آنتیبیوتیک در گاوداریها بدون هیچگونه ضوابطی و به دو دلیل استفاده میشود، اول اینکه بیماریهای دامی را کنترل کند و در دومین مرحله بهعنوان فاکتور رشد مورد استفاده قرار میگیرد
شفا آنلاین>سلامت>متخصص عفونی گفت: افزودن آنتیبیوتیک به تغذیه گاو در گاوداریها نه تنها بیماریهای دامی را کنترل نمیکند، بلکه باقیمانده دارو در شیر و گوشت دام باقی میماند و در مصرفکننده مقاومت ضد میکروبی ایجاد میکند.به گزارش شفا آنلاین،حسین معصومی متخصص عفونی گفت: در اکثر گاوداریها برای جلوگیری از انتشار میکروب و دیگر عوامل، همراه تغذیه به گاو آنتیبیوتیک(Antibiotics) میخورانند. آنتیبیوتیک در گاوداریها بدون هیچگونه ضوابطی و به دو دلیل استفاده میشود، اول اینکه بیماریهای دامی را کنترل کند و در دومین مرحله بهعنوان فاکتور رشد مورد استفاده قرار میگیرد.معصومی در ادامه گفت: اگر آنتیبیوتیک بدون نظر و کنترل دامپزشک و سازمان دامپزشکی(Veterinary) به تغذیه دامها اضافه شود و صاحبان دامداریها به صورت آزاد آن را تهیه و استفاده کنند، باقیمانده آنتیبیوتیک در گوشت و شیر احشام باقی میماند. همچنین علیالخصوص در شیر آنها ترشح میشود و در شیری که مردم مصرف میکنند، باقیمان آنتیبیوتیک وجود دارد.وی در ادامه تصریح کرد: سازمان دامپزشکی کشور باید مسئله افزودن آنتیبیوتیک به شیر را کنترل و غلظتش را اندازهگیری کند و اگر دارای استانداردهای لازم نباشد، باید از مصرف آن جلوگیری شود.وی عارضه وجود آنتیبیوتیک در شیر را ورود مقادیر زیادی از آنتیبیوتیک به داخل آن دانست و گفت: این مسئله باعث بروز مقاومت ضدمیکروبی(Antimicrobial resistance) میشود، یعنی بدن افراد در مقابل میکروبها مقاوم شده و اگر در آینده بدن آنها به عفونتی دچار شود، آنتیبیوتیکهایی که برای درمان از آنها استفاده میشد، دیگر کاربردی نخواهد داشت.