پرخوری میتواند در کوتاهمدت باعث بیماریهای گوارشی و در درازمدت باعث افزایش وزن ناسالم شود که از عوامل خطرزا برای بیماری قلبی و دیابت هستند.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>در ایام تعطیلات غالباً خانهها پر از غذاهای خوشمزه هستند، اما باید مانع از پرخوری در ایام تعطیلات شوید.
نتایج تحقیقات نشان میدهند که پرخوری میتواند در کوتاهمدت باعث بیماریهای گوارشی و در درازمدت باعث افزایش وزن ناسالم شود که از عوامل خطرزا برای بیماری قلبی و دیابت هستند.
به گزارش
شفا آنلاین:اگر کلسترول بالا یا دیگر عوامل خطرزای سلامتی قلب <Risk factors for heart health>دارید، پرخوری میتواند مشکلی فراتر از سوزش سر دل را برای شمارا به بار آورد—در حقیقت پرخوری میتواند باعث حمله قلبی شود. در شماره اکتبر 2016 ژورنال Clinica- Research i- Cardiology تحقیقی به چاپ رسید که بر اساس نتایج آن در فصل تعطیلات تعداد پذیرشهای بیمارستانی مرتبط با قلب و عروق افزایش مییابد که گفته میشود پرخوری عامل اصلی افزایش این پذیرشها است.
دکتر آمنون بنیامینوویتز، متخصص قلب و عروق در شهر نیویورک میگوید: «پرخوری بدن را تحتفشار قرار میدهد.» او میگوید که پرخوری بهمانند فورانهای هیجانی، سریع دویدن یا پارو کردن برف باعث میشود که قلب بیشتر از حد کار کند. کارشناسهای Berkeley Wellness میگویند که یک وعده غذایی بزرگ باعث ترشح هورمون نوراپی نفرین میشود که یک هورمون استرس است که باعث افزایش فشارخون و ضربان قلب میشود.
علاوه بر این، کارشناسهای Berkeley Wellness میگویند که یک وعده غذایی بزرگ، مخصوصاً وعدهای که سرشار از چربی و کربوهیدراتهای تصفیهشده است میتواند باعث افزایش سطوح تری گلیسیریدها در خون شود و این افزایش سطوح میتواند از 6 تا 12 ساعت باقی بماند. اگر همراه با یک وعده غذایی بزرگ الکل نیز بنوشید باعث افزایش سطوح تری گلیسیرید در حد خطرناک میشوید.
عواقب طولانیمدت پرخوری
اگر خطر حمله قلبی یک دلیل کافی برای جلوگیری از پرخوری خود نیست، بهتر است که پیش از خوردن پرس دوم یا سوم به آینده سلامتی خود فکر کنید. در شماره آنلاین نوامبر 2016 ژورنال Nature Genetics تحقیقی به چاپ رسید که نشاندهنده ارتباط قوی میان مقاومت انسولین—یک عامل خطرزای اصلی برای حملههای قلبی و دیابت نوع 2 و یکی از عواقب کلیدی چاقی—و شکست بدن در ذخیرهسازی سالم چربی اضافی در بدن است. دکتر سونیا تولانی، استادیار پزشکی مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک و عضو مرکز سلامت قلبی و عروقی زنان دانشگاه کلمبیا میگوید: «پرخوری میتواند منجر بهاضافه وزن شود که خود اضافهوزن با دیابت مرتبط است.» او میگوید: «و دیابت یکی از مهمترین عوامل خطرزا برای ابتلا به بیماریهای قلبی است، بهطوریکه خطر بیماری قلبی در زنان را تا سه برابر و خطر بیماری قلبی در مردان را تا دو برابر افزایش میدهد.» دکتر میشل آر بوئر، متخصص قلب و عروق در شهر ایلی نویز میگوید که افزایش وزن علاوه بر دیابت باعث آپنه خواب نیز میشود.
10 توصیه برای جلوگیری از پرخوری در فصل تعطیلات
بدون توجه به خطرات سلامتی کوتاهمدت یا بلندمدت، پرهیز از پرخوری ازآنچه گفته میشود آسانتر است، مخصوصاً وقتیکه غذا مرکز بسیاری از تعطیلات سنتی است. برای آنکه تعطیلات خود را تبدیل به تعطیلات دوستدار قلب کنید میتوانید توصیههای زیر را به کار ببندید که مورد تایید متخصصین قلب و عروق هستند.
پیروی از برنامه روتین: دکتر بنیامینوویتز معتقد است که داشتن یک برنامه غذایی و ورزشی مشخص—خوردن وعدههای غذایی مشابه در زمان مشابهی از روز و عدمتخطی زیاد از این برنامه روتین—بهترین راه برای جلوگیری از پرخوری در تعطیلات است. علاوه بر این، این یک توصیه عالی برای حفظ یک رژیم غذایی عالی در تمام طول سال است.
پرهیز از غذاهای حاوی چربی اشباعشده. دکتر تولانی توصیه میکند که باید از غذاهای سرشار از چربی و غذاهای غنی از مواد لبنی پرهیز کنید.
کنترل پروتئین مصرفی. دکتر تولانی میگوید که برای مدیریت میزان پروتئین مصرفی خود بجای یک بشقاب مخصوص شام از یک بشقاب مخصوص سالاد استفاده کنید.
بین لقمههای غذایی آب بنوشید. دکتر تولانی میگوید: «نوشیدن آب به شما یاد آوردی میکند که سرعت خوردن خود را کاهش دهید و همین امر به تشخیص سیری شما کمک میکند.»
آخر شب هیچ غذایی نخورید. دکتر بوئر توصیه میکند که پس از ساعت 8 شب دیگر غذایی نخورید.
مصرف الکل و شیرینیها را محدود کنید. دکتر بوئر میگوید که مصرف شیرینیها و نوشیدنیهای الکلی را به حداقل برسانید.
دفترچه غذایی داشته باشید. دکتر برایان وان سینک، استاد رفتار مشتری در دانشگاه کورنل و نویسنده کتاب پرفروش «تغذیه یکنواخت: چرا بیش ازآنچه که فکر میکنیم میخوریم» مقالهای را در انجمن قلب آمریکا ارائه داد که بر اساس آن نوشتن نام چیزهایی که میخورید یک شیوه موثر برای جلوگیری از پرخوری است. او میگوید که چنین کاری هوشیاری فرد را در مورد غذاهایی که میخورد افزایش میدهد.
آرام غذا بخورید. دکتر وان سینک میگوید که سعی کنید بهآرامی غذا بخورید تا طعم هر لقمه را بچشید. علاوه بر این، او میگوید که بین هر لقمه قاشق و چنگال خود را روی میز بگذارید. چنین کارهایی به شما کمک میکنند تا مغز در زمان مناسبی پیام سیری را به بدن برساند.
از تکنولوژی استفاده کنید. اپلیکیشن های محاسبه کننده کالری و اپلیکیشن های کنترل سلامت قلبی میتوانند به هوشیاری شما در مورد سلامتیتان کمک کنند.
عدم درخواست برای پرسهای اضافی. دکتر وان سینک توصیه میکند که وقتی پرس اول خود را صرف کردید سعی کنید سراغ پرس بعدی نروید، بلکه بشقابها و کاسهها را از جلوی خود دور کنید تا وسوسه خوردن آنها به سراغ شما نیاید.سپید
everydayhealth