پژوهشگران در بررسیهای خود دریافتند نوشیدن آب به تنهایی میتواند کالریهای بدن نوزاد را که برای رشد به آنها نیاز دارد رقیق و از بدن دفع کند و به این ترتیب نوزاد دچار کاهش وزن میشود.
همچنین نوشیدن بیش از اندازه آب میتواند سبب بروز مسمومیت در نوزادان (از بدو تولد تا پایان ۶ ماهگی)، سوء تغذیه، تشنج و حتی مرگ آنها شود.
با وجود مفید بودن مصرف آب برای حفظ سلامت افراد بزرگسال، نوشیدن این ماده برای نوزادان تازه به دنیا آمده توصیه نمیشود.
کارشناسان دریافتند تنها نوشیدن شیرمادر و یا شیرخشک محلول در آب جوش میتواند سبب آبرسانی کامل به بدن نوزاد و تقویت قوای جسمانی و کمک به رشد او شود.
زمانی که به نوزاد خردسال آب زیاد داده میشود، تعادل میزان سدیم موجود درخون او به هم میریزد و این میتواند سبب مسمومیت، نارسایی کلیوی و بیماریهای خطرناک شود.
نوشیدن آب بیش از اندازه سبب تورم اعضای بدن به ویژه در مغز نوزاد میشود و بر اثر آن امکان تشنج، به کما رفتن و حتی مرگ مغزی وجود دارد.
اندامهای کوچک بدن نوزاد به شدت به کالری که از خوردن شیر مادر یا شیر خشک به دست میآید نیاز دارد تا به رشد ادامه دهد، پژوهشها نشان میدهند نوزادان هر ۲ الی ۴ ساعت یک بار به تغذیه با شیر نیاز دارند.
پژوهشها نشان میدهند حدود ۸۸ درصد از شیر مادر از آب تشکیل شده است، به همین دلیل مادران نگران کم آبی بدن نوزاد به دلیل تغذیه تنها با شیر مادر نباشند.
شیر مادر، بهترین گزینه برای تغذیه نوزادان است و حداقل باید تا ۶ ماهگی ادامه داشته باشد، اما برخی از مادران دارای شیر کافی برای تغذیه نوزاد نیستند یا داروهایی مصرف میکنند که میتواند به وسیله شیر وارد بدن نوزاد شود به همین دلیل آن باید از شیر خشک برای تغذیه نوزاد استفاده کنند.
برای
تغذیه نوزاد باشیر خشک، نوع و نام تجاری محصول باید مورد تایید پزشک متخصص
اطفال قرار بگیرد، همچنین درصد ترکیب آب و شیر نیز باید به دقت رعایت شود و
از همه مهمتر پاکیزگی و ضدعفونی کردن شیشه و سایر ملزومات مورد نیاز و
جوشاندن آنها در آب جوش قبل از تغذیه نوزاد مانع از ورود میکروب
وباکتریهای مرگبار به بدن نوزاد میشود.
از
۶ ماهگی به بعد میتوان زیر نظر پزشک به کودک در کنار مواد خوراکی آب داد،
البته، چون نوزادان تا آن زمان هنوز شیر مصرف میکنند به طور معمول
علاقهای به نوشیدن آب ندارند.