقب ماندگی در حوزه درمان رادیوتراپی(Radiotherapy) جبران شود. همین الان حدود 20 مرکز رادیوتراپی در کشور داریم که فضای خالی دارند ولی دستگاه رادیوتراپی ندارند. در تلاشیم دستگاه آنها را وارد کنیم و طی قراردادهایی که بسته می شود طی یک دوره سه تا پنجساله این مراکز به دستگاه رادیوتراپی مجهز می شود.

جان بابایی اضافه کرد: بر خلاف رادیوتراپی که در کشور عقب ماندگی داریم در شیمی درمانی زیاده روی داریم. تلاش می کنیم با ابلاغ راهنمای بالینی و نظارت بیشتر بر کار پزشکان این هزینه های اضافه را کم کنیم.

وی درباره میزان صرفه جویی ناشی از اجرای راهنمای بالینی درمان سرطان گفت: الان نمی شود رقم دقیق گفت اما با اجرای این برنامه بین 20 تا 30 درصد هزینه های درمان سرطان کم می شود. اکنون هزینه مستقیم درمان و داروی سرطان در کشور حدود سه هزار میلیارد تومان است و با احتساب هزینه های غیر مستقیم و خدمات جانبی بسیار بیشتر است.

مرگ سالانه 40 هزار بیمار مبتلا به سرطان
معاون وزیر بهداشت گفت: هر سال حدود 100 هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود و سالانه حدود 40 هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور فوت می کند. یکی از علل این مرگ ها این است که برخی مبتلایان به سرطان های مرگ آور دیر برای درمان مراجعه می کنند.

وی افزود: علاوه بر سرطان برای 50 خدمت پرهزینه پزشکی، مثل آنژیوگرافی، خدمات اکو، آندوسکوپی- کلونوسکوپی، جراحی زانو، مفاصل ران که هزینه بالایی دارند، راهنمای بالینی تدوین شده است.

جان بابایی گفت: در هیچ دنیا هر کس که مشکل زانو داشت و مراجعه کرد، برایش تعویض مفصل انجام نمی دهند سعی می کنند تا جایی ممکن با تقویت عضلات زانو مشکل را حل کنند، اگر نشد و هیچ راهی نداشت تعویض مفصل انجام می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: