شفاآنلاین>سلامت>معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان یزد اعلام میکند: علیرغم این که متاسفانه کمکهای پیشنهاد شده دولت بیشتر مواقع با تاخیر پرداخت میشود اما بخش خصوصی در مورد اجرای طرح حمایت مالی از بیماران نابارور نهایت همکاری داشته است.
به گزارش شفاآنلاین،مسئله جمعیت، مسئلهای بنیادین در امر سیاستگذاری و برنامهریزی آینده است و بر اساس اطلاعات حاصل از سرشماری سال 1390 میزان باروری در کل کشور به 2.1 فرزند به ازای هر زن کاهش یافته است که با ادامه این روند باروری، رشد جمعیت در سالهای 1415 تا 1420 به حدود صفر خواهد رسید .
با توجه به اسناد بالا دستی مشتمل بر بند یک سیاستهای جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری مورخ 30/2/93 مبنی بر ارتقاء، پویایی و بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری و نیز سند بینالمللی اهداف توسعه هزاره( منتشره در سال 2000 میلادی)، دسترسی همه افراد به خدمات درمان ناباروری ضروری است .
بر همین اساس نیز حل مشکل ناباروری زوجین، نه تنها به افزایش نرخ رشد جمعیت و ارتقای سلامت جسمی آنان کمک خواهد کرد بلکه سبب خواهد شد تا سلامت زوجین نابارور و خانوادههای آنان در سایر ابعاد سلامت مانند ابعاد اجتماعی، روانی و معنوی ارتقاء یابد .
بررسیها نشان میدهد که یکی از مشکلات و موانع اصلی ازدیاد جمعیت مسائل مالی است لذا دولت در راستای برنامههای تحول نظام سلامت علاوه بر اقداماتی مانند رایگان کردن زایمان طبیعی، طرح حمایت مالی از زوجین نابارور و نیز توسعه خدمات ناباروری را نیز در راستای ارتقا و افزایش جمعیت عملیاتی کرده است .
این طرح کشوری در حالی در استان یزد به عنوان یکی از قطبهای درمان ناباروری کشور به مرحله اجرا درآمده که بسیاری از بیماران غیربومی مراجعهکننده جزو هموطنان محروم و کمبرخوردار استانهای جنوب و جنوب غرب کشور هستند به نحوی که حتی برای هزینههای مسافرت و اسکان خود در مدت درمان با مشکل مالی مواجه میشوند .
پروفسور «عباس افلاطونیان» رییس بیمارستان تخصصی زنان، زایمان و نازایی در منطقه یزد، با اشاره به بالا بودن هزینههای درمانی در حوزه ناباروری، از اجرای طرح حمایت مالی از بیماران نابارور در استان خبر میدهد و تصریح میکند: بر همین اساس افرادی که از تمکن مالی برخوردار نیستند، مشروط بر این که فرزندی نداشته و در سنین معمول باروری نیز قرار داشته باشند، میتوانند از خدمات این طرح استفاده کنند .
وی با بیان این که طرح مذکور هماکنون در بیمارستان تخصصی زنان و زایمان مادر و همچنین پژوهشکده علوم تولید مثل در استان یزد در حال اجراست، در این مورد خاطرنشان میکند: افراد مشمول این طرح میتوانند سالیانه یک بار از حمایت حدود 40 درصدی دولت در هزینههای آی.وی. اف، انتقال و فریز جنین بهرهمند شوند .
رییس مرکز پژوهشکده علوم تولید مثل یزد از حمایت نامطلوب دولت از این طرح گلایه میکند و میگوید: طرح حمایت از بیماران نابارور، از زمان اجرا بدون وقفه در استان انجام شده اما هنوز دولت در ازای اجرای آن هیچ هزینهای از اول فروردین ماه تاکنون پرداخت نکرده است .
« علی دهقان» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهد صدوقی یزد نیز با بیان این که حداقل 10 درصد زوجها دچار مشکل ناباروی هستند، در رابطه با طرح کمک به درمان زوجهای نابارور اظهار میکند: اقداماتی مانند میکرو اینجکشن، آی.وی.اف، فریز و کاشت جنین و آی.یو.آی به ترتیب تا سقف یک میلیون و 700 هزار تومان، یک میلیون و 500 هزار تومان، 500 هزار تومان و مورد آخر نیز 600 هزار تومان را شامل میشود .
وی در مورد شرایط این طرح نیز میگوید: طرح حمایت از زوجهای نابارور ویژه افراد زیر 42 سال و ایرانی است که برای فرزند اول خود اقدام به باروری میکنند .
دهقان با اشاره به عملیاتی شدن این طرح از بهمنماه سال 94، بیان میکند: این طرح تا بهمنماه 1395 تنها مختص مشمولان نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی بود که در مجموع نیز دو هزار و 212 نفر از مددجویان یزدی و دیگر استانها توانستند از خدمات این طرح به ارزش جمعاً دو میلیارد و 520 هزار تومان بهرهمند شوند .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد اضافه میکند: با آزاد شدن استفاده از خدمات این طرح برای عموم از اواخر اسال گذشته، از ابتدای امسال تاکنون 3 هزار و 293 نفر مشمول حمایتهای این طرح بعه مراکز درمانی استان مراجعه کردهاند که در مجموع از سوی دولت برای کمک به درمان آنها، چهار میلیارد و 300 میلیون تومان هزینه شده است .
وی به موضوع عدم پرداخت به موقع هزینههای این طرح حمایتی از سوی دولت اذعان میکند و میگوید: متاسفانه کمکهایی که از سوی دولت پشنهاد شده به ویژه در مورد این طرح، در بیشتر مواقع با تاخیر پرداخت میشود و این در حالی است که بخش خصوصی در این زمینه نهایت همراهی را داشته و 100 درصد طرح را تاکنون اجرا کرده است .
دهقان در این رابطه عنوان میکند: هزینههای حمایت از این طرح بر عهده وزارت بهداشت است لذا برای دریافت حمایتهای لازم از اجرای طرح در استان نیز نامهنگاریهایی انجام شده تا در مورد اختصاص این حمایتها تعجیل شود که امیدواریم به زودی این مشکل نیز مرتفع شود .
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش از استاندارد شدن آمار سزارین استان خبر میدهد و میگوید: ترویج زایمان طبیعی در استان به گونهای باعث کاهش رشد زایمان سزارین شده به نحوی که رقم 30 درصدی ابتدای سال جاری به 17.5 درصد تقلیل یافته است
وی با اشاره به این که طرح زایمان طبیعی رایگان در سه سال اخیر 16 هزار نفر را در استان شامل شده است، از اختصاص بستههای تشویقی ترویج زایمان طبیعی در استان خبر میدهد و میگوید: ایجاد اتاقهای زایمان طبیعی با عنوان «ال.دی.آر» که برای حضور خانواده فرد در کنار وی هنگام عمل زایمان ایجاد شده، از جمله بستههای تشویقی زایمان است .
دهقان به راهاندازی 23 اتاق زایمان طبیعی جدید در استان که عمدتاً در شهرستانهای تابعه نیز قرار دارند، خبر میدهد و میگوید: در مرکز استان دو اتاق زایمان در بیمارستان شهید صدوقی و چهار اتاق در بیمارستان افشار تا سه ماه آینده به بهرهبرداری میرسند .
وی همچنین به برگزاری کلاسهای آموزشی زایمان نیز اشاره میکند، میگوید: در همنی راستا کلاسهایی رایگان در تمام مراکز ویژه تمام اعضای خانواده فرد زائو تشکیل میشود .
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان نیز راجع به امکان انجام زایمان بدون درد در استان نیز خاطرنشان میکند: در تمام مراکز زایمان اعم از خصوصی و دولتی استان این امکان فراهم شده است .