کد خبر: ۱۸۱۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۶ - 2018January 17
یک تحقیق جدید می‌گوید که در مورد افرادی که یک حس قوی شایستگی دارند نباید این انتظار را داشت که بتوان آن‌ها را سر عقل آورد
شفا آنلاین>اجتماعی>یک تحقیق جدید می‌گوید که در مورد افرادی که یک حس قوی شایستگی دارند نباید این انتظار را داشت که بتوان آن‌ها را سر عقل آورد.

به گزارش شفا آنلاین:محققان می‌گویند که مجازات یا تنبیه‌ها <Punishment or punishment>هیچ اثری در بهبود رفتار افراد داری این حس ندارد، چون این افراد بدون آنکه عملکرد یا تلاش خود را نظر بگیرند فکر می‌کنند که استحقاق بهترین‌ها را دارند.
دکتر اریک زیتک، استادیار گروه روابط صنعتی و کاری در دانشگاه کورنل نیویورک و محقق اصلی این تحقیق می‌گوید که به دلیل همین حس برتری یا شایستگی یک حس نفرت قدرتمند در این افراد شکل می‌گیرد.
دکتر زیتک می‌گوید: «آن‌ها فکر می‌کنند که دیگران نمی‌توانند به آن‌ها بگویند که چه‌کاری را انجام دهند، چون خود را یک فرد شایسته و دارای امتیاز می‌دانند و چنین رفتاری از سوی دیگران ناعادلانه است.» او ادامه می‌دهد: «آن‌ها می‌خواهند کار خودشان را انجام دهند و دوست ندارند که از کسی دستور بگیرند. آن‌ها احساس می‌کنند که شایسته چیزهای خوب و رفتار خاص هستند.»
محقق‌های این تحقیق نتیجه‌گیری کردند که در برخورد با یک کارمند، مشتری یا دانش‌آموزی که حس امتیاز یا شایستگی دارد سه گزینه برای شما وجود دارد. شما می‌توانید به آن‌ها خوش‌خدمتی کنید. می‌توانید آن‌ها را در جایگاهی قرار دهید که مناسب با نقاط قوت آن‌ها است. یا می‌توانید آن‌ها را نادیده بگیرید، اخراج کنید یا از کسب‌وکار خود بیرون کنید. دکتر زیتک می‌گوید: «مشکل اساسی این است که افراد دارای این حس فکر می‌کنند که بیشتر از دیگران سزاوار یا مستحق هستند.» به‌عبارت‌دیگر، دکتر زیتک می‌گوید: «این افراد دنیا را به نحو دیگری می‌بینند.»
دکتر زیتک می‌گوید که در تمام مراحل زندگی می‌توان با چنین افرادی مواجه شد. برای مثال، می‌توان به دانشجویی اشاره کرد که برای پروژه سطحی خود خواهان نمره الف است. می‌توان به کارمند بی‌تفاوتی اشاره کرد که به دلیل عدم پیشرفت شغلی عصبانی است. می‌توان به مشتری‌ای اشاره کرد که خواهان یک رفتار خاص است.
محققان می‌گویند که این افراد فکر می‌کنند که لایق الویت ها و امکاناتی هستند که دیگران ندارند و برای چیزهایی که برای دیگران مفید یا ازنظر اجتماعی قابل‌قبول هستند اهمیت زیادی قائل نمی‌شوند. دکتر زیتک و همکارش دکتر الگزاندر جوردن که یک روانشناس و از اساتید دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد است به‌منظور فهم بیشتر عادات فکری این افراد چند آزمایش آزمایشگاهی انجام دادند.
در ابتدا، آن‌ها با استفاده از یک فرم روانشناسی استاندارد افراد دارای حس امتیاز یا شایستگی را شناسایی کردند. دکتر زیتک می‌گوید که شناسایی این افراد برای آن‌ها آسان بود، چون این افراد هیچ حس شرمی در مورد کارها و رفتارهای خود ندارند. دکتر زیتک می‌گوید: «افراد دارای حس امتیاز یا شایستگی این اعتقاد را دارند که شایسته چیزهای خوب هستند.» اولین آزمایش آشکار ساخت که افراد دارای حس شایستگی در مقایسه با دیگران کمتر از دستورالعمل‌ها پیروی می‌کنند. محققان برای انجام یک پازل جست‌وجوی کلمات دستورالعمل‌های خاصی را به آن‌ها دادند، اما اساساً اکثراً آن‌ها این دستورالعمل‌ها را نادیده گرفتند.
در آزمایش بعدی محققان این موضوع را موردبررسی قراردادند که اگر این افراد بدانند که نادیده گرفتن دستورالعمل‌ها تنبیهی را برای آن‌ها به بار خواهد آورد و باعث ناراحتی شخصی آن‌ها خواهد شد، آیا عملکرد بهتری خواهند داشت. اما هیچ‌یک از این موارد تاثیری روی این افراد نداشت. دکتر زیتک می‌گوید: «مهم نیست که ما چه‌کاری انجام دادیم، مهم این است که تلاش برای پیروی این افراد از دستورالعمل‌ها بسیار سخت‌تر از تلاش برای پیروی افراد دارای حس کمتر شایستگی از دستورالعمل‌ها بود.»
درنهایت، آزمایش‌های پایانی که بر محور عدالت بودند در فهم انگیزه این افراد موثر واقع شدند. محققان از این افراد خواستند تا پیشنهاد تقسیم کردن 10 دلار را بین خود و دیگری بپذیرند یا رد کنند. اگر این پیشنهاد را بپذیرند هر دو پولی را به دست می‌آورند، اما اگر این پیشنهاد را رد کنند هیچ‌کدام از آن‌ها پولی نمی‌گیرند. محققان دریافتند که اگر این تقسیم پول 50 -50 انجام نمی‌شد، احتمال رد کردن تقسیم پول از سوی این افراد بیشتر بود.
یک آزمایش تکمیلی نشان داد که این افراد در پیروی از دستورالعمل‌ها موفق نبودند، چون فکر می‌کنند که قوانین ناعادلانه هستند و باید آن‌ها را نادیده گرفت.
دکتر اسکات کراکوور نایب‌رئیس بخش روان‌پزشکی در بیمارستان Zucker Hillside در شهر گلن اوکس نیویورک است. او در این تحقیق دخالتی نداشت، اما می‌گوید: «اگرچه یافتن دلیل عدم پیروی افراد دارای حس امتیاز یا شایستگی از دستورالعمل‌ها سخت است، اما می‌توان گفت که این عدم پیروی می‌تواند صرفاً به این دلیل باشد که چون از آن‌ها خواسته شد تا از دستورالعمل‌ها پیروی کنند، از دستورالعمل‌ها پیروی نکردند.» او ادامه می‌دهد: «این افراد احتمالاً این احساس را داشتند که درخواست از آن‌ها برای پیروی از دستورالعمل‌ها یک‌چیز ناعادلانه است.» محققان نتیجه‌گیری می‌کنند که بهترین راه برای رفتار با یک فرد دارای حس شایستگی این است که روی عادلانه بودن هر موقعیتی تاکید کنید. دکتر زیتک می‌گوید: «تاکنون بهترین تصور ما این بوده است که دستورالعمل‌ها را عادلانه‌تر و قانونی‌تر سازیم تا این افراد از این دستورالعمل‌ها پیروی کنند، اما انجام چنین کاری نتیجه بدتری خواهد داشت، چون وضعیت را ناعادلانه‌تر می‌کند.» دکتر زیتک می‌گوید که تلاش در جهت عادلانه‌تر کردن وضعیت به معنای مناسب کردن وضعیت برای این افراد و درنتیجه خوش‌خدمتی برای آن‌ها است.
دکتر زیتک می‌گوید که اگر واقعاً نمی‌خواهید که از شر این افراد خلاص شوید یا اگر نمی‌خواهید که برای آن‌ها خوش‌خدمتی کنید باید به آن‌ها شغل یا نقشی را دهید که مناسب با نقاط قوت آن‌هاست.
دکتر زیتک می‌گوید: «افراد دارای حس امتیاز یا شایستگی می‌توانند در بعضی از مذاکرات کاری عملکرد بهتری داشته باشند، چون آن‌ها مهارت خوبی در مبارزه برای چیزی دارند که خواهانش هستند.» دکتر زیتک توضیح می‌دهد: «افراد دارای حس امتیاز یا شایستگی توانایی خوبی در جروبحث دارند و می‌توانید از آن‌ها در مذاکرات استفاده کنید، اگرچه این امکان وجود دارد که باعث ناراحتی طرف مقابل مذاکره شوند. اما اگر کار شما طوری است که این افراد باید از دستورالعمل‌ها پیروی کنند و به دیگران احترام بگذارند، این را باید گفت که این کار شما مناسب این افراد نیست.»سپید


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: