کد خبر: ۱۷۸۲۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۰ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 19
قند‌های مصنوعی با دستکاری روی قند‌های طبیعی به دست میآیند. برخی از این قند‌ها با تغییرات کوچکی به دست می‌آیند و گروهی از آن‌ها طی فرآیند‌های پیچیده تولید می‌شوند.
شفا آنلاین>سلامت>شیرین کننده‌های مصنوعی قدرت بالایی در تغيير مزه خوراكى ها دارند و تمایل افراد را به مصرف ترکیبات شیرین افزایش می‌دهند.

به گزارش شفا آنلاین،فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی(diet therapy)  درباره قند‌های مصنوعی اظهار کرد: قند‌های مصنوعی با دستکاری روی قند‌های طبیعی به دست میآیند. برخی از این قند‌ها با تغییرات کوچکی به دست می‌آیند و گروهی از آن‌ها طی فرآیند‌های پیچیده تولید می‌شوند.

وی بیان کرد: قند‌های مصنوعی قدرت شیرین کنندگی بالایی نسبت به قند‌های طبیعی دارند بنابراین در صنایع غذایی از آن‌ها بسیار استفاده می‌شود. قدرت شیرین کنندگی قند‌های مصنوعی بین ۳۰ تا هشت هزار برابر قند‌های طبیعی است.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی افزود: از جمله شیرین کننده‌های مصنوعی که در صنایع غذایی بسیار کاربرد دارند، می‌توان به آسپارتام و ساخارین اشاره کرد. قدرت شیرین کنندگی آسپارتام ۱۸۰ برابر و ساخارین ۳۰۰ برابر قند معمولی است.

وحید تاکید کرد: قند‌های مصنوعی انرژی خیلی پایینی و نزدیک به صفر دارند بنابراین مصرف این قند‌ها برای افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و مبتلایان به دیابت مفید است. همچنین این شیرین کننده‌های مصنوعی سهل الهضم هستند و خیلی آسان‌تر از سایر قند‌ها هضم می‌شوند، بنابراین مصرف این قند‌ها برای سالمندان مفید است.

وی درباره ضرر‌های شیرین کننده‌های مصنوعی گفت: شیرین کننده‌های مصنوعی قدرت شیرین کنندگی بالایی دارند. افرادی که این قند‌ها را مصرف می‌کنند، تمایلشان به مصرف ترکیبات شیرین بیشتر می‌شود. شیرین کننده‌های مصنوعی حس چشایی افراد را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند. این شیرین کننده‌ها سبب می‌شوند که افراد حساسیتشان را نسبت به مواد غذایی شیرین از دست بدهند.

مبتلایان به فنیل کتونوری دور مصرف آسپارتام را خط بکشند
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: در نوشابه‌های رژیمی از قند‌های مصنوعی استفاده می‌شود. آسپارتام شیرین کننده‌ای مصنوعی و از ترکیب سه اسید آمینه تشکیل شده است. فنیل آلانین یکی از اجزاء تشکیل دهنده آسپارتام محسوب می‌شود. مبتلایان به فنیل کتونوری (PKU) باید از مصرف آسپارتام خودداری کنند، زیرا بالا رفتن فنیل آلانین در بدن این افراد موجب عقب ماندگی ذهنی آن‌ها می‌شود.

وحید افزود: سیکلامات از دیگر قند‌های مصنوعی و ۳۰ برابر قند‌های طبیعی شیرین‌تر است، ولی امروزه به علت سرطان‌زا بودن دیگر از آن در صنایع غذایی استفاده نمی‌شود همچنین در برخی از تحقیقات نشان داده شده است که بین مصرف ساخارین و ابتلا به سرطان مثانه ارتباط وجود دارد.

وی یادآور شد: به طور کلی طبق تحقیقات صورت گرفته بین مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی و ابتلا به انواع سرطان‌ها ارتباط وجود دارد به همین دلیل گروه‌های حساس مانند زنان باردار و شیرده باید تا حد امکان قند‌های مصنوعی را مصرف نکنند.
برچسب ها: قند ، سلامت ، رژیم درمانی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: