کد خبر: ۱۸۴۱۷۰
تاریخ انتشار: ۰۳:۴۵ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 07
یکی از عواملی که باعث افسردگی و همچنین دوری افراد سالمند از خانواده و آشنایان می‌شود ناشنوایی و کم شنوایی ناشی از پیرگوشی است

شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>یک فوق متخصص طب سالمندان گفت: یکی از عواملی که باعث افسردگی و همچنین دوری افراد سالمند از خانواده و آشنایان می‌شود ناشنوایی و کم شنوایی ناشی از پیرگوشی است.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر هوشنگ بیضایی  با بیان این موضوع افزود: حس شنوایی<hearing> و عواملی داخلی و خارجی‌ای که باعث ایجاد اختلال در آن می‌شود مساله مهمی ‌در زندگی سالمندان است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلاتی که سالمندان را دچار افسردگی شدید می‌کند ناشنوایی است چرا که نمی‌توانند واژه‌ها را درست بیان کنند و از طرفی معنی و مفهوم آنها را درک نمی‌کنند، این موضوع برای خود سالمند ایجاد ناتوانی شدید می‌کند.

بیضایی اضافه کرد: عکس‌العمل سالمند در چنین شرایطی این است که با کسی صحبت نمی‌کند و دچار گوشه‌گیری و دوری از آشنایان و حتی خانواده‌اش می‌شود. این اختلال متاسفانه یکی از علائم طبیعی افزایش سن تحت عنوان پیرگوشی است که می‌تواند در فرد رویت شود.

این فوق متخصص طب سالمندان تصریح کرد: بخش اعظمی‌ از شنوایی مربوط به سیستم گوش بیرونی و مابقی مربوط به گوش میانی و داخلی است، زمانی‌که فرد دچار آسیب شنوایی می‌شود در واقع سیستم عصبی گوش و جایی که صدا تبدیل به درک و به مغز ارسال می شود، دچار آسیب شده است.

وی اظهارداشت: معمولا اختلال شنوایی در یک گوش ایجاد می‌شود و فرد می‌تواند بخشی از شنوایی را با گوش دیگر جبران کند

بیضایی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر پیر شدن سلول‌های گوش و فرسودگی اعصاب شنوایی گفت: عوامل محیطی زیادی بر شنوایی افراد تاثیر دارد که سر و صدا مهمترین آن است.

این فوق متخصص طب سالمندان با بیان اینکه در کنار این عامل، موارد دیگری هم هستند که به تدریج روی شنوایی تاثیر می‌گذارند و ادامه داد: از جمله این عوامل آلودگی هواست که نه تنها موجب بیماری‌های تنفسی و پوستی می‌شود بلکه در کاهش تدریجی شنوایی نیز تاثرگذار است.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: