گلوکوم (آب سیاه) بیماری است که سبب آسیب عصب بینایی میشود و میتواند فرد را نابینا کند؛ این عارضه در آغاز هیچ علامتی ندارد، ولی میتواند در طول چند سال سبب کاهش بینایی و در نهایت نابینایی شود
شفا آنلاین>سلامت>گلوکوم (آب سیاه) بیماری است که سبب آسیب عصب بینایی میشود و میتواند فرد را نابینا کند؛ مبتلایان به گلوکوم میتوانند با مصرف برخی مواد غذایی مانع از پیشرفت این عارضه شوند.به گزارش شفا آنلاین، گلوکوم (آب سیاه) بیماری است که سبب آسیب عصب بینایی میشود و میتواند فرد را نابینا کند؛ این عارضه در آغاز هیچ علامتی ندارد، ولی میتواند در طول چند سال سبب کاهش بینایی و در نهایت نابینایی(Blindness) شود؛ درمان زودرس از پیشرفت این بیماری جلوگیری میکند؛ رژیم غذایی مناسب نقش موثری در کنترل گلوکوم دارد.در این مطلب طرز تهیه غذایی مفید برای مبتلایان به گلوکوم را بیان میکنیم.مصرف مرغ گریل شده با انبه و سبزیجات تاثیر بسزایی در کنترل گلوکوم دارد.
مواد لازم برای تهیه مرغ گریل شده با انبه و سبزیجات سس سویا رقیق شده یکچهارم پیمانهروغن کنجد یک قاشق سوپخوریپودر زنجبیل یک قاشق سوپخوریآبلیمو ۲ قاشق سوپخوریپودر فلفل قرمز به مقدار کمسینه مرغ بدون پوست خرد شده نصف عددکاهو به مقدار لازمپیاز قرمز برش داده شده نصف پیمانهفلفل دلمهای قرمز و سبز نصف پیمانههویج پخته شده چهار عدد متوسطانبه بدون پوست و خردشده یک عدد
مواد لازم برای تهیه سس آبلیمو سه قاشق سوپخوریپوست لیمو رنده شده یک قاشق سوپخوریروغن زیتون ۲ قاشق سوپخوریعسل یک قاشق سوپخورینمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ گریل شده با انبه و سبزیجات-سس سویا، روغن، زنجبیل، آبلیمو و فلفل را در ظرفی با هم مخلوط سپس تکههای مرغ را به این ترکیب آغشته کنید.-در ظرف را بگذارید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزهدار شود.-برای تهیه سس، آبلیمو، پوست لیمو رنده شده، روغن زیتون، عسل، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.-سینی فر را کمی چرب کنید و سینههای مرغ مزهدار شده را ۲۰ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.-در ظرف بزرگی کاهو، پیاز، فلفل، هویج و انبه را با هم مخلوط کنید. سالاد و مرغ برشتهشده را به چهار قسمت تقسیم کنید و در چهار بشقاب بریزید. سس آماده شده را هم در ظرف مناسبی بریزید و کنار بشقابها قرار دهید.مواد غذایی مفید برای مبتلایان به گلوکومنانهای سبوسدار، برنج قهوهای، پاستا، غلات، جگر، مغز دانهها و حبوبات سرشار از ویتامین B۱ هستند؛ کمبود این ویتامین موجب ابتلای افراد به گلوکوم میشود. در جگر و تخممرغ ویتامین A موجود است؛ میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ مانند زردآلو، انبه، سیبزمینی شیرین و هویج هم حاوی بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود؛ کمبود این ویتامین باعث افزایش فشار چشم میشود و میتواند فرد را دچار گلوکوم کند. مرکبات و توتها از منابع غنی از ویتامین C هستند؛ دریافت بالای ویتامین C احتمال ابتلا به گلوکوم را کاهش میدهد؛ طبق تحقیقات صورت گرفته فشار چشم در افرادی که روزانه ۱۲۰۰ میلیگرم ویتامین C مصرف میکنند به میزان چشمگیری کمتر از اشخاصی است که روزانه فقط حدود ۷۵ میلیگرم ویتامین C استفاده میکنند.
مواد غذایی مضر برای مبتلایان به گلوکوم مبتلایان به گلوکوم باید از مصرف بیش از حد غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی، ماکیان و تخممرغ خودداری کنند.همچنین کافئین باعث افزایش فشار چشم میشود بنابراین افراد دچار این عارضه بهتر است از مصرف قهوه، چای و شکلات پرهیز کنند.