شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام مدیریت بحران در سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه در تهران ۵۱ مخاطره شناسایی شده است، گفت: ۹۰ درصد این مخاطرات، انسان ساخت هستند و باید برای پیشگیری از آنها برنامهریزی کنیم.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر خالکه در همایش روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش خطر مخاطرات ناشی از حوادث با بیان اینکه متاسفانه زلزله بم کارنامه بدی در عملکرد همه حوزهها به ویژه مدیریت بحران و نظام سلامت بود، گفت: در عین حال این زلزله نقطه عطفی در توسعه مدیریت بحران در کشور بود؛ به طوریکه به دنبال آن قانون مدیریت بحران و سازمان مدیریت بحران شکل گرفت و در حال حاضر ایران جزو کشورهایی است که سازمانی پاسخگو در حوزه بحران دارد.
وی با بیان اینکه در زلزله رودبار وضعیت مدیریت بحران بهتر شد اما در زلزله کرمانشاه جهش خوبی را تجربه کردیم، افزود: تا کنون بررسیهایمان میگوید که عملکرد نظام سلامت در کرمانشاه در مقایسه با زلزلههای قبلی عملکردی بینظیر بوده، کشور ما در زمینه پاسخ به حوادث به خوبی پیش رفته است و به تدریج به سمت پیشگیری و آمادگی در حوادث پیش میرویم.
وی از ایجاد نقشه خطر کشور در سازمان اورژانس خبر داد و گفت: ما در تهران ۵۱ مخاطره شناسایی کردهایم که ۹۰ درصدشان مخاطرات انسان ساز هستند و زلزله و حوادث طبیعی در مرحله بعدی قرار دارند. در حال حاضر ۷۷ درصد جمعیت کشور ما شهری هستند و ما باید برایشان برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه در تهران توسعه به سمت گسلها و خطرات بوده، ادامه داد: بلندمرتبه سازیها و سایر اقداماتی که در این شهر انجام شده، منجر میشود تا اگر حوادثی با شدتی بیشتر از پیش بینی ما رخ دهد، امدادرسانی میسر نباشد. نه اینکه ما توان امدادرسانی نداشته باشیم بلکه زیرساختهایمان اجازه این کار را به ما نمیدهد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سطح کشور اعتماد عمومی به ارگانهای مختلف کاهش یافته است، گفت: اگر این اعتماد افزایش نیابد منجر به رفتارهای هیجانی میشود که مشابه آن را در بم و کرمانشاه دیدهایم.
وی از تشکیل کمپین شناخت و درک خطر از سوی سازمان اورژانس کشور خبر داد و گفت: این کمپین را راه اندازی کردیم تا مردم خطرات محل زندگی خود را بشناسند. در عین حال ما باید برای دادن هشدار اولیه نیز آمادگی داشته باشیم. این در حالیست که در سطح ملی، نظامی برای هشدار اولیه وجود ندارد.
وی با اشاره به زلزله اخیر در تهران گفت: بعد از زلزله تهران سازمان اورژانس وضعیت بد اعلام کرد، اما مدیریت بحران تهران وضعیت را قرمز اعلام کرد که این کار اشتباه بود. بنابراین باید سعی کنیم ساختاری را برای این حوادث ایجاد کنیم تا به طور واحد عمل کنیم.
دکتر حمیدرضا خانکه درست هست، نه خالکه.