کد خبر: ۱۸۲۶۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - 2018January 25
توقف رشد طولی یا رشد پیرامون لگن در دختران ممكن است در آینده به دلیل محدود شدن فضای لگنی، با رشد جنین تداخل داشته باشد.

شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>تغذیه در دوران قبل از بارداری <before pregnancy>تاثیر زیادی بر روی روند بارداری دارد. بطوری که تغذیه نامناسب در دوران بلوغ و حتی کودکی می تواند رشد و نمو را تحت تاثیر قرار دهد. توقف رشد طولی یا رشد پیرامون لگن در دختران ممكن است در آینده به دلیل محدود شدن فضای لگنی، با رشد جنین تداخل داشته باشد.

به گزارش شفا آنلاین: رژیم گرفتن به مدت طولانی می تواند به آمنوره که از نتایج آن کاهش باروری می باشد، بیانجامد، کمبود مواد مغذی در قبل از بارداری می تواند به کاهش ذخایر مواد مغذی منجر شود که بر روی عملكرد اکثر فرآیند های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی بدن دتاثیر منفی می گذارد و موجب از دست دادن توانایی بارداری می شود.

برای داشتن یك بارداری ایمن نكات زیر باید رعایت شوند :
1- برنامه غذایی مناسب داشته باشند. رعایت اصل تنوع و تعادل، یعنی در روز به مقدار کافی و به شكل متنوع از انواعمواد غذایی در گروه های اصلی استفاده نمایند.

2- قبل از باردار شدن تا حد امكان وزن خود را به محدوده طبیعی برسانند. در صورتی که خانمی نمایه توده بدنی(BMI) کمتر از 18یا بالاتر از 25 داشته باشد یعنی لاغر ویا چاق باشد باشد باید قبل از بارداری با یک رژیم غذایی متناسب وزن خود را به حد مطلوب برساند.

3- در صورتی که خانمی به علت ابتلاء به بیماری های سیستمیک مزمن و یا برای لاغری از رژیم درمانی یا رژیم غذایی خاصی پیروی می کند لازم است برای حصول اطمینان از چگونگی ادامه برنامه غذایی خاص خود قبل از بارداری با پزشک و متخصص تغذیه مشورت نماید.

4- در صورت ابتلاء به بیماری های گوارشی زمینه ای، قبل از بارداری با پزشک مشورت نمایند.

5- از استعمال دخانیات و مصرف نوشابه های الكلی پرهیز شود.

6- جهت تامین ذخیره کافی املاح و ویتامین ها در بدن، رعایت فاصله ایمن بین بارداری ها ضروری است. لذا حداقل فاصله ایمن بین بارداری ها که سه سال می باشد رعایت شود.

7- ترجیحاً از سه ماه قبل از بارداری تا پایان بارداری روزانه یک عدد قرص اسید فولیک مصرف نمایند. مصرف اسید فولیک از قبل بارداری، از تولد نوزاد مبتلا به نقص مادرزادی لوله عصبی پیشگیری می کند.

8- در صورت تشخیص کم خونی، علاوه بر مصرف روزانه قرص آهن ( سولفات فروز ) مطابق با توصیه پزشک ، منابع غذایی غنی از آهن نیز باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.

9- در صورت ابتلاء به دیابت و چاقی( نمایه توده بدنی 33 وبیشتر ) همزمان، لازم است کاهش وزن تا رسیدن به محدوده BMI طبیعی صورت گیرد. به علاوه کنترل مرتب قند خون، مصرف غذاهای کم چرب و غنی از کربوهیدرات های مرکب و فیبر و هم چنین پرداختن منظم به حرکات ورزشی توصیه شود. لازم است جهت اصلاح وضعیت تغذیه خانم ها قبل از بارداری توصیه هایی صورت گیرد تا ضمن اصلاح وزن و نزدیک شدن به_محدوده وزنی ایده آل(BMIبین 18/5تا 24/9) از مواد مقوی و مغذی به میزان مناسب و متعادل دریافت کنند.

پزشک آنلاین
دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: