کد خبر: ۱۸۰۱۴۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۱۴ دی ۱۳۹۶ - 2018January 04
نمک همواره اهميت بسيار زيادي براي بشريت داشته است. در مصر باستان، نمک بخشي جدايي ناپذير از مراسم مذهبي بوده است، و مورها در آفريقا نمک را به نسبت مساوي با طلا معاوضه مي کردند
شفآنلاین>سلامت> سديم از طريق ارسال سيگنال هايي به کليه ها براي تعيين اين که چه زماني آب را حفظ کرده و چه زماني آن را دفع کنند، نقشي کليدي در متعادل کردن سطوح مايع در بدن انسان بازي مي کند. يک رژيم غذايي با محتواي سديم بالا مي تواند در اين فرآيند حساس اختلال ايجاد کند و افت عملکرد کليه را موجب شود.

به گزارش شفاآنلاین، نمک همواره اهميت بسيار زيادي براي بشريت داشته است. در مصر باستان، نمک بخشي جدايي ناپذير از مراسم مذهبي بوده است، و مورها در آفريقا نمک را به نسبت مساوي با طلا معاوضه مي کردند.

بخشي از توجه ويژه ما به نمک با ماده تشکيل دهنده اصلي آن يعني سديم در ارتباط است. بنابر گزارش انجمن قلب آمريکا، حدود 75 درصد از سديم مصرفي ما نه از نمکدان ها، بلکه از غذاهاي فرآوري شده و رستوراني سرچشمه مي گيرد.

سديم براي سلامت انسان ضروري است. اين ماده معدني با اعلام زمان دريافت يا تخليه آب به بدن در تنظيم مايعات نقش دارد. در کنار آن، سديم به حفظ و نگهداري انتقال دهنده هاي عصبي و انقباضات عضلاني - عملکردهايي ضروري براي بقاي انسان - نيز کمک مي کند. در نتيجه، بدن انسان به گونه اي تکامل يافته است که به مصرف سديم تمايل دارد، تا هرگز با کمبود آن مواجه نشود.

مطالعه اي که در سال 2011 توسط پژوهشگران استراليايي انجام شد، نشان داد که واکنش مغز به سديم مشابه با واکنش آن به موادي مانند هروئين، کوکائين، و نيکوتين است، که تمايل بسياري از ما به مصرف مواد غذايي با محتواي سديم بالا را توضيح مي دهد. متاسفانه، مصرف بيش از حد از يک چيز خوب نيز مي تواند مضر باشد.

    مغز در مواجهه با نمک

مطالعه اي که در سال 2011 توسط پژوهشگران کانادايي با حضور 1,200 بزرگسال کم تحرک با عملکرد عادي مغز انجام شد، نشان داد که طي يک بازه زماني بيش از سه سال، رژيم هاي غذايي با محتواي سديم بالا با خطر افزايش يافته زوال شناختي پيوند خورده است. اين نتايج مستقل از فشار خون بالا و کيفيت رژيم غذايي جهاني بود و نشان مي دهند که مصرف سديم ممکن است به تنهايي بر عملکرد شناختي در بزرگسالان کم تحرک اثراتي فراتر از رژيم غذايي کلي داشته باشد.

دليل اين که چرا سديم براي مغز مضر است، به طور کامل مشخص نشده است، اما به گفته دکتر ديويد کاتز، يکي از پژوهشگران(researchers) حاضر در مطالعه، ورزش ممکن است يک ديوار محافظتي براي مغز در برابر آثار مضر مصرف بيش از اندازه نمک ايجاد کند.

    کليه ها

سديم از طريق ارسال سيگنال هايي به کليه ها(Kidneys) براي تعيين اين که چه زماني آب را حفظ کرده و چه زماني آن را دفع کنند، نقشي کليدي در متعادل کردن سطوح مايع در بدن انسان بازي مي کند. يک رژيم غذايي با محتواي سديم بالا مي تواند در اين فرآيند حساس اختلال ايجاد کند و افت عملکرد کليه را موجب شود. در نتيجه آب کمتري از بدن دفع مي شود، که ممکن است به فشار خون بالا منجر شود. اين فشار مضاعف بر کليه ها مي تواند به بيماري کليوي يا تشديد مشکلات کليوي موجود منجر شود.

همچنين، رژيم هاي غذايي پر سديم ممکن است خطر ابتلا به سنگ هاي کليه را افزايش دهند. دليل اصلي شکل گيري سنگ هاي کليه کلسيم ادراري است، که اين ماده معدني در افرادي که سديم فراوان مصرف مي کنند، افزايش مي يابد.

    استخوان ها

به اعتقاد برخي از کارشناسان، دفع بيش از حد کلسيم از طريق ادرار خطر تضعيف استخوان ها را به همراه دارد. در بلند مدت، اين دفع کلسيم با پوکي استخوان، به ويژه در زنان يائسه، پيوند خورده است.

    قلب

به واسطه اثر احتباس آب، مصرف بيش از اندازه نمک مي تواند در برخي افراد به فشار خون بالا منجر شود. فشار خون نيروي است که خون با هر پمپاژ قلب به ديواره شريان ها وارد مي کند، و فشار خون بالامي تواند به شرايطي جدي، مانند سکته مغزي و نارسايي قلبي، منجر شود. اگرچه فشار خون با افزايش سن به طور طبيعي افزايش مي يابد، بنابر گزارش انجمن قلب آمريکا، کاهش مصرف نمک مي تواند به پيشگيري از افزايش بيش از حد فشار خون کمک کند.

    پوست

نمک بيش از حد در رژيم غذايي مي تواند موجب نشانه اي به نام ادم شود. ادم به واسطه تورم، به ويژه در دست ها و پاها، که در نتيجه احتباس مايع شکل مي گيرد، تعريف مي شود. مصرف بيش از حد نمک به طور معمول موجب اين شرايط مي شود. اين تورم زندگي انسان را در معرض تهديد قرار نمي دهد ونشانه اي از يک مشکل سلامت زمينه اي ديگر است، تا اين که خود يک بيماري باشد. با افزايش سن، انسان نسبت به تورم ناشي از مصرف نمک مستعدتر مي شود.

    معده

مطالعه اي که در سال 1996 در نشريه International Journal of Epidemiology منتشر شد، نشان داد که مرگ و مير ناشي از سرطان معده هم در مردان و هم زنان پيوند نزديکي با مصرف نمک داشته است. همچنين، مصرف نمک فراوان با زخم هاي معده مرتبط بوده است. دليل اين شرايط به طور کامل درک نشده است، اما مطالعه اي ديگر اين تئوري را مطرح کرد که نمک ممکن است اثري مخرب بر غشا مخاطي معده داشته باشد و بافت معده را ناسالم و غيرعادي سازد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: