کد خبر: ۱۸۶۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 25
فرزانه احمدی محقق ایرانی با همکاری دانشمندان موسسه MARCS در دانشگاه غرب استرالیا یک حنجره مصنوعی را آزمایش کردند که می تواند صوتی با کیفیت بالا تولید کند
شفا آنلاین>سلامت>یک دانشمند ایرانی نوعی حنجره مصنوعی ساخته که با کمک سیستم تنفسی بیمار کار می کند و صدای بهتری تولید می کند.

به گزارش شفا آنلاین، فرزانه احمدی محقق ایرانی با همکاری دانشمندان موسسه MARCS در دانشگاه غرب استرالیا یک حنجره مصنوعی(Synthetic larynx) را آزمایش کردند که می تواند صوتی با کیفیت بالا تولید کند.

برخلاف پروتز های موجود که نیازمند ورودی اعصاب و ماهیچه های حنجره هستند، دستگاه Pneumatic Artificial Larynx (PAL)با کمک سیستم تنفسی فرد کار می کند و برای نصب آن نیاز به جراحی نیست.

دکتر فرزانه احمدی در این باره می گوید: استاندارد فعلی برای مراقبت های درمانی نیازمند قراردادن پروتز در گردن است که به وسیله عمل جراحی انجام می شود. این زخم باز می ماند تا بیمار پس از جراحی حنجره بتواند نفس بکشد.

این محقق و دانشجوی پست دکترا در ادامه می افزاید: جراحی یک عمل تهاجمی است و بعد از آن معمولا عفونت(Infection) و مشکلاتی به وجود می آید. صدای فرد نیز پس از آن خشن می شود.

درهرحال محققان در آزمایش های پیش کلینیکی هنگام تحقیق روی صوت بیونیک یک نسخه الکترونیکی از دستگاه PAL را ساختند که Pneumatic Bionic Voice (PBV) نام گرفته است. این دستگاه با استفاده از نفس بیمار نوعی صوت ایجاد می کند که با حرکات لب ها و زبان به سخن گفتن تبدیل می شود.

 این تحقیق نشان داد دستگاه به طور خاص با تنفس بیمار کار می کند. در حقیقت پروتز به حنجره کمک می کند بدون نیاز به اعصاب عمل کند. همچنین کیفیت صوت تولید شده در آن بسیار بهتر از استانداردهای موجود است.

این دستگاه شامل لوله ای است که از سوراخ روی گلو به دهان فرد متصل می شود . به هرحال محققان تصمیم دارند  یک پروتز عملیاتی PBV به عنوان واحد کنترل بسازند که روی استوما به کار می رود. سپس از واحد «منبع صوت» در سقف دهان کار گذاشته می شود.

 احمدی معتقد است این دستگاه  نخستین پروتز غیرتهاجمی الکترونیکی جهان است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: