کد خبر: ۱۸۴۵۸۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 09
از دست رفتن بارداری اغلب سبب احساس افسردگی در زوجین می شود؛ در گذشته به حداقل سه بار سقط متوالی عبارت سقط مکرر اطلاق می شد، در حال حاضر به حداقل 2 بار سقط پی در پی، سقط مکرر گفته می شود
شفاآنلاین>سلامت> عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری وسقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: براساس آخرین مطالعات انجام شده بین المللی، مصرف آسپرین در اکثر موارد تاثیری در پیشگیری از سقط مکرر نداشته و مصرف آن در اکثر موارد توصیه نمی شود.

به گزارش شفاآنلاین، از دست رفتن بارداری (سقط جنین) اغلب سبب احساس افسردگی در زوجین می شود؛ در گذشته به حداقل سه بار سقط متوالی عبارت سقط مکرر اطلاق می شد، در حال حاضر به حداقل 2 بار سقط پی در پی، سقط مکرر گفته می شود.

دکتر آتوسا کریمی افزود: مطالعات گذشته نتایج ضد و نقیضی در مورد اثر آسپرین در کاهش میزان سقط نشان دادند اما در مطالعات اخیر و براساس آخرین دستورالعمل انجمن اروپایی تولید مثل و جنین شناسی (ESHRE) مصرف آسپرین در کاهش میزان سقط مکرر بدون علت نقشی ندارد و مصرف آن توصیه نمی شود.

وی ادامه داد: عوامل مختلفی مانند عوامل ژنتیکی، کمبود ویتامین ها (ویتامین D)، اختلالات هورمون های تیروییدی و بیماری زمینه ای مانند دیابت و فشار خون کنترل نشده، اختلالات سیستم ایمنی، ناهنجاری های آناتومیکی رحم، چاقی و لاغری مفرط و سیگار کشیدن بر سقط جنین تاثیر دارند.

کریمی گفت: طبق دستورالعمل این انجمن، مصرف آسپرین همراه با هپارین در کاهش سقط جنین فقط در بیماران(patients) مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید (به ویژه با 3 بار سابقه سقط قبلی) موثر است.

جراح و متخصص زنان زایمان و فلوشیپ ناباروری بیان کرد: سندرم آنتی فسفولیپید با برخی علائم بالینی مانند سابقه لخته شدن خون در عروق، سابقه سقط جنین، سابقه زایمان زودرس همراه با مسمویت و افزایش فشارخون بارداری و بالا بودن برخی آنتی بادی ها (آنتی کاردیولیپین، بتا گلیکوپروتئین، لوپوس آنتی کوآگولانت) همراه است و این بیماری براساس معیارهای بالینی و آزمایشگاهی تشخیص داده می شود.

جراح و متخصص زنان زایمان و فلوشیپ ناباروری افزود: در سایر بیماران مبتلا به سقط مکرر، مصرف آسپرین نقشی در کاهش از دست رفتن بارداری نداشته و مصرف آن توصیه نمی شود.

وی ادامه داد: ماهیت تکرار شونده سقط، می تواند علاوه بر تحمیل هزینه مالی بر خانواده ها با عوارض روحی مانند استرس و تنش های روحی، احساس گناه و تقصیر، مشاجرات زوجین و نیز عوارض جسمانی همراه باشد.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا گفت: آسپرین جزو داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSIAD) و یک مسکن و مهار کننده عملکرد پلاکت ها (که در انعقاد خون نقش دارند) است.

وی با بیان اینکه آسپرین یکی از پرفروش ترین داروها در دنیا و در ایران است، افزود: طبق آمار وزارت بهداشت، قرص آسپرین با فروش تقریبی یک میلیارد و 330 میلیون عدد در سال 1394 پر مصرف ترین داروی ایران بود.

کنفرانس علمی نقش آسپرین در درمان (Treatment)سقط مکرر 25 بهمن ماه در مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر پژوهشگاه ابن سینا برگزار می شود.

در این رویداد علمی، متخصصان زنان و زایمان، پزشکان عمومی، مامایی، بهداشت مادر و کودک، بهداشت باروری، پرستاری، بیهوشی، ایمنی شناسی و بیولوژی تولید مثل حضور خواهند داشت.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: