لیکن پلان یک بیماری التهابی پوست است که معمولا به شکل ضایعات قرمز رنگ متمایل به ارغوانی و بنفش و خارش پوست ظاهر میشود که خصوصیات بالینی مذکور در تشخیص این بیماری کمککننده است.
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص پوست و مو گفت: لیکنپلان یک بیماری التهاب پوست که زمینه ژنتیک داشته و احتمال عود مکرر آن وجود دارد.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر مسعود داوودی درباره بیماری لیکنپلان<Lichen planus disease> گفت:
لیکن پلان یک بیماری التهابی پوست است که معمولا به شکل ضایعات قرمز رنگ متمایل به ارغوانی و بنفش و خارش پوست ظاهر میشود که خصوصیات بالینی مذکور در تشخیص این بیماری کمککننده است.وی با بیان اینکه علت اصلی ابتلا به این بیماری ژنتیک است که باعث میشود فردی مستعد در شرایط خاصی دچار این بیماری شود، ادامه داد: مثلا در وضعیت استرس و نگرانی یا گاهی همزمان با مصرف برخی داروها ممکن است تظاهرات این بیماری در فرد ظاهر شود.
این متخصص پوست و مو اظهار کرد: اغلب اوقات ضایعات این بیماری روی قسمت قدامی مچ دستها شروع میشود و بعد به سایر نقاط بدن ممکن است گسترش یابد. این ضایعات معمولا به شکل ضایعات برحسته ومسطح و به زنگ قرمز ارغوانی هستند که ممکن است در اثر بههم متصل شدن چند ضایعه کوچک ضایعات بزرگتری ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه بهبودی این ضایعات ممکن است خود به خود یا با دارو انجام شود، اضافه کرد:بعد از بهبودی چندین ماه جای ضایعات قبلی به شکل لکههای خاکستری رنگ باقی مانده و بیمار از خارش پوستی شاکی است.
داوودی خاطرنشان کرد: ممکن است این ضایعات در مخاط دهان، اطراف ناخن و روی پوست سر هم ایجاد شود، که شاید اهمیت لینکنپلان بیشتر به خاطر عوارض مربوط به ایجاد لیکنپلان در این سه قسمت بدن باشد، مثلا در مخاط دهان گاهی ضایعات به شکل ضایعات بدون علامت و گاهی به شکل زخمهای سطحی مشاهده میشود که موقع غذا خوردن برای بیمار دشواری به دنبال دارد.
وی ضایعات زخمی دهان را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: زیرا ممکن است روی این ضایعات نوعی سرطان اضافه شود لذا افرادی که ضایعات لیکن پلان دهانی دارند باید هرچند وقت یکبار تحت نظر پزشک معاینه شوند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: بزرگترین نگرانی پزشکان درباره ضایعات ایجاد شده در پوست سر یا ناخن آن است که ممکن است این ضایعات باعث آسیب دائمی به ریشه موها و ریشه ناخنها شود لذا برای جلوگیری از، ازبینرفتن دائمی ناخنها و کم پشت شدن دائمی موها درمان جدی برای این نوع درگیری لازم است، درغیر این موارد لینکپلان اکثرا با درمانهای موضعی و پمادهای مالیدنی کنترل میشود و گاهی نیز برای خارش قرصهای خوراکی استفاده میشود.
وی عنوان کرد: اگر بدن بیماربه داروهای موضعی جواب لازم را ندهد برای ضایعات پوستی هم درمان خوراکی تجویز میشود.
داوودی با بیان اینکه این بیماری قابل پیشگیری نیست، گفت: این بیماری سیری نسبتا طولانی دارد و تا چند سال لازم است که گهگاهی برای فروکش کردن علائم بیماری از دارو استفاده شود.طبنا
لیکن پلان دهان دارم
لثه زخم شده
دارو مصرف نمیکنم
آیا احتیاج به دارو دارم
۶ سال پیش لیکن پلان داشتم که بعد ۲ سال خوب شد اما الان دوباره ۴ ماهه که عود کرده حتی لیکن پلان دهانی هم گرفتم
چند روز پیش رفتم پیش همون دکتر که ۶ سال پیش تشخیص داده بود لکین پلان هستش گفت از عوارض کروناس