کد خبر: ۱۸۰۰۷۷
تاریخ انتشار: ۰۶:۵۹ - ۱۴ دی ۱۳۹۶ - 2018January 04
ناراحتی‌های گوش ممکن است مادرزادی یا بر اثر بیماری‌های عفونی و یا انتقال عفونت از راه دهان، حلق و بینی به وجود آید.
شفا آنلاین>سلامت>نوزادان در موقع گوش درد یا برگرداندن غیرعادی سر خود، کوشش در خاراندن گوش می‌کنند و با گریه کردن، ناراحتی خود را نشان می‌دهند. لذا در صورت بروز این مشکل، باید نوزاد را برای معالجه به نزد پزشک متخصّص برد.


به گزارش شفا آنلاین:ناراحتی‌های گوش<Tehran Stock Exchange> ممکن است مادرزادی یا بر اثر بیماری‌های عفونی و یا انتقال عفونت از راه دهان، حلق و بینی به وجود آید.


مادران همواره باید مراقب بینی و حلق کودکان خود باشند و چنانچه عفونتی در این قسمت‌ها وجود دارد، به سرعت برای درمان آن اقدام کنند. بسیاری از کودکان چنانچه عیب‌های شنوایی آنان زود تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرند، معالجه خواهند شد.

تشخیص ندادن نقص‌های شنوایی ممکن است سبب بروز ناراحتی‌های عصبی،اختلال و آشفتگی در شخصیت کودک، پیشرفت نکردن در تحصیل و یا مشکلات رفتاری دیگر در وی شود.

نشانه‌های درد گوش در نوزادان

منظور از درد گوش نوزاد در این مطلب، درد گوش طبیعی نوزاد است و این درد گوش نشانه‌هایی دارد که در اینجا به آن ها اشاره می شود:

بی قراری و گریه زیاد نوزاد:

یکی از نشانه های مشخص و ساده گوش درد نوزاد، بی قراری و گریه زیاد نوزاد و مخصوصا بی خوابی‌های شبانه نوزاد است. البته باید توجه داشت که گریه و بی قراری نوزاد به دلایل مختلفی می تواند باشد ولی یکی از دلایل بی قراری نوزاد و گریه زیاد طفل همین گوش درد نوزادان است و این تخصص مادر مهربان نوزاد است که نوع گریه و بی قراری شبانه طفل را تشخیص دهد! البته بعضی وقت ها معاینه پزشکان مجرب هم می تواند مکمل تشخیص مادر باشد.

دست به گوش بردن نوزاد:

نوزادی که دارای درد گوش باشد معمولا دستان خود را مرتب به طرف گوش های خود می برد و با زبان بی زبانی به ما می خواهد این را بفهماند که گوشش درد می کند.

تکان دادن سر و مالیدن گوشها به بالش:

نوزادی که گوش درد دارد معمولا سر خود را مرتب به اطراف (چپ و راست سر) چرخانده و گوش های خود را به بالش می مالد. شاید این یک حس ذاتی و غریزی است که خدای مهربان در وجود نوزاد قرار داده تا به این روش کمی از درد گوش نوزاد کاسته شود.

سبز رنگ بودن مدفوع نوزاد:

سبز بودن رنگ مدفوع نوزاد بهترین نشان برای گوش درد طبیعی طفل می باشد و از این نکته به راحتی می توان نوع گوش درد نوزاد را تشخیص داد.

درد هنگام فشار دادن گوش نوزاد:

اگر گوش نوزاد را به آرامی فشار دهیم و این کار باعث گریه و ناراحتی کودک شود به احتمال زیاد نشانه وجود درد گوش در نوزاد می باشد.

درمان و تسکین گوش درد نوزادان

گوش درد طبیعی نوزاد که معمولا در نوزادان تا 6 ماهگی وجود دارد درمان خاصی ندارد چون یک روند طبیعی است ولی با تدابیری می توان درد آن را تسکین داد تا هم کودک و هم خانواده او خواب راحتی داشته باشند.

در گذشته معمولا از دود سیگار یا چپق برای تسکین درد گوش نوزاد استفاده می کردند اما شاید این کار به دلیل عوارض دود تنباکو صحیح نباشد و ما نیز به هیچ وجه چنین کاری را توصیه نمی کنیم. شاید بعضی ها داروهای شیمیایی را توصیه کنند ولی چنین روش هایی هم در اینجا توصیه نمی شود. پس چاره کار چیست؟ چاره کار در تسکین درد گوش نوزاد ، استفاده از یک روش طبیعی ، ساده ، سنتی و بی ضرر است که در زیر شرح داده می شود.

تسکین درد گوش نوزاد با یک روش ساده و طبیعی

با یک روش ساده و خیلی راحت و بی ضرر می توانیم درد گوش نوزاد را تسکین دهیم و آن در حالت کلی ، گرم کردن گوش نوزاد است. گرم کردن گوش نوزاد بهترین راه کار برای تسکین درد گوش طفل است.

اما چگونه بایستی گوش نوزاد را گرم کنیم؟

در اینجا دو روش برای گرم کردن گوش نوزاد به منظور تسکین درد آن ارائه می شود. یکی از این روش ها برای گرم کردن گوش نوزاد از قسمت بیرون و روش دیگر برای گرم کردن گوش نوزاد از داخل گوش است.

گرم کردن گوش نوزاد از قسمت بیرون:

جهت گرم کردن قسمت بیرونی گوش نوزاد، دور تا دور گوش نوزاد و مخصوصا پشت گوش نوزاد را با استفاده از روغن های طبیعی گرم مثل روغن سیاهدانه، یا روغن بنفشه یا روغن زیتون یا روغن گردو یا ترکیبی از آن ها مالش می دهیم. این کار سبب گرم شدن گوش نوزاد و تسکین درد گوش او خواهد شد.

گرم کردن گوش نوزاد از قسمت درون گوش:

به منظور گرم کردن قسمت داخلی گوش نوزاد جهت تسکین درد آن، یک تکه پنبه استریل را به یکی از روغن های اشاره شده در بالا (روغن سیاهدانه ، روغن بنفشه ، روغن گردو یا ترجیحا روغن زیتون) آغشته کرده و در دهانه سوراخ گوش نوزاد قرار می دهیم. توجه داشته باشید که اولا پنبه زیاد به روغن آغشته نشود تا باعث جاری شدن روغن به داخل گوش نوزاد نگردد و ضمنا مقدار پنبه طوری انتخاب شود که اندازه آن پس از آغشته شدن به روغن طوری باشد که پنبه آغشته به روغن نه داخل گوش نوزاد بشود و نه از گوش نوزاد بیفتد بلکه به راحتی در دهانه سوراخ گوش نوزاد قرار گیرد. این پنبه را پس از مدتی که نوزاد آرام گرفت و احساس کردید که درد گوش نوزاد از بین رفته می توانید از گوش نوزاد دربیاورید.

همچنین در صورتی که نوزاد تا هشت ماهگی در برابر صداها، هیچ گونه عکس‌العملی نشان ندهد، باید به حسّ شنوایی وی مشکوک شد. اگر طفل تا دو سالگی حرف زدن را شروع نکند، ممکن است علّت آن ضعف قوه‌ی شنوایی باشد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: