کد خبر: ۱۸۵۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 18
پایین آمدن هموگلوبین و هماتوکریت به معنای کم‌خونی است، کم‌خونی کودکان دارای علت‌های فراوانی بوده و از طریق بیماری‌های عفونی و کمبود آهن را در برمی‌گیرد.

شفاآنلاین>سلامت>فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: شناسایی عامل کم‌خونی توسط انجام آزمایش‌ها صورت می‌پذیرد و این آزمایش مشخص می‌کند که کم‌خونی فرد در کدام یک از دسته‌ها قرار خواهد گرفت.

به گزارش شفاآنلاین،پروفسور حسن ابوالقاسمی فوق تخصص بیماری‌های خون کودکان در خصوص انواع کم خونی کودکان اظهار داشت: پایین آمدن هموگلوبین و هماتوکریت به معنای کم‌خونی است، کم‌خونی کودکان دارای علت‌های فراوانی بوده و از طریق بیماری‌های عفونی و کمبود آهن را در برمی‌گیرد.

وی گفت: برخی از بیماری‌های عفونی ساده نیز می‌تواند باعث بروز کم‌خونی در کودکان شود همچنین برخی عوامل تغذیه‌ای مانند کمبود آهن، اسیدفولیک و ویتامین B12 و همچنین برخی از بیماری‌های ارثی مانند تالاسمی از علل ایجاد کم‌خونی به شمار می‌رود. شناسایی عامل کم‌خونی توسط انجام آزمایش‌ها صورت می‌پذیرد و این آزمایش مشخص می‌کند که کم‌خونی فرد در کدام یک از دسته‌ها قرار خواهد گرفت.

ابوالقاسمی افزود: کم‌خونی‌ها در بسته‌های متعددی قرار می‌گیرند که در برخی از آنها گلبول‌های قرمز کوچک و کم‌رنگ و در بسته‌ای دیگر این گلبول‌ها درشت و قرمز‌رنگ هستند یا اینکه هیچ تغییری در ظاهر آنها ایجاد نمی‌شود. به طور کلی باید بدانیم کمبود هموگلوبین در جریان خون با تغییر خلق‌و خوی ارتباط مستقیم دارد زیرا این کمبودها باعث می‌شود که اکسیژن کافی به مغز یا بافت‌ها نرسد و فرد در مواقعی دچار بی‌حوصلگی و عصبانیت شود.

وی در پایان گفت: کم‌خونی فقر آهن یکی از بیماری‌های شایع در سراسر دنیا است که این موضوع باعث می‌شود زمانی که ذخایر آهن بدن فرد تمام شود فرد با کم‌خونی مواجه شده و هموگلوبین و هماتوکریت خون بیماران کاهش پیدا کند که این موضوع علاوه بر تغییر خلق و خوی باعث کاهش حافظه افراد نیز خواهد شد. در مواقعی کودکان یا مادران باردار دچار فقر آهن هستند و در زمان مراجعه به پزشک اعلام می‌کنند که با اشکالاتی در شناخت و حافظه مواجه شده‌اند که این موضوع ناشی از پدیده کم‌خونی است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: