روش کولونوسکوپی با تشخیص و برداشتن سرطان روده موجب نجات جان بیمار میشود اما ممکن است موجب تحریک آپاندیسیت نیز شود.
شفا آنلاین>سلامت>یک مطالعه جدید نشان میدهد روش کولونوسکوپی با تشخیص و برداشتن سرطان روده موجب نجات جان بیمار میشود اما ممکن است موجب تحریک آپاندیسیت نیز شود.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر «مارک باسون» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه داکوتای شمالی، در این باره میگوید: «متخصصان علت دقیق این مسئله را نمیدانند و خوشبختانه پدیدهای نادر است.
یافتههای ما نشان میدهد انجام کولونوسکوپی ممکن است فرد را در هفته بعد در معرض آپاندیسیت قرار دهد.» طبق نتایج این مطالعه، ریسک بروز آپاندیسیت در مدت یک هفته بعد از کولونوسکوپی در مقایسه با ۵۱ هفته بعد از کولونوسکوپی، حداقل چهار برابر بیشتر است. حتی در برخی مواقع تا ۱۲ برابر نیز افزایش مییابد. کولونوسکوپی شامل هدایت وسیلهای انعطاف پذیر از طریق مقعد به سمت روده بزرگ برای تشخیص پولیپ یا زوائد پیش سرطانی است. به گفته باسون، «ما مشاهده کرده بودیم که شماری از بیماران تحت کولونوسکوپی بعد از مدتی دچار آپاندیسیت میشوند اما این مطالعه برای اولین بار به بررسی این ریسک پرداخت. در مجموع کولونوسکوپی شیوه تشخیصی بسیار مطمئنی است و ریسک بروز آپاندیسیت در مقایسه با بروز سایر عوارض این روش بسیار پایین است.» عوارض رایجتر کولونوسکوپی شامل واکنش آلرژیک به داروهای آرام بخش، خونریزی از محلی که پولیپ برداشته شده و پارگی در روده بزرگ است.
باسون میافزاید: «هنوز علت دقیق اینکه چرا کولونوسکوپی منجر به آپاندیسیت میشود مشخص نیست، اما به نظر میرسد به عوامل آماده سازی برای این روش تشخیصی مربوط شود. از مراحل آماده سازی برای کولونوسکوپی، پاکسازی کامل روده با داروهای مشخص است که میتواند منجر به تغییراتی در باکتریهای روده شده و در نتیجه آپاندیست عفونی شود. همچنین فشار ایجادشده در روده بواسطه انجام این عمل نیز ممکن است بروز آپاندیسیت شود.»سپید
HealthDay