کد خبر: ۱۷۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 14
در هنگام زایمان ، باید ضمن گرم نگه داشتن نوزاد تمام ورنیکس اضافی و هم چنین خون و مکونیوم به آرامی از پوست زدوده شوند .
شفا آنلاین>سلامت>در هنگام زایمان ، باید ضمن گرم نگه داشتن نوزاد تمام ورنیکس اضافی و هم چنین خون و مکونیوم به آرامی از پوست زدوده شوند . ورنیکس باقی مانده به آسانی جذب و در عرض 24 ساعت ناپدید می شود .

به گزارش شفا آنلاین:اولین استحمام تا تثبیت حرارت نوزاد به تعویق انداخته می شود .خشک نگه داشتن برای مراقبت از بند ناف کفایت می کند . با فاصله اندکی پس از تولد بند ناف <umbilical cord>شروع به از دست دادن آب از ژله وارتون می کند در عرض 24 ساعت قسمت باقیمانده بند ناف ظاهر مشخص ، مرطوب آبی ـ سفید خود را از دست می دهد و مدتی کمی بعد خشک و سیاه رنگ می شود . در عرض چند روز تا چند هفته قسمت باقیمانده کنده می شود و زخمی کوچک بر جای می ماند که پس از ترمیم ناف تشکیل می شود .بند ناف در صورتی که در معرض هوا قرار داشته باشد سریعتر خشک و جدا می شود و در نتیجه پوشاندن آن توصیه نمی شود .در هنگام کنده شدن بند ناف درجاتی از قرمزی و خونریزی شایع هستند .

تغذیه و کاهش وزن :
تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی روش ارجح است . در بسیاری از بیمارستان ها تغذیه نوزاد با شیر مادر در اتاق زایمان شروع می شود . اکثر نوزادان ترم در صورتی که 12 8 بار در روز شیر بخورند به بهترین نحو رشد می کنند . در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا آمده اند و یا مبتلا به محدودیت رشد هستند تغذیه با فواصل کوتاهتر ضرورت دارد .چون اکثر نوزادان در واقع مواد مغذی ناچیزی را در 3 تا 4 روز اول زندگی دریافت می کنند تا هنگامی که جریان شیر مادر یا سایر روش های تغذیه ای برقرار نشده اند کاهش پیشرونده وزن رخ می دهد .اگر نوزادان ترم به طور صحیح تغذیه دریافت کنند معمولا در پایان روز دهم وزن هنگام تولد خود را باز می یابند .

مدفوع و ادرار :
در 2 یا 3 روز اول بعد از تولد ، روده ها حاوی مکونیوم نرم به رنگ متمایل به قهوه ای یا سبز است .دفع مدفوع مکونیومی در۹۰صد نوزادان در عرض 24 ساعت اول دیده می شود و در بقیه موارد نیز دفع مکونیوم معمولا در عرض 36 ساعت رخ می دهد .دفع اولین ادرار معمولا با فاصله کوتاهی بعد از تولد اتفاق می افتد اما ممکن است تا روز دوم رخ ندهد .دفع مکونیوم و ادرار به ترتیب باز بودن مجاری گوارشی و ادراری را نشان می دهد . عدم دفع مدفوع یا ادرار بعد از این مقاطع زمانی بر نقایص مادرزادی مانند مقعد بدون سوراخ یا دریچه پیشابراهی دلالت دارد . بعد از روز سوم و چهارم ، در اثر خوردن شیر ، مدفوع یکنواختی به رنگ زرد روشن که قوام آن به قوام کره بادام زمینی شباهت دارد ، جای مکونیوم را می گیرد .

زردی نوزادان :
حدود یک سوم تمام نوزادان بین روزهای دوم و پنجم زندگی خود دچار زردی به اصطلاح فیزیولوژیک ( طبیعی ) نوزادان می شوند .

پزشک آنلاین

دکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: