کد خبر: ۱۸۶۰۶۹
تاریخ انتشار: ۰۴:۵۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۶ - 2018February 23
سروصدا باعث ایجاد یک واکنش استرسی می‌شود که مشخصه آن فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و افزایش سطح هورمون‌ها است که باعث بروز سایر بیماری‌ها و در نهایت به آسیب عروقی منجر می‌شود.
       

شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>سر‌و‌صدای حاصل از حرکت قطارها، هواپیماها و خودروها، با ایجاد اختلال در سطح سلولی در بدن، احتمال بروز عوامل خطرساز ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. محققان مطالعات جدیدی را در زمینه سروصدای سیستم حمل‌ونقل موردبررسی قرار دادند.

به گزارش شفا آنلاین:این مطالعات مکانیزم‌های مولکولی را نشان می‌دهند که به اختلال در عملکرد عروق، شواهد اپیدمیولوژیکی ابتلا به بیماری قلبی عروقی ناشی از سروصدا و اثرات غیر شنوایی سروصدا و تاثیر آنها بر سیستم قلبی عروقی منجر می‌شوند. به گفته محققان، سروصدا<Noise> باعث ایجاد یک واکنش استرسی می‌شود که مشخصه آن فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و افزایش سطح هورمون‌ها است که باعث بروز سایر بیماری‌ها و در نهایت به آسیب عروقی منجر می‌شود.
محققان ادامه دادند: از آنجا که سروصدا با ابتلا به استرس اکسیداتیو، اختلال عروقی، عدم تعادل اعصاب خودکار و ناهنجاری‌های متابولیک ارتباط دارد، شواهد آنها موید این مفهوم است که سروصدای ناشی از ترافیک به ایجاد عوامل خطرساز ابتلا به بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و دیابت کمک می‌کند.
محققان همچنین با بررسی برخی از راهکارهای کاهش سروصدای ناشی از حمل‌ونقل که در سراسر جهان استفاده می‌شود، اعلام کردند که راهکارهایی مانند مدیریت و تنظیم ترافیک و تولید تایرهای کم صدا می‌تواند به کاهش سروصدا کمک کند. همچنین محدودیت‌های ترافیکی رفت و آمد به کاهش سروصداهای خطرناک کمک می‌کند، هر چند به راهکارهای دیگری نیز نیاز است.
توماس مونزل از دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در آلمان گفت: شمار روز افزونی از افراد در معرض سروصداهای زیاد سیستم حمل‌ونقل قرار می‌گیرند؛ از این رو، تغییرات و تدوین قوانین جدید به منظور کاهش آلودگی صوتی برای سلامت عمومی مردم حائز اهمیت است.سپید
Xinhua



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: