کد خبر: ۱۷۹۵۰۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۵ - ۰۸ دی ۱۳۹۶ - 2017December 29
یک متخصص مؤسسه فناوری «استیونس» که روی بمب‌های هسته‌ای کار می‌کند؛ اعتقاد دارد جام کستر مولن نشان داده چگونه به طور خیلی ساده‌ای می‌توان یک بمب هسته‌ای ساخت؛ بنابراین، اصلا جای تعجب ندارد که کشوری مانند کره شمالی یا هر کشور بسیار کوچک و ضعیف دیگری بتواند یک بمب هسته‌ای بسازد.
شفا آنلاین:: یک متخصص مؤسسه فناوری «استیونس» که روی بمب‌های هسته‌ای کار می‌کند؛ اعتقاد دارد جام کستر مولن نشان داده چگونه به طور خیلی ساده‌ای می‌توان یک بمب هسته‌ای ساخت؛ بنابراین، اصلا جای تعجب ندارد که کشوری مانند کره شمالی یا هر کشور بسیار کوچک و ضعیف دیگری بتواند یک بمب هسته‌ای بسازد.
 
به گزارش شفا آنلاین:امسال کره شمالی در دل یک کوه بمب اتمی بزرگی منفجر کرد. گفته می‌شود این بمب ده‌ها بار قوی‌تر و مخرب‌تر از بمب‌هایی بوده که امریکا در اواخر جنگ جهانی دوم روی سر شهر هیروشیما ریخت. کره شمالی مدعی است این بمب‌های اتمی از یک طراحی ویژه و منحصربه‌فرد سود می‌برند.


برخی گزارش‌ها پیش از این آزمایش هسته‌ای کره شمالی؛ بیان می‌کرد این کشور به فناوری‌ها و تکنیک‌هایی رسیده است که با دستکاری و سفارشی‌سازی کلاه‌هک‌های هسته‌ای می‌تواند آن‌ها را روی هر موشکی سوار کند.

این پیشرفت کره شمالی در ساخت بمب‌های هسته‌ای باعث نگرانی در میان جوامع و به‌خصوص نیروهای نظامی امریکا شده است و آن‌ها را به تکاپو واداشت.
 
راننده کامیون اتمی
 
اما یک راننده کامیون ۷۱ ساله به نام «جان کستر مولن» John Coster-Mullen از این بمب‌های کره شمالی هیچ تعجب نکرده است. او اعتقاد دارد که ساختن چنین بمب‌های هسته‌ای اصلا سخت نیست و فناوری ساخت آن‌ها همانند فناوری ساخت یک لامپ است.

 
در واقع، جان مولن در صنعت بمب‌های هسته‌ای یک متخصص و پروفسور است اما هیچ‌گاه تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نداشته و پیش از اینکه راننده کامیون شود؛ یک عکاس بوده است. کار وی این روزها جابه‌جایی بسته‌ها و محموله‌های بزرگ برای فروشگاه‌ها در طی شبانه‌روز است.
راننده کامیونی که بمب هسته ای می سازد!
 

مولن در ۲۴ سال گذشته؛ تمام وقت و انرژی خود را روی مطالعه بمب‌های هسته‌ای امریکا در جنگ جهانی دوم و به‌خصوص بمب‌های استفاده شده برای نابودی دو شهر هیروشیما(بمب معروف به Little Boy) و ناکازاکی (بمب معروف به Fat Man) صرف کرده است.
 
او در این مدت برای مشاهده از نزدیک بمب‌های اتمی چه مدل‌های دانشگاهی و نمونه و چه مدل‌های واقعی و استفاده شده یا آزمایشگاهی به سراسر جهان سفر کرده است. تمام مطالعات‌اش و مشاهدات‌اش را در یک دفترچه جمع‌آوری کرده که اکنون به ۴۳۱ صفحه رسیده است و برخی اعتقاد دارند کامل‌ترین منبع و کتاب درباره بمب‌های هسته‌ای است.
 
راننده کامیونی که بمب هسته ای می سازد!
 

در این دفترچه از تاریخچه انواع بمب‌ها تا جزیی‌ترین ریزه‌کاری‌های طراحی و ساخت بمب‌ها صحبت شده است. مولن در جای جای این دفترچه با طراحی‌هایی ساده نشان می‌دهد که چگونه یک بمب اتمی ساخته شده و باید قدرت و انرژی تخریب آن را بیشتر کرد.
 
علاقه مفرط او به ساخت بمب اتمی و سردرآوردن از نحوه کارشان باعث شده تا دانش و اطلاعاتی کمیاب درباره این بمب‌ها به دست بیاورد و بهتر از هر فیزیک‌دان یا استاد دانشگاهی درباره‌شان صحبت کند.
 
 

خیلی ساده بمب اتم بسازید!

دانشگاه‌های مختلف و برچسته امریکا از وی دعوت می‌کنند که برود و درباره بمب‌ها سخنرانی کند یا برخی مسایل پیچیده مربوط به این بمب‌ها را برای استادان و دانشجویان دوره‌های دکتری تشریح کند.
 
تا کنون چندین استاد تمام دانشگاه با وی روی پروژه‌های بزرگ تحقیقاتی‌شان همکاری کردند و اعتقاد دارند مولن بهتر از هر کسی بمب‌های هسته‌ای را می‌شناسد و از سازوکارشان سردرمی‌آورد.
 
راننده کامیونی که بمب هسته ای می سازد!
 


مولن خودش را یک کمال‌گرا می‌داند. به همین‌خاطر وقتی در حال ساخت ماکت‌های کوچکی از بمب‌های امریکا در جنگ جهانی دوم بود؛ به خاطر یک طراحی ساده که سردرنمی‌آورد؛ ۱۱۰۰ مایل در امریکا سفر کرد تا به موزه آثار تاریخی امریکا و محل تولد و ساخت بمب‌های هسته‌ای آن زمان برود و از نزدیک درباره‌اش مطالعه کند.

البته، مولن در این راه سختی‌های بسیار زیادی متحمل شده و برای به دست آوردن برخی اطلاعات سری یا پیچیدگی‌های فناوری ماه‌ها و سال‌ها جست‌وجو کرده و به سراغ افراد و شرکت‌های مختلفی رفته است.
 
این راننده کامیون طراح بمب اتمی در مقطع‌های زیادی به بن‌بست برخورده و دست از کار کشیده و دوباره پس از چند ماه در ناامیدی کامل به یک کشف یا ایده جدید و همین‌طور سند محرمانه‌ای رسیده است.
 
 

طراحی‌های منحصربه‌فرد

یک متخصص مؤسسه فناوری «استیونس» که روی بمب‌های هسته‌ای کار می‌کند؛ اعتقاد دارد جام کستر مولن نشان داده چگونه به طور خیلی ساده‌ای می‌توان یک بمب هسته‌ای ساخت؛ بنابراین، اصلا جای تعجب ندارد که کشوری مانند کره شمالی یا هر کشور بسیار کوچک و ضعیف دیگری بتواند یک بمب هسته‌ای بسازد. مولن می‌گوید چالش واقعی در ساخت یک بمب هسته‌ای نه طراحی آن، بلکه تامین اورانیوم و پلوتونیوم مورد نیاز است.

مولن می‌گوید می‌تواند چندین مدل بمب اتمی را در کارگاه‌اش ساخته  به فروش برساند ولی هیچ‌گاه چنین کاری نکرده است.

مولن پدیده‌ای جذاب و نادر هم برای رسانه‌ها و هم برای جامعه دانشگاهی و متخصص است. گویی که یک راننده کامیون ۷۱ ساله بهترین متخصص بمب هسته‌ای در دنیاست!اکوفارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: