باقلوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود.
شفا آنلاین:باقلوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود. این باقلواهای خوشمزه را تهیه کنید و در نوروز از میهمانان پذیرایی کنید.میزان سرو: 8 الی 10 نفر
مواد لازم خمیر:
آرد: 4 پیمانه (550 الی 560 گرم)
آب: 100 میلی لیتر
ماست: 100 گرم
روغن: 90گرم
تخم مرغ: 2 عدد
سرکه: 2 ق س
بیکینگ پودر: یک دوم ق س
نمک: یک ق چ
مواد لازم کرم:
شیر: 5 پیمانه (یک لیتر)
شکر: 180 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
آرد: 100 گرم
نشاسته: 30 گرم
فلفل سیاه (پودر شده): یک ق چ
مواد لازم اضافی:
کره (ذوب شده): 100 گرم
روغن: 90 گرم
مواد لازم شربت:
شکر: 180 گرم
آب: یک پیمانه
آب لیمو ترش: 3 الی 4 قطره
باقلوا
طرز تهیه:
1. ابتدا برای تهیه شربت، مواد را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شربت غلیظی حاصل شود.
2. برای تهیه خمیر، آرد را در ظرف مناسبی بریزید و وسط آن را گود کنید. بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
3. خمیر را به چهارده قسمت تقسیم کرده و هر یک را گلوله کنید. خمیر را با پارچه ای نمدار و یا سلفون بپوشانید و استراحت دهید.
4. برای تهیه کرم، چهار پیمانه شیر، شکر و فلفل سیاه پودر شده را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شیر به جوش آید.
5. یک پیمانه شیر باقیمانده، زرده تخم مرغ، آرد و نشاسته را بزنید تا صف و یکدست شوند و سپس به مواد در حال جوش اضافه و مخلوط کنید.
6. ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد خنک شود.
7. یکی از گلوله های خمیر ورآمده را روی سطح کار کمی آرد پاشیده شده نازک پهن کنید.
8. کره ذوب شده و روغن اضافی را با هم مخلوط کنید و با برس مقداری روی خمیر بمالید.
9. بقیه گلوله های خمیر را نیز روی سطح کار نازک پهن کرده و روی هر یک از آنها مخلوط روغن و کره ذوب شده را بمالید.
10. در آخر لایه های خمیر قرار گرفته روی هم را با چاقویی تیز برش دهید.
11. بقیه مخلوط کره و روغن را روی برش ها بریزید. آنها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.
12. پس از گذشت 2 الی 3 دقیقه، شربت خنک شده را روی باقلوا بریزید و سرو کنید.