به گزارش شفا آنلاین، دکتر سراج الدین وحیدی در دومین کنگره بین المللی سلامت مردان در ارتباط با موضوع بلوغ اظهار داشت: بلوغ مقطع مهمی در حیات مردان و زنان به شمار میرود و در این کنگره تلاش کردهایم که از طریق برگزاری پنل اختصاصی موضوع بلوغ در مردان را مورد بحث و گفتگو قرار دهیم.
وی افزود: در زمان بلوغ(Puberty) علاوه بر تغییرات خلق و خوی، فیزیولوژی بدن تغییر کرده و بیماریهای نیز مخصوص این دوران بوده و ممکن است افراد دچار بلوغ زودرس یا دیررس شوند که راههای تشخیصی و درمانهای بیماریهای مرتبط با بلوغ در کنگره مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وحیدی در پاسخ به اینکه آیا امروزه سن بلوغ نسبت به گذشته کاهش یافته است یا خیر؟ اظهار داشت: مطالعه دقیقی در این زمینه انجام نگرفته لذا جواب علمی در این مورد نداریم و برای اینکه پاسخ دقیقی دهیم نیاز به بررسیهای علمی دارد ولی آنچه که مسلم است این بوده که امروزه بسیاری از نوجوانان و کودکان دچار افزایش وزن(Weight Gain) و چاقی بوده که این مسئله میتواند موضوع بلوغ آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
مسئول بخش آندرولوژی پژوهشکده طب تولید مثل ادامه داد: افزایش وزن و چاقی میتواند بلوغ تاخیری را به همراه داشته باشد و این موضوع عوارض روانی برای شخص داشته و سبب میشود و که علائم ثانویه جنسی در افراد ظاهر نشود که در صورت ادامه این مسئله مسائل زناشویی و باروری فرد در آینده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وحیدی با بیان اینکه بلوغ زودرس میتوانند نشانه برخی از بیماریها همچون تومورهای بیضه در مردان باشد، گفت: تظاهر تومور بیضه در نوجوانان، بلوغ زودرس(Precocious puberty) بوده بنابراین تشخیص و درمان این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
وی عنوان کرد: بلوغ دیررس اگر مشکل خاصی نداشته باشد، از طریق اصلاح هورمونی میتواند درمان یابد ولی در بلوغ زودرس نیاز به بررسی علت این موضوع داریم همچنین به طور کلی اهمیت بلوغ در نوجوانان بسیار زیاد بوده و باید مورد توجه جامعه و خانواده قرار گیرد.