کد خبر: ۱۸۳۸۵۴
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 03
دبیر کمیته ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه عوامل محیطی ۹۰ درصد علل ابتلا به سرطان را تشکیل میدهند بر ضرورت آگاهی بخشی در این حوزه تاکید کرد.

شفاآنلاین>سلامت>دبیر کمیته ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه عوامل محیطی ۹۰ درصد علل ابتلا به سرطان را تشکیل میدهند بر ضرورت آگاهی بخشی در این حوزه تاکید کرد.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر نصیری قیداری امروز، شنبه 14 بهمن ماه در نشست تخصصی "ارتقای آگاهی‌بخشی در حوزه سرطان" با اشاره به اینکه این نشست در آستانه ۱۵ بهمن و روز جهانی سرطان با تلاش کمیسیون ملی یونسکو و با همکاری وزارت بهداشت، جهاد دانشگاهی و فرهنگستان علوم پزشکی ایران برگزار شده است، اظهار کرد: دنیا در حال پیشرفت است و علم و تکنولوژی وابسته به زمان است و باید دید آیا ما در کشور متناسب با پیشرفت علم در حوزه سلامت پیشرفت کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از ابتلا به سرطان به دلیل عوامل محیطی اتفاق می‌افتد، گفت: ۱۰ در صد عوامل در این رابطه به ارث و عوامل نظیر آن مربوط است و ۹۰ درصد عوامل محیطی در این موضوع دخالت دارد.

نصیری قیداری با اشاره به اینکه تغذیه ناسالم، چاقی، مصرف دخانیات مهمترین عوامل ایجاد سرطان هستند، اظهار کرد: وظیفه کمیسیون ملی یونسکو  آگاهی بخشی در زمینه عوامل محیطی زیانبار و پیشگیری از بیماری سرطان و همچنین ایجاد امید در راستای درمان‌پذیری این بیماری است.

وی با تاکید بر قابل پیشگیری بودن ۵ درصد موارد ابتلا به بیماری سرطان، گفت: باید تلاش کرد مردم از باورهای غلط نظیر درمان‌پذیر نبودن و همچنین این باور که سرطان آخرین ایستگاه است، دور بمانند.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ادامه داد: باید باورهای غلط در رابطه با بیماری سرطان از جامعه زدوده شود.

وی همچنین با اشاره به تاثیر مواد رادیواکتیوی و سمی و شیمیایی در ابتلا به بیماری سرطان، اظهار کرد: باید اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام و آموزش‌های درست به افرادی‌که در این محیط‌ها شاغل هستند، ارائه شود.

نصیری قیداری با بیان اینکه پیشگیری از بیماری سرطان موجب کاهش چند ۱۰ برابری هزینه‌های درمان این بیماری می‌شود، افزود: دولتمردان و سیاستمداران کشور باید بودجه‌های لازم را برای آگاهی‌بخشی در راستای پیشگیری از سرطان پیش‌بینی کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کمیسیون ملی یونسکو وظیفه مهم آموزش را داراست که اولویت کشورهای جهان در ۱۵ سال آینده خواهد بود و کم‌هزینه‌ترین و انسانی‌ترین راه برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات است.
برچسب ها: سلامت ، سرطان ، ابتلا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: