کد خبر: ۱۷۷۱۰۲
تاریخ انتشار: ۰۵:۱۵ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 11
کیست‌های مادرزادی از بقایای سلول‌های جنینی که در بین شکاف‌های بافتی به دام افتاده و پروسه رشدی را طی کرده است تبدیل به ضایعه سیستیک می‌شود.
شفا آنلاین>سلامت>یک دندانپزشک، متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: کیست‌های دهانی حاصل عفونت‌های ریشه‌ای دندان بوده و البته تحت شرایطی اگر درمان نشود می‌تواند به دندان و بافت استخوانی آسیب بزند.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر ارغوان تنکابنی، استادیار دندانپزشکی دانشگاه تهران  افزود: کیست‌هایی که در دهان و دندان اتفاق می‌افتد به دو صورت است، یکسری مادرزادی و یکسری هم ضایعات پاتولوژی است که ارتباطی با ضایعات مادرزادی ندارد،البته عوامل دیگری نیز موجب پدیدار شدن آن می‌شود.

وی ادامه داد: کیست‌های مادرزادی <Congenital cysts>از بقایای سلول‌های جنینی که در بین شکاف‌های بافتی به دام افتاده و پروسه رشدی را طی کرده است تبدیل به ضایعه سیستیک می‌شود. این کیست‌ها تظاهراتی را بسته به جایی که درگیر می‌کنند بوجود می‌آورند که معمولا به شکل برجستگی‌ها و تورم‌هایی است که می‌تواند نمای رادیوگرافیک داشته باشد.

این دندانپزشک، متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت اضافه کرد: کیست‌هایی که غیرمادرزادی هستند می‌توانند عوامل عفونی داشته باشند. عفونت‌های ماندگاری که در انتهای ریشه دندان باقی می‌ماند با واکنش دفاعی از سوی بدن روبرو می‌شود که می‌تواند اطراف آن ضایعه عفونی پوششی ایجاد کند تا ضایعه عفونی به صورت کیسه‌ای پر از عفونت باقی بماند.

تنکابنی تصریح کرد: کیست دهانی درمان‌های ویژه‌ای دارد که معمولا نخستین درمان اینست که اگر کیست عفونی و مرتبط با بافت عصب دندان باشد، باید عامل عفونت مشخص و از بین برود که معمولا پوسیدگی دندان می تواند باعث عفونی شدن بافت عصب دندان شده باشد.

این استادیار دندانپزشکی دانشگاه تهران اظهارداشت: کیست‌های عفونی خطرناک نیستند، برخی از کیست‌های عفونی داخل دهان عوامل اختصاصی زیادی ندارند و گاهی به دلیل سندورم‌ها و گاهی هم به علت پروسه پاتولوژیکی بوجود می آیند.

وی گفت: در دیواره این کیست‌ها ممکن است تغییراتی اتفاق بیفتد که به سمت ضایعات خطرناک برود یا اینکه کیست خود طبیعت تهاجمی‌ داشته باشد که در این صورت قسمت‌های زیادی از دهان و دندان را درگیر کرده و در نتیجه عوارض زیادی از خود به جای می‌گذارد.

تنکابنی با اشاره به عوارض کیست‌های دهانی افزود: ممکن است کیست‌های دهانی تعداد زیادی از دندان‌ها و ساختارهای استخوانی اطراف خود را درگیر کند که در این صورت پروسه‌های تکمیلی، ترمیمی‌ و جراحی بسیار پیچیده‌ای برای درمان نیاز دارد.

وی ادامه داد: درد دندانی، لق شدن دندان، تورم و برجستگی‌های داخل دهان، احساس طعم و بوی بد در دهان، ترشح خاصی از قسمتی از دهان که قبلا وجود نداشته است، هر کدام از این تغییرات می‌تواند نشانه وجود کیست در دهان باشد اما به طور کل بهتر است افراد با هر تغییر غیرطبیعی در داخل دهان‌شان که متوجه می‌شوند به تازگی ایجاد شده و از قبل وجود نداشته است و ظرف دو هفته هم تغییر رو به بهبودی نرفته، بهتر است به متخصص دهان مراجعه کنند.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: