به گزارش شفا آنلاین، در پایان جلسه علنی بررسی عملکرد هشت ماهه بودجه سال ۹۶ محمدباقر نوبخت برای پاسخگویی به انتقادات نمایندگان پشت تریبون قرار گرفت.
وی گفت: باید بودجه سال ۹۷ به گونه ای تدوین شود که دولت قدرت پیش بینی منابع و مصارف را داشته باشد، اگر بیش از پیش بینی مصارف افزایش یابد، منابع تخصیص نخواهد یافت.
نوبخت با اشاره به انتقادات نمایندگان در خصوص انتشار اوراق مشارکت گفت: اگر مجلس اراده کند دولت انتشار اوراق مشارکت را متوقف خواهد کرد. اوراق مشارکت می تواند نقدینگی موجود را به جای بازار ارز، مسکن و سکه به همکاری مردم در عمران و آبادانی کشور سوق دهد.
وی تاکید کرد: فقط لطف کنید بگویید از چه محلی کشور را اداره کنیم بودجه در اختیار شماست. اقدام دولت درست و غیرقابل اجتناب است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: زمانی که از واگذاری اوراق مالی یا واگذاری دارایی های مالی صحبت می کنیم منظور فقط انتشار اوراق نیست بلکه فروش سهام کارخانجات نیز در همین سرفصل انجام می شود.
وی ادامه داد: در قانون بودجه سال ۹۶ حکمی آورده شده است که دولت نباید بیش از ۳۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق منتشر کند اما در همین بند آورده شده است که انتشار اوراق در موارد دیگر از این حکم مستثنی است.
نوبخت افزود: در قانون دو نوع حکم استفاده از اوراق داده شده است، اوراقی که دولت تضمین می کند که سقف آن ۳۴ هزار میلیارد تومان است و اوراقی که باید تا پایان سال تسویه شود که به میزان ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است علاوه بر این مجلس اجازه داده شرکت های دولتی اوراق منتشر کنند. بودجه سال ۹۶ ظرفیت زیادی برای انتشار اوراق داشت که دولت از همه این ظرفیت استفاده نکرده است.
نوبخت گفت: ما انتظار داشتیم کمیسیون کشاورزی از دولت تشکر کند زیرا ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به خرید تضمینی گندم اختصاص دادیم. به جای تشکر نسبت به اینکه علیرغم مشکلات پول کشاورزان را پرداخت کردیم صحبت های دیگری مطرح شد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر اینکه باید در مورد منابع و مصارف طرح تحول تصمیم گیری کرد، گفت: باید این سفره گسترده را تا حد مقدور جمع کنیم.
وی ایجاد پرونده های الکترونیکی، نظام ارجاع(Referral system)، تدوین بسته مشخص خدمات را از راهکارهای کاهش هزینه های طرح تحول خواند.
نوبخت در خصوص اشتغال گفت: تبصره ۱۸ که دولت آورده دقیقا بر اساس بند الف ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه تدوین شده است که دولت تاکید کرده بود از طریق اصلاح قیمت حامل های انرژی مشکل اشتغال و تولید حل شود اما کمیسیون انرژی این بند را حذف کرد. به جای سوزاندن بنزین باید این پول را برای اشتغال خرج کنیم.
وی در پایان از نمایندگان خواست بودجه ۹۷ را واقع بینانه تصویب کنند.